DeMaster14 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Mam neostrade już 2 lata .Na początku przez rok miałem 128kb/s.Nesotrada rozłączała się ale bardzo rzadko.Gdy umowa mi wygasła przedłużyłem ją i teraz mam neo 256 kb/s.Problem jest w tym, że ciągle mi się rozłącza.Czasami co 5 minut, czasami co 3 sekundy, a czasami co godzinie(w różnych odstępach czasu).Czasami tez znika mi ten trójkaciki na pasku narzędzi i musze odłączyć modem i ponownie podłączyc.Co jest najdziwniejsze to to że kiedy chce się połaczyć z internetem to musze wykręcić jakiś numer na telefonie.Wtedy nesotrada się łączy ale i tak po pewnym czasie sie rozłącza. :mur: Mój sprzet to: P4 2,2 Ghz Abit IS-7 E GF 4 Mx Zasilacz (jakis 350 do P4 wątpie aby był przyczyną rozłączania) Nie używam tego programu nesotradowego tylko łącze się normalnie przez windows.(wgrane mam same sterowniki do Sagema) Autoconnect nie pomaga.. : :sad: Prosze pomóżcie! :sad: :sad: :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 na wstepie to zmien port usb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMaster14 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 na wstepie to zmien port usb Nie wiem zabardzo o co Ci chodzi. Jesli o podlaczenie modemu do innego usb w plycie glownej to tak robilem 1000 razy :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 a zadzwon do tepsy i nakrzycz na nich (slonce wysoko na niebie a kac jak je..ł tak je.ie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbis0 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 rozwiazanie jest bardzo proste i jedyne. Jesli masz sagama to go wymien na THOMPSONA na 100% pójdzie i będziesz miał zero rozłączeń. Zapewne przy rozłączeniu pisze ci ERROR 721 i autoconnect ci nic nie pomoże dopiero jesli go na chwile odłączysz lub zrestarujesz system. Dzieje się tak dlatego ponieważ przy nowym połączeniu zmienia się IP i sie łączy. Mówie ci zmien modem na thompson speedthouch i musi smigac miałem ten sam problem takze wiem co mowię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 ...musze wykręcić jakiś numer na telefonie.Wtedy nesotrada się łączy ale i tak po pewnym czasie sie rozłącza... Miałem podobny problem i z tego co pamiętam, to niestety skończyło się na wizycie serwisanta. Coś było poluzowane w skrzynce z okablowaniem od tpsy. A modemik mam Thomsona. Jeśli masz możliwość, to sprawdź na innym modemie, a jak nie pomoże, to po prostu skontaktuj się z tpsą.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 A filterki podłączone ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMaster14 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Filtr mam podłączony.Pozostaje tylko zadzwonić do Tepsy..! :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Znacie jakis inny program dołaczenia sie z neostrada niz ten co dorzucaja podczas zakupu??? Czy istnieje możlowoś skonfigurowania polaczenia internetowego w windowsie ze niebede musial uzywaz zadnych programow??? Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez nemo1802 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 tak jest taka mozliwosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) A z zewnętrznych programów to AutoConnect polecam, o którym ktoś już wspominał. A swoją drogą to mam Sagema i mi właście od około 3 tygodni też net zaczął się częściej zrywać :-/ Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez mrjeremiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemprog Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Ten program od łączenia z tp, to totalna porażka. Zawsze to wywalam. Instaluje tylko sam modem i tworze połączenie adsl (jak normlane połączenie modemowe...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meeredith Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Po pierwsze modem sagema jest lepszy po drugie to nie wina modemu po 3 zadzwoń do telekomuny po 4 miałem tak kiedyś - (masz sp2 ? dobrego antyvira ? tak - tak to moze być to !) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Ja zadzwoniłem bo od kilku dni chodziło gorzej, jeszcze tego samego dnia przyjechali, coś postestowali, pogrzebali i chodzi lepiej, aczkolwiek do ideału to mu jeszcze brakuje ;-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Sagem - mam ten modemik, jest poryty jak jasna cholera. Czasami net potrafi się wysypać, a najmniej oczekiwanym momencie. Ale autoconnect skonfigurowany, więc jak się rozłączy, to nawiązuje ponownie połączenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Sagem - mam ten modemik, jest poryty jak jasna cholera. Czasami net potrafi się wysypać, a najmniej oczekiwanym momencie. Ale autoconnect skonfigurowany, więc jak się rozłączy, to nawiązuje ponownie połączenie.To nie wina modemu, że net się wysypuje! Raczej kiepska jakość linii, bądź babolki na centrali! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...