janio Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Witam. Mam fajny boczny panel do obudowy, tylko że jest problem, jest on cholernie powyginany. Znacie jakieś sposoby wyklepywania? Chodzi mi o to, żeby zrobić to jak najładniej, tzn nie tłuc młotkiem żeby nie porobić jakichś wypustek, dziur etc. Może macie jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 idealnie tego nie wyklepiesz, ale pozostaje szpachla :D ale trzeba miec wprawną ręke zeby to dobrze zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 idealnie tego nie wyklepiesz, ale pozostaje szpachla :D ale trzeba miec wprawną ręke zeby to dobrze zrobic kurde no to problem :mur: , bo chce zrobić tak, że lakier zetrzec do gołej blachy i pomalować lakierem bezbarwnym, żeby uzyskać efekt gołej blachy. a ze szpachlą to już takiego efektu nie uzyskam ... no mówi się trudno :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Ale taka klepana tez moze dać ciekawy efekt .młotek w ręke i próbuj szczęścia pózniej polerka i lakierek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Będzie się fajnie załamywać światło ;) Weź sobie śrubę do drewna (wpuszczaną- taką z okrągłą główką zamiast tej na klucz). Przy odrobinie wprawy będzie Ci ładnie szło wyklepywanie taką śrubą. Ewentualnie możesz sobie zrobić jakieś profesjonalne sprzecicho tego typu ;) Dowolnych narzędzi ostro/kanciastych nie polecam, chyba że chcesz mieć fale Dunaju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) dobra ju ż po wszystkim. po dłuższym klepaniu stwierdziłem, że blacha wygląda do d*** i zrobie sobie cały boczny panel przeszklony lub z pleksy etc. niemniej jednak dzięki za porady :) niekiedy niszczenie jednego motywuje do stworzenia drugiego :P btw - orientuje się ktoś ile +/- kosztowałby mnie kawałek szkła piaskowego o wymiarach 39X32 ? Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 drewnianym albo gumowym mlotkiem trzeba bylo. sproboj moze ja uratujesz i na rownej powieszchni musi lezec jakas deska etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) drewnianym albo gumowym mlotkiem trzeba bylo. sproboj moze ja uratujesz i na rownej powieszchni musi lezec jakas deska etc. nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. wyszło naprawdę do d***, juz mam plany co to szklanego boku, tak więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. ale dzięki za dobre chęci :) EDIT: co sądzicie o tym: obramowanie to rzecz jasna szkło :) , zielone prostokąciki to uchwyty, te małe prostokąty na dolnej i górnej krawędzi to zawiasy, a strzałki o kierunek otwierania się szyb. jak czegoś nie spieprze to powinno być nice :) Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...