ZIBI_PL Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 help w maxie to wspaniala sprawa ;] wciska sie F1 - wpisujemy szukane slowo i zwykle uzyskamy obszerne info co jak i z czym ;] szkoda tylko ze po ang ale to maly problem ;] da sie skumac o co biega :D zwlaszcza ze sa dane obrazki ktore mowia co i jak ;] POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 no looz ale ja chce porobic jakies male rysunki typu samochud w 3d :D itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Lol, mała rada do "małych rysunków". Zacznij od robienia baterii i kubków. Jak się nie zniechęcisz to rób dalej ławki i komputery. Jak dasz radę to rób samochód - ale lowpoly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 a tam, moj pierwszy model (poza wstawieniem tepot w scene :D ) to wlasnie samochod, nawet nie wyszedl tak zle ;) jak sie rzucasz od razu na gleboka wode to jest ciezko ale uczysz sie w expresowym tempie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 A ja zaczynalem od tego i jestem zadowolony z wiedzy jaka uzyskalem ;] TUTKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 no looz ale ja chce porobic jakies male rysunki typu samochud w 3d :D itd Zacznij od przerobienia slownika ortograficznego. Male rysunki - Tobie sie chyba naprawde zdaje, ze w 3D Max sie rysuje? :huh: :unsure: Co miales z geometrii na matematyce, ze tak zapytam bezczelnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Witam byly opony, teraz felgi za jakis czas chyba musze jakas bryke zapodac ( malo mam czasu na zabawe :((((( ) Edytowane 25 Maja 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 No ja osobiscie zaczynalem od tutoriali z max3d.pl a pozniej zrobilem tego robota co juz wrzucilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Witam byly opony, teraz felgi za jakis czas chyba musze jakas bryke zapodac ( malo mam czasu na zabawe :((((( ) jak wy to robicie? ja wogole w 3ds max 7 nie moge znalesc inego oprucz kratek i jakis bryl ktorych wogole sie nie da ksztalt zmienic :mur: mogłby mi ktos pomuc byłbym bardzo ale to bardzo wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 jak wy to robicie? ja wogole w 3ds max 7 nie moge znalesc inego oprucz kratek i jakis bryl ktorych wogole sie nie da ksztalt zmienic :mur: mogłby mi ktos pomuc byłbym bardzo ale to bardzo wdzieczny 1. nie cytujemy obrazków 2. www.google.pl 3. www.max3d.pl 4. klikasz prawym na bryle i konwertujesz do editable poly/mesh i już możesz zmieniac kształt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 wiem ze nie cytujemy obrazów ale zapomniałem, gdzie tu pisze to co mowiles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi_bydg Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Mało mam czasu ale jak już odrobina jego znajdzie się to próbuje coś stworzyć w 3d. No i tu pojawił się problem. Dla zabawy zrobiłem sobie takie coś LINK no i super, napis jest przezroczysty natomiast reszta nie. A w robieniu materiału użyłem raytrance we wszystkich przypadkach tj. kule, napis i piramida. Może wie ktoś lepiej jak uzyskać efekt szkła, bądź zna linka z tutorialem (może być w wersji angileskiej). Z góry THX wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) wiem ze nie cytujemy obrazów ale zapomniałem, gdzie tu pisze to co mowiles? Zaraz mnie coś trafi. Jeśli nie znasz angielskiego (a tak sądzę), to chyba nie sądzisz, że nauczysz się MAXa "na pałę" klikajać gdzie popadnie i licząc na łud szczęścia. Po raz kolejny i mam nadzieję OSTATNI podaję link to strony: www.max3d.pl dział TUTORIALE ps. no offence, ale oryginalny klient gadu jest tandetny, internet explorer jest doskonałym narzędziem, aby pogrzebać w internecie z twojego komputera i odwrotnie, a używanie programu TP do neostrady to grzech. Taki mały OT. Edytowane 25 Maja 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Witam help->tutorials, user reference, max script ksiazki ( sa tez po polsku) Helion ma sporo internet-tutoriale, mapy, materialy, modele itd... i duuuuuuuuzo czasu wolnego :P 21 11 1991 - skoczyles juz na szeroka wode-prymitywy masz po prawej stronie ( create->geometry ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) wiem ze nie cytujemy obrazów ale zapomniałem, gdzie tu pisze to co mowiles? Mam rade: daj sobie spokoj. Po tym screenie i tym co na nim jest udowodniles wszem i wobec, ze: 1. Nie masz pojecia co wciskasz 2. Nie znasz jezyka angielskiego 3. Nigdy Ci sie nie uda stworzyc nic bardziej skomplikowanego niz krzeslo (a i w to smiem watpic) Chcesz robic felgi? Spoko. Zamiast siatek meshowych korzystaj z NURBSow. Wszystko w temacie. Aha: z Twych poprzednich postow wynika dobitnie, ze jezyka polskiego takze nie znasz. Edytowane 26 Maja 2006 przez sialala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 wiesz tylko ze w 2 klasie gimnazjum nieucza angielskiego tak by moc się posługiwac programami 3ds max :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) wariacja na temat felg: P.S. "sialala"chyba ponioslo troche twoje EGO, to nie jest forum do oceniania zdolnosci innych-" żyj i daj życ innym " Edytowane 26 Maja 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) wiesz tylko ze w 2 klasie gimnazjum nieucza angielskiego tak by moc się posługiwac programami 3ds max :mur: No to masz problem, trzeba było chodzić na dodatkowy angielski. ALe IMHO tez daruj sobie MAXa, bo tam często trzeba pomyśleć, jak coś zrobić. A skoro ty w jednym z bardziej skomplikowanych programów do grafy klikasz gdzie popadnie, bo masz nadzieję że jest tam guzik "wstaw samochód", to może być ci cięzko go pojąć. PS. a nawet na prywatnym angielskim pewnie nie nauczą cię, co oznaczają funkcje w programach graficznych Edytowane 26 Maja 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) 21 11 1991 -> http://google.pl - tu znajdziesz porady i nauczysz się obsługi programów. Google jest proste, nie gryzie i działa zawsze. Edytowane 27 Maja 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Wkurzyłem sie bo mi nikt nie chciał pomóc wiec wziaołem się za"obsługe" tego porgramu i juz wiem jak sie tworzy bryły :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Wkurzyłem sie bo mi nikt nie chciał pomóc wiec wziaołem się za"obsługe" tego porgramu i juz wiem jak sie tworzy bryły :D No widzisz i nie szybciej tak niż pytać na forach o każda podstawę B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 max3d.pl może być trudny do zrozumienia dla "takiego początkującego" bo tam w wieksozści sa opisy konkretne, poleciłbym dla niego www z tutorialami ale jest in GB. O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Witam troszke wody prosze : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Witam troszke wody prosze : Na moje powinno byc jaśniej no i horyzont okrągły :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 czas cos wypic: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Wie ktoś gdzie znaleść takie projekty narysowane w 3 wymiarach np samochodu na którym w 3ds się robi model 3d ? Sam niezabardzo umiem rysować :D i ze skanerem problem :( Miałem kiedyś i mi z formatem partycji posżło, blee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Witam blue prints: http://www.the-blueprints.com/ modele: http://www.turbosquid.com/Search/Index.cfm.../2/stgType/Free to tylko mala czesc internetu :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) blue prints: http://www.the-blueprints.com/ o to mi chodziło o te blue prints, dzieki wielkie :) Edytowane 28 Maja 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Witam vray i hdri mala probka mozliwosci: no i Displacement: Edytowane 1 Czerwca 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 moje "oczy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...