Skocz do zawartości
[cahe]

[lg Ge50] Podkręcanie Lapka..

Rekomendowane odpowiedzi

Wygrałem niedawno laptopa - LG GE50 (wersja podstawowa, Celeron M 1,4, 256 RAM, X200) i chciałbym wycisnąć z niego coś więcej... Niestety - nie umiem ;-). Jest możliwość podkręcenia (zarówno karty graficznej, jak i procesora) w tym konkretnym modelu? Wszelkie modyfikacje (razem z drut modami w sockecie) wchodzą w grę.. ATITool nie daje sobie rady z X200, a SysTool ani Clockgen z procesorem. Pomóżcie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do LG GE50 - na jakims forum czytalem ze proca podkreca sie programikiem systool, tylko trzeba wybrac odpowiedni clock generator, niestey nie wiem ktory :/ Jak sie dowiem to napisze ktory to.

OT: Co myslicie o jakosci laptokow LG - bardzo mnie to interesuje bo moge je dostac w bardzo przystepnej cenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Bawiłem się kiedyś podkręcaniem mojego laptopa (opis poniżej) i udało sie dopiero coś zrobi programem Systool ( http://www.techpowerup.com/systool/ ) . Natomiast co do podkręcania to można poczyta coś wiecej w poscie http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...05&hl=BIOS&st=0

tam jest wyajśnione jak rozpozna układ PLL do zmiany FSB i podkręcania za pomocą drutmoda.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='17 kwi 2006, 23:10' post='2087072']

dzięki wielkie, właśnie ten temat mi umknął... btw. czy ten drut mod zadziała na płycie z xpress 200? sprawdził to ktoś? pozdr.

sprawdzil to ktos moze? jestem zainteresowany podkreceniem jak tylko gwarancja sie skonczy a ten Systool u mnie nie rozpoznaje plyty :cry:

pzd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzil to ktos moze? jestem zainteresowany podkreceniem jak tylko gwarancja sie skonczy a ten Systool u mnie nie rozpoznaje plyty :cry:

pzd.

systool nie rozpoznaje żadnej płyty z laptopów

ale to nie stoi na przeszkodzie w podkręcaniu Celerona M, czy ATI R X200M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi