MAGIC Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) mam płyte główną ASUS`a A7S333 (SiS745) TAKĄ KLIKNIJ i procesor Athlon 1700+ (Palomino) wcześniej ta płyta działała z procesorem 1700+ tylko chyba nie Palomino ale nigdzie nie moge znaleźć listy kompatybilnych procesorów z tą płytą :mur: po włożeniu tego Palomino komp się odpala ale ekran ciemny inne podzespoły sprawne co zrobić ??? skąd można do niej biosa ściągnąć ??? POMOCY !!! Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez MAGIC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Sprawdź tego Palomino na innej płycie czy działa, taki objaw może znaczyć wszystko i nic, ja np miałem tak kiedyś gdy spaliłem Durona, komp niby odpalał ale na monitorze widzałem tylko ciemność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 procek i inne podzespoły sprawne tylko nie ma nigdzie do niego biosa wgranie nowego biosa załatwiło by pewno sprawe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Skoro wcześniej działała ta płyta z innym 1700+, można sądzić, że t-berd to z Palomino tym bardziej powinna działać. Bios zresetuj wyciągając baterię na chwilę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 ...lub przestawiając odpowiednią zworkę :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Płyta obsługuje fsb 133 czyli pójdzie na niej każdy procek do fsb 133 nie ważne na jakim jest jądrze. Widocznie coś nie tak z tym palomino. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Skoro wcześniej działała ta płyta z innym 1700+, można sądzić, że t-berd to z Palomino tym bardziej powinna działać. Bios zresetuj wyciągając baterię na chwilę. palomino jest w inne nowszej technologii i dlatego nie działa jak robili płyte jeszcze nie było palomino bios resetowany był już o kurna nie wiem ile razy :) Płyta obsługuje fsb 133 czyli pójdzie na niej każdy procek do fsb 133 nie ważne na jakim jest jądrze. Widocznie coś nie tak z tym palomino. Procesor jest dobry sprawdzony na innej płycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 palomino jest w inne nowszej technologii i dlatego nie działa jak robili płyte jeszcze nie było palomino bios resetowany był już o kurna nie wiem ile razy :) Procesor jest dobry sprawdzony na innej płycie zy ty sięgościu słyszysz? palomino w innej nowszej technologii? to co jak robili płyte to tylko thundrbirdy były? lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 A może to nie jest wina procedora, a np: RAMu? Nie napisałeś, czy w płycie był ten sam, gdy pracował na niej ten T-bred? ASUSy są znane z problemów z RAMem. Sam miałem (na szczęście krótko :)) A7V600-X, która nie chciała wogóle się uruchomić (czarny ekran, wentylator się kręci), gdu włożyłem do niej TWINMOSa CADT, choć wg. producenta pamięć ta była kompatybilna z tą płytą; a na pewno była sprawna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Od kiedy Palomino jest nowsze od T-berda ? Nowości jakieś tutaj się pojawiają. Albo mobo uwalona, albo z ramem coś nie tak, skoro cpu sprawny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 niewiem co było kupiłem płyte gigabyta i wszystko działa można zamknąć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...