Beerd Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Tu jakieś moje nieudolne próby. tu coś co robiłem na tapete i zabawa z oświetleniem, odbiciami itp. liczyło się to ponad 4godz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 No to mielibyśmy już 1.ZIBI_PL 2.ra-v 3.wirion 4.i ja ;-) widac że pan BeerdMan ładnie kombinuje w ustawieniach rendera, bardzo by się nam przydał Jeżeli wszyscy się zdecydują to najpierw ustalimy jaką pracke wykonamy, potem przydział ról, potem jaki soft i kto renderuje(albo sieciowy render). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 a tu pare mich wypocin z Vrayem jako render w roli glownej:(ogniwa-VideoPost) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) niema jak nuda w 3d =/ taki kalkulator casio ktory jest chyba starszy odemnie. zwykly scanline+psp10 Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez ZIBI_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) kalkulator zrobiony ( jeszcze tekstury ) ale mam opony Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Nas jest niewielu w tej grafice :) ja zaczynam produkcje filmu w maju w połowie, to wstawie torrenta lub linka dopiero ps: jak wyrenderowa efekty w filmie zeby były widoczne bo w obrazku to niema problemu, w 3d studio max mógłby ktoś mi podżucic białe "szkło" w max. lub .3ds formacie ? Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) biale szklo ? chodzi ci o przezroczysty material czy jak ? tu cos co rano wyskrobalem: Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez ZIBI_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 tak, przeźroczysty materiał, o szklanej przeźroczystej fakturze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) ale jakiego rendera uzywasz? jesli Scanline ( szybki-do animki akurat to wystarczy ze dasz materiał typu Raytrace do Refraction ) troche podobne do szkła potem mozesz kombinowac dajac ta mape do difuse czy reflection-wszystko zalezy od otoczenia i mozliwosci kompa do renderingu tu masz mala probke najprostsza mozliwosc ( nie ma odbic otoczenia ) Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 o to mi chodziło :D thanks, jeszcze w filmie niezrenderowałem, jutro siępobawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Kiedyś bawiłem się maxem, zrobiłem łącznie trzy większe sceny. Moja pierwsza cała scena: jakiś robot, robiony bez konkretnego celu, bawiłem się różnymi funkcjami programu. Moja druga scena to był bliżej nieokreslony statek kosmiczny, tez robiony bez celu :) Moja trzecia scena - plaża, robiona jako test możliwości nowego kompa (dużo polygonów - trawa, liście) Jak widać profesjonalistą nie jestem, ale lubię się bawić w maksie. Głównym problemem jest to, że nigdy nie mogę długo wytrwać, robiąc jakąś pracę - bawię się przez tydzień, później przerwa na miesiąc, bo mi się nie chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 mam pytanie... jak sie robi filmy/filmiki w 3ds maxie ? bo jak zrobiłem animke to nawet zapisac w avi nie mogłes ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 chodzi o render? tu masz screena: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 biore sie za modelowanie rzeczy łatwych tzn budynki itd... bo organika jest trudna... tymczasem mała pracka w photoshopie... : wiem krzywy nos i brak uszu... ale to moja pierwsza taka pracka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 ra-v heh ludzik wyglada jak z wycinanki :P a tymczasem : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Panowie, kopną mnie w zadek niesamowity błąd.... Miałem przez jakiś czas 3d studio max 8.0 SP2. po kilku dniach próbując stworzyć avika program się zawieszał !. Wcześniej niemiało to miejsca ! Zainstalowałem 3dsm 6.0 SP1, avi robią się super ale projekty w formacie .max które zrobiłem w v8.0 w 6.0 sięnieotwieraja i pisze w komunikacie ze niepoprawny format ! Oszaleje, jest na to jakaś rada ? PS: http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...pe=post&id=6322 strasznie mi sięto kojarzy z jakims obrazem z jednej z epok, jakis malarz coś podobnego naskrobał, identyko Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 jest na to sposób, musisz na nowo wgrać 3dmax 8 te pliki zapisać w formacie .3ds i otworzyć w 3dmax 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 dalej VRay: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 zrobiłem scene na nowo juz, zostaje przy 3ds v6.0 sp1, przynajmniej juz nic mnie niezaskoczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 polecacie jakies ciekawe ksiazki dla totalnego nooba?? pytam bo jednak tutorial w necie, to dla mnie nie to samo co ksiazka. Kiedys robiłem jakies [ciach!]ły w 3dsmax7 ale az wstydze sie je pokazywac, przy tych waszych renderach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) Panowie, zgodnie z moimi zainteresowaniami, lubuje się w efektach w filmie, mój problem polega na tym ze zrenderowałem szkło i kostke lodu w obrazku (image-render) i wyszło super, dosc realistycznie, natomiast łądująć film po ram-ie w 3ds tworzy i renderuje się scena, film w make preview ale ta kostka lodu na filmie renderuje siębez efektu jako zwykły biały sześcian... Gdzie zaznaczyć, ustawić opcje żeby efekt bitmapy i jej ustawienia były widoczne w filmie ? PS: ja znów jestem na 3ds v6.0 SP1, w 8.0 jakieś błedy były w renderku, ech.... Zaczoąłem pracowac na renderem w avikach, i do wtłaczania w film juz mi coraz bliżej. Zamiast tyle gadac, bo jeszcze nic na forum niepokazywałem, przedstawiam próbke, która renderowałą się pół nocy. Ostatecznie jakosć jest średnia bo się tak skompresowało potem przy nakąłdaniu dzwięku w PowerDirector, ale to siędopracuje. Filmik trwa ze 3s, zajmuje 15mb :) >>>>>>>>> http://www.wirion.neostrada.pl/bullet.avi <<<<<< PS2: Własnie sięnauczyłem wstawiać te efekty w tło FILMOWE , bajerancko to wychodzi, jestem pod wrażeniem 3ds'a, respekt poprostu, opcje wylukałem w ciagu 5 sekund, niema to jak sieskupić :lol2: , ale film to się będzie renderować pełny do usranej śmierci....... Edytowane 1 Maja 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 fajny filmik, ale mogles go czyms skompresowac, bo ta sa suche klatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Tak sie wszyscy bawia official tym 3DSMax ,kurna przeciez ten progs w pelnej wersji koszci tyle co nowy Opel Corsa :) czy nie naruszajac prawa mozna sobie cos porenderowac na jakiejs Demo / Trial wersji ??? Kiedys bawilem sie na Amidze w Imagine 3.0 :) raytraced render'a obliczalo mi chyba z 15 godzin ale efekt jak na owe czasy by porazajacy , jedno moje raytraced logo wyrenderowane na Amidze zalapalo sie do zbioru prezentacji polskiego magazynu Amiga :) kolejne bylo wyswietlane jako przerywnik w jednej z kablowek na slasku , co to byly za czasy ,milo powspominac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) fajny filmik, ale mogles go czyms skompresowac, bo ta sa suche klatki jedyne co mam do kompresji do dr.divx ale on zostawia an filmie logo u dołu ekranu przez moment, to mi się odechciało.... szkoda ze jakosc taka wyszła, popracuje nad tym tunelem powietrznym z tyłu , ale ba, na TV jak film już stworze (już niedługo) będzie akurat :D ps: film niekomercyjny, bez pobierania opłat, żeby niebyło ... :P Edytowane 1 Maja 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) czy nie naruszajac prawa mozna sobie cos porenderowac na jakiejs Demo / Trial wersji ??? Pewnie, że można tylko to chyba nie może być projekt komercyjny(czyt. nie możesz na tym zarabiać). A tak pozatym to zawsze można powiedzieć, że się na darmowym Blenderze renderowało B) BTW: zrobiłem scene na nowo juz, zostaje przy 3ds v6.0 sp1, przynajmniej juz nic mnie niezaskoczy Ja też mam problemy z 3ds max 8 i wracam do 3ds max 6 sp1. Wogóle ta nowa wersja to mi jakoś niepodchodzi, już wolałem Cinema4D. EDIT: Wie ktoś może jak przerobić Radka na FireGl. Wydaje mi się, że było to na forum, ale coś znaleść niemogę. Znalazłem na google tylko do wersji 9500 i wyżej, a do R9200 kiepa ;/ Edytowane 1 Maja 2006 przez lori129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 sa triale ja mam 6.0 z gazety 30 dniowa wersja potem system z obrazu ( 20 min. ) i juz mam czysciutki HDD na nowego triala 3DSMax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) EDIT: Wie ktoś może jak przerobić Radka na FireGl. Wydaje mi się, że było to na forum, ale coś znaleść niemogę. Znalazłem na google tylko do wersji 9500 i wyżej, a do R9200 kiepa ;/ służe pomocą od 9500 w góre PS: wydaje mi się że 9200 to za słabe są :( . Wiele topiców na róznych forach lookałem i niżej jak 9500 tez nieznalazłem, dobze że mam x800xt pe :D Edytowane 1 Maja 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) NIEAKTUALNE: cybersh@o2.pl Tylko wiesz tak tajniacko, żeby inni niewidzieli ;) BTW. AfterBurn3 potrzebuje mocy :P (tzn. będzie potrzebował) EDIT: @wirion Teraz to mnie zaskoczyłeś:>(jeszcze tak szybkiego edytowania postów to ja niewidziałem) EDIT2: No to chyba czas się wybrać po jakiegoś nowszego radosława ;) P.S Jednak wróciłem na 3ds max 8, bo 6 mi się zarejstrować niechciała - najgorsze, że wcieło wszelkie teksturki i musze znowu gnać do piwnicy po nowe ujęcia ;] EDIT3(a jak! jak edytować to na całego, a co!;]): PS: wydaje mi się że 9200 to za słabe są :sad:No to trzeba iść na allegro zarobić pare PLN na nowego R9550/9500 ;) Edytowane 2 Maja 2006 przez lori129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) EDIT: @wirion Teraz to mnie zaskoczyłeś:> :lol2: :D :D :D, sorka niedoczytałem an początku posta :P :D :D oj oj, śmiechowo było mi :lol2: Co do FIREGL dla Radeona 9500 non Pro wybierz FireGL Z1 dla Radeona 9600 i 9550 wybierz FireGL T2 dla Radeona 9500 Pro i 9700 wybierz FireGL X1 dla Radeona 9800 wybierz FireGL X2 dla Radeona 9800 S E wybierz FireGL X2 (4 pipeline mode) dla Radeona X800 wybierz FireGL X3 . Edytowane 1 Maja 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) model chyba juz skonczony ;] "PS: http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...pe=post&id=6322 strasznie mi sięto kojarzy z jakims obrazem z jednej z epok, jakis malarz coś podobnego naskrobał, identyko" Wioron ta praca powstala na podstawie obrazu Hugo Simberga ;] wiec twoje skojarzenia sa poprawne :P Edytowane 3 Maja 2006 przez ZIBI_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...