AKSUN Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam taki problem a mianowicie... Mam zainstalowany system na dysku podpietym do SATA. Mam dodatkowo kontroler ATA RAID na ktorym chce utworzyc macierz RAID0. Gdy tworze owa macierz i odpalam komp z SATA i nowoutworzona macierza, komp nie widzi zadnego dysku tak jakby chcial startowac z macierzy. W Biosie nie znalazlem nic by to zmienic. Zalezy mi by komp startowal z SATA a Raid0 byl dyskiem dodatkowym. Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez AKSUN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Podaj model płyty głównej, kontrolera, jeżeli jest osobną kartą PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKSUN Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 plyta: ASUS A7V600-X, kontroler RAID AVACS ITE IT8212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Przeglądając manual do płyty zauważyłem na stronie 22 rozdziału poświęconemu BIOSowi ciekawą opcję Onboard ATA device first, spróbuj zmienić ją na Yes i zobacz czy to pomoże. W sekcji Boot BIOSu ustaw też odpowiednią kolejność napędów : IDE HardDrive -> wybierz swój Dysk SATA, na końcu Other Boot Device i ustaw SCSI Boot Device. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKSUN Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Bardzo ci dziekuje dobry czlowieku... Wystarczylo zmienic Onboard ATA device first na [Yes] I problem rozwiazany... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...