Skocz do zawartości
kuki83

hdd + window

Rekomendowane odpowiedzi

jak wam sie podoba moja przerobka dysku

ocencie sami

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Teraz wystarczy to tylko jakos wykorzystac. Widzialem taki zaczepisty motyw z HDD podobnym do Twojego. Koles wstawil go pionowo w przedni panel obudowy (oczywiscie tez za okienkiem wycietym w tym panelu :) ).

Albo podobnie, z tym ze HDD na samej gorze budy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie ma jakichś problemów z pracą dysku w innym położeniu niż poziome. Jakieś stare obódowy miały możliwość takiego montowania dysku - zastanawia mnie jak to wygląda z nowymi.

z tego co wiem to HDD można montować w poziomie lub w pionie, inne ułożnie nie jest nieprawidłowe..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos pylkow - ja w robocie nalogowo rozkrecam wszystkie zniszczone dyski. Po kilkunastu minutach lezenia z "bebechami na wierzchu" widac juz kurz na talerzach.

Co do UV - nie przechodzi ono przez szklo. Czy przez pleksi - nie wiem.

A tak wogole - mam kilka dyskow: 40. 30, 2x20, 8 i 2. Rozlorzylem tylko 2Gowke i tylko na chwilke, bo tak na prawde wystarczy sobie wyobrazic rozmiar sciezki (ile sciezek pokrywa szegokosc glowicy) zeby stwierdzic, ze jeden taki pylek moze troche niezle namieszac.

I NAJWAZNIEJSZE - opilki aluminiowe (po wycinaniu) sa jeszcze grozniejsze - podczas pracy dysku beda "odwiewanie" od obudowy i moga uszkodzic powierzchnie. Tak czy inaczej - "koszyn" (caution) jest najwazniejszy.

Co do pracy cewki drgajacej - im szybciej pracuje, tym mniejszy czas dostepu, wiec czasem na zdjeciu moga wyjsc 3, 4 a nawet wiecej. I wazna rzecz - NIE puszczajcie dyskow otwartych - poduszka powietrzna moze byc za mala, cyrkulacja powietrza ja wspomaga przy zamknietej obudowie.

Udanych MODow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakieś czastemu kolega chwlił mi się takim włąśnei caviarem ż ema w nim otowry wentylacyjne prze które widać dyski :> ja zdziwony chciąłem go zobaczyć okazało się że poprosttu tej plomby dookoła nie ma.... dysk odziwo działał.... całe 2 tygodnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o prace dysku w innych ulozeniach to ponoc przy polozeniu na pleckach zywotnosc spada o 30%, a na boku o 50% (tak czytalem ale nie pamietam juz gdzie)

widzialem ze w nowych stacjach ibm'a (tych drozszych) sa dyski montowane pionowo (tzn zasialanie i szmate wklada sie od gory), ale sam wolalbym nie ryzykowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się składa, że mam taki sam(caviar 2850). :) Skąd napięcie do leda?, do których bolcy mam przylutować? Jak ustawić zworkę żeby był jako slave bo w starym kompie pracował jako master i żadnej zworki nie było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputer modowac- rozumiem

Klawiature modowac- rozumiem

CD- rom modowac- rozumiem

Mysz modowac- rozumiem

Ale za cholere nie pojme po co r o z p i e p r z a c fabrycznie zabezpieczona, najdelikatniejsza rzecz z ruchomymi czesciami w komputerze?!???!

Robcie co chcecie, ale ja poczekam az zrobia gotowe z oknem albo cale przezroczyste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra...Maj mystejk...

Moze i rozumiem, ale bym sie nie odwazyl.

Nie stac mnie na nowy dysk, jakbym tem uszkodzil moim 8-kg mlotkiem niechcacy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi