Skocz do zawartości
Plotek

Stop 0x0...24, Ntfs.sys - Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam problem z PC. Opisze wszystko po kolei. Kupilem nowy komputer ponad 3 miesiace temu. Ostatnio mialem problemy z uruchamianiem, tzn. przy ladowaniu sie Windowsa przy tym ekranie z paskiem, latal on ponad 3 minuty, a potem zwiecha PC. Zawsze wlaczal sie za drugim razem, nie wiem nawet dlaczego. Wczoraj chcialem wlaczyc komputer i przy tym ekranie wywalilo mi blue screen z bledem i sie zrestartowal komp. Chcialem sprobowac sformatowac i wywala mi niebieski ekran, a tam napisane bylo miedzy innymi:

STOP: 0x00000024 ( 0x001902FE, 0xF7CAA6DC, 0xF7CAA3D8, 0xF4F8F81)
a ponizej

ntfs.sys Adres F74F8F81 base at F74A9000, DataStanp 41107eea

Ani normalnie sie nie wlacza, ani tryb awaryjny. Nie mam pojecia juz co z nim robic. Podobno przyczyna teog moze byc zasilacz, pamiec no i dysk. Moj dysk to Samsung HD160JJ SATA II. Pamieci wczoraj testowalem programem i wynik Errors:0 . Co do zasilacza to watpie. Mam Chieftieca 400A-101A. Co robic? Aha... Chcialbym dodac ze dyskietka startowea od 98 i Me nie rusza mi. Prosze o pomoc :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sformatuj dysk (najlepiej wywal partycje wszystkie, sformatuj, stworz partycje, formatuj kazda po kolei)... mialem 2 tygodnie temu identycznie.. tyle ze blad ntfs.sys wyskakiwal mi nawet podczas grania czy sluchania mp3.. jak narazie format pomogl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem to, ale nie znalazlem tam konkretnej pomocy. Poradzilem sobie z problemem. Sciagnelem z neta na drugim PC dyskietke startowa 2.2 PL. PartitionMagic sformatowalem C i zainstalowalem bez problemowo Windows.

Dziekuje, pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi