Skocz do zawartości
samhain

Realitynet F2m - Nowy Cpu

Rekomendowane odpowiedzi

Niezła niespodzianka! Czegos TAKIEGO to sie nie spodziewałem.

Podajżewam, że ten bloczek nie bedzie wcale odstwac wydajnością od swojego wiekszego brata, mysle nawet ze bedzie tak samo wydajny. Ale zobaczymy.

Co do wyglądu to powien szczerze, że ten top mi sie nie podoba. Rozumiem, że jest to tak zwana wersja econo tak wiec oszczędność dotyczy każdego elementu. Nie mozna sie spodziewac czegos nadzwyczajnego. W tym wypadku blok ma poprsotu chłodzic a nie wyglądać.

Pomysł imho trafiony w 10kę .. Gratz Sam!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niespodzianka jest :)

Zapewne nikt sie nie spodziewal ze pokazesz cos nowego na procesor.

Jak juz wspomniano wczesniej top nie jest za piekny ale wiem ze w tym bloku nie chodzi o wyglad.

Jak na swoja cene bloczek bardzo fajny !

Wrecz idealne rozwiazanie do nisko budzetowego WC.

PS: Pokaz wreszcie ten blok na grafike + pamieci :P :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sam:

doprowadzasz do tego, ze za niedlugo robienie bloczkow homemade'owych bedzie drozsze od Twoich blokow:

- sztabki miedzi do podstawy i topa - 20zl + 7zl przesylka

- krocce - 15 + 5zl przesylka

- pasty, wiertla etc - X zl

Tak czy siak... ciezko mi uwierzyc, ze potrafisz zejsc tak nisko z cenami, i zrobic tak dobra robote.

Mnie sie to coraz bardziej podoba ;] Ciekawe co odpowiedza na taki atak - niefirmowi producenci bloczkow ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sam:

doprowadzasz do tego, ze za niedlugo robienie bloczkow homemade'owych bedzie drozsze od Twoich blokow:

- sztabki miedzi do podstawy i topa - 20zl + 7zl przesylka

- krocce - 15 + 5zl przesylka

- pasty, wiertla etc - X zl

Tak czy siak... ciezko mi uwierzyc, ze potrafisz zejsc tak nisko z cenami, i zrobic tak dobra robote.

Mnie sie to coraz bardziej podoba ;] Ciekawe co odpowiedza na taki atak - niefirmowi producenci bloczkow ;]

satysfakcja ze zrobienia własnego bloku - bezcenna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze zrobienia wlasnego dla siebie tak, ale na "wieksza skale" moze się przestac oplacac, a o to chyba chodzilo Sheep'owi

no "tweakowi producenci" maja troche inny kosztorys, przede wszsytkim maja wlasnych dostawców miedzi, wiec nie placa za kazdym razem 20+7zł za przesylke ;) ale niestety, jak by mieli sprzedawac bloki po 69 zł to by zbankrutowali ;) imo......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak byłeś taki szybki w wystawieniu bloku to może teraz jakiś teścik ;)

ja chetny na test jestem... ale nie umieszczam robionych przezemnie z prostego wzgledu... aby nie bylo mowy o tym ze testy sa ustawiane.

Na razie test bedzie na JetPC po maturach... chyba ze zglosi sie inna redakcja chetna wczesniej.... ja jestem otwarty na propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze zrobienia wlasnego dla siebie tak, ale na "wieksza skale" moze się przestac oplacac, a o to chyba chodzilo Sheep'owi

Dokladnie o tym mowilem. Kiedys jeszcze opylalo sie kupic troche miedzi, wyskrobac cos, i sprzedac to za 50zl. Teraz? Jest to bezsens. Jakosc wykonczen, estetyka i trwalosc sa nieporownywalne jesli chodzi o kwestie real homemade vs realitynet

no sorki... podniose cene... :lol: :lol: :lol:

;]

nie zrobisz tego... jak to juz ktos powiedzial "to nie w Twoim stylu" ;)

Pozdrawiam i czekam na kolejne bloczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tylko w kwestii formalno-prawnej; na s478 wejdzie tak? ile bierzesz za przesyłke i czy masz to na allegro?? pozdro

czytanie ze zrozumieniem....

zapraszam do sklepu firmowego: www.realitynet.pl/sklep

w opisie bloku masz WSZYSTKO opisane

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello! Kurna, serwer ślag trafił, to i konto sie odbanowało! :D Ja tam wypowiadać się za bardzo nie będę, bo posiadam wielkiego bratt'a (hyhy :lol: ) F2S. Nie miałbym tylko pierdzie*.<<.*/ia się z zapinką pod moją NIE dziurawą płytę. Ju noł łot aj min?..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie o tym mowilem. Kiedys jeszcze opylalo sie kupic troche miedzi, wyskrobac cos, i sprzedac to za 50zl. Teraz? Jest to bezsens. Jakosc wykonczen, estetyka i trwalosc sa nieporownywalne jesli chodzi o kwestie real homemade vs realitynet

Jak to powiedział Kszonek, "homemade'owcy" mają zupełnie inne stawki... a kto jest obrotny ten na pewno nie kupuje przez internet komponentów... czasem warto wystawić nos z domu, a nuż jest odpowiedni sklep w okolicy.

EOT (",)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ze zrobie malego oftopa ale nie chce nowego temato zakladac

Sam, czy przewidujesz dostepnosc czerwonych innovatekow w waszym sklepie w najblizszym czasie?

ja sobie moge przewidywac... zobaczymy co odpowie dystrybutor... ;)

dam znac... w sprawie takich rzeczy to prv lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi