Skocz do zawartości
Radioactive

Restarty Windowsa Xp Podczas Grania W Gry ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od pewnego czasu męczą mnie restarty mojego komputera (Windows XP Pro + SP1). Występują one tylko podczas grania w większość z gier (aktualnie jest to np. Tony Hawk UG2 i Whiteout), chociaż jest jeden wyjątek, podczas nawet wielogodzinnego grania w Enemy Territory komputer nigdy się nie zresetował (nie wiem na czym polega ten fenomen :D). Cała akcja wygląda mniej więcej tak: po kilku/kilkunastu minutach od włączenia gry dźwięk robi się jakby 'zmutowany' (spowolniony, trzeszczący), gra się trochę 'przycina' i następuje restart komputera (niekiedy tuż przed samym restartem miga mi przed oczami bluescreen z jakimiś nieczytelnymi szlaczkami). Po takim restarcie można zaobserwować chwilowy skok temperatury procesora o jakieś 10-15 C po czym Windows się normalnie ładuje i wszystko jest niby OK. Osobiście nie mam pojęcia co może być przyczyną tych restartów, fakt faktem, że zmieniałem ostatnio najpierw pamięć, poźniej kartę grafiki, a w tym tygodniu procesor, więc może któreś z tych urządzeń powoduje błąd (raczej w 100% nie jest to procek) ... Dodatkowo zamieszczam skrina z 'Podglądu zdarzeń' :

Dołączona grafika

Z góry dzięki za jakieś porady/wskazówki :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi