Radioactive Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Witam. Od pewnego czasu męczą mnie restarty mojego komputera (Windows XP Pro + SP1). Występują one tylko podczas grania w większość z gier (aktualnie jest to np. Tony Hawk UG2 i Whiteout), chociaż jest jeden wyjątek, podczas nawet wielogodzinnego grania w Enemy Territory komputer nigdy się nie zresetował (nie wiem na czym polega ten fenomen :D). Cała akcja wygląda mniej więcej tak: po kilku/kilkunastu minutach od włączenia gry dźwięk robi się jakby 'zmutowany' (spowolniony, trzeszczący), gra się trochę 'przycina' i następuje restart komputera (niekiedy tuż przed samym restartem miga mi przed oczami bluescreen z jakimiś nieczytelnymi szlaczkami). Po takim restarcie można zaobserwować chwilowy skok temperatury procesora o jakieś 10-15 C po czym Windows się normalnie ładuje i wszystko jest niby OK. Osobiście nie mam pojęcia co może być przyczyną tych restartów, fakt faktem, że zmieniałem ostatnio najpierw pamięć, poźniej kartę grafiki, a w tym tygodniu procesor, więc może któreś z tych urządzeń powoduje błąd (raczej w 100% nie jest to procek) ... Dodatkowo zamieszczam skrina z 'Podglądu zdarzeń' : Z góry dzięki za jakieś porady/wskazówki :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 A po tych zmianach sprzetu postawiles na nowo Winde???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioactive Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Tak, dosłownie wczoraj instalowałem całego Windowsa od początku na w pełni sformatowanym dysku ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Sprawdź napięcia podczas grania, bo może zasiłka nie wyrabia (chociaż Fortron powinien). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (Windows XP Pro + SP1) a gdzie SP2 (i najnowsze update do wina)? najnowsze stery do plyty glownej poinstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...