Maniek230 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Witam! Moje pytanie brzmi czy warto za 650zł kupić athlona64 3500+ na 939 w wersji box? Pozdrawiam :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 http://skapiec.pl/site/cat/1/comp/7953 Sam sobie odpowiedz - nowego mozna mieć od 700 złotych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek230 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) ....a i jeszcze czy w wersji box jest tylko sam wentylator+ radiator czy do tego jeszcze pasta termoprzewodząca :mur: ?? Pozdr http://skapiec.pl/site/cat/1/comp/7953 Sam sobie odpowiedz - nowego mozna mieć od 700 złotych. No to chyba mi się opłaca skoro...... :D Oczywiście nowy procesor.... Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez Maniek230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Dużo lepiej kup selekta wersji 3000+. 2874MHz przy 1.44V Tylko się szybko dogadaj ze sprzedawcą, bo jak znajdzie więcej klientów to napewno za 7 stówek go nie sprzeda ;) /edit/ Jeśli to nówka to ma pastę - jeśli używany to różnie :> Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek230 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Dużo lepiej kup selekta wersji 3000+. 2874MHz przy 1.44V Tylko się szybko dogadaj ze sprzedawcą, bo jak znajdzie więcej klientów to napewno za 7 stówek go nie sprzeda ;) /edit/ Jeśli to nówka to ma pastę - jeśli używany to różnie :> Chyba jednak kupie 3500+....nowy http://allegro.pl/item98529162_procesor_am...ox_z_went_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zrób jak uważasz, ale prawie 2.9GHz to gdzieś z 4400+ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Nie opłaca sie brać 3500+, lepiej dopłacić do 3700+ sandiego albo brać selekta 3000+ venice/3200+ manchester Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcx997 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Nie opłaca sie brać 3500+, lepiej dopłacić do 3700+ sandiego albo brać selekta 3000+ venice/3200+ manchester Przepraszam jesli pytanie bedzie glupie, ale choc przejrzalem forum jeszcze nie bedac zarejestrowanym (robilem to przez 2 dni), nie wiem co byloby najlepszym kompromisem dla mnie Mam procka Athlon XP 2.8GHZ, 1.5GB RAM'u (TwinMOS, CL 2.5) i od jakiegos czasu cwicze sobie administrowanie domena w wirtualnych maszynach. Oczywiscie robie to pod Virtual PC gdyz VMWARE jest wolniejszy na tym samym sprzecie. Do wczoraj cwiczylem w takiej konfiguracji: 1 wirtualna maszyna Win 2000 Server 2 wirtualne maszyny Win 2000 Professional W zwiazku z tym, ze przerzucilem sie na Win 2003 Server, na czas szkolen rzecz jasna ;) , okazalo sie, ze do Win 2003 Server potrzeba jeszcze wrzucic XP'ka do 2-giej wirtualnej maszyny, bo niektorych funkcji nie ma WIn 2000 Pro, a skoro musze sie uczyc, chce to robic dobrze ;) I problem polega na tym, ze gdy w 2 wirtualnych maszynach mam odpalone: Win 2003 Server i Win XP Pro (juz bez SP, aby bylo szybciej, zreszta na wirt. maszynie nie trzeba SP, bo i po co ? ;)) niestety komp mi sie ostro przycina :( Dlatego chcialbym zmodernizowac kompa, abym dzialal nieco szybciej w tych wirt. maszynach. Ja wiem, ze to tez kwestia dysku itd., ale z tym u mnie nie ma problemu. Najbardziej chodzi mi o procka, gdyz to przez niego mam niska wydajnosc. Dlatego chcialbym kupic jakiegos procka, ktory zwiekszy mi ta wydajnosc. Mysle o Athlon 64 3500 z jadrem Venice lub Manchester lub jakis Opteron. Ale tak naprawde nie ma dla mnie wielkiego znaczenia podkrecanie, chce tylko odczuc roznice w wydajnosci. No moze pozniej sie podkreci, na razie chce miec szybszego kompa w wirtualnych amszynach. I nie wiem ktory procek mam kupic :( Chodzi o kompromis typu: predkosc/cena (na razie bez kryterium typu PODKRECANIE jako glowne kryterium wyboru) Ktory wziac: ? 1. Athlon 64 3500 z jadrem Venice 2. Athlon 64 3500 z jadrem Manchester 3. Athlon 64 z jadrem Opteron (nie wiem jaka czestotliwosc za w miare niewysoka cene) Chodzi mi o to czy zmieniajac procka na ktorys z w/w odczulbym roznice w porownaniu do starego Athlona XP 2.8Ghz ? Pomozecie ? BIG PLEASE. Czytalem, ale nie wiem :( BTW moj kumpel ma procka Athlon 64 (nie wiem jaki model/jadro) i zadne bootowalne plytki nie dzialaja (WinPE, MINIPE, Ghost 10.0 Recovery Disc), zwiecha i niebieski ekran, ale dół. P.S. Jesli ktos powie ale to juz bylo, sorry, nie znalazlem, wtedy prosze o link do topiku :razz: Edytowane 1 Maja 2006 przez mcx997 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw.flash Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Przepraszam jesli pytanie bedzie glupie, ale choc przejrzalem forum jeszcze nie bedac zarejestrowanym (robilem to przez 2 dni), nie wiem co byloby najlepszym kompromisem dla mnie Mam procka Athlon XP 2.8GHZ, 1.5GB RAM'u (TwinMOS, CL 2.5) i od jakiegos czasu cwicze sobie administrowanie domena w wirtualnych maszynach. Oczywiscie robie to pod Virtual PC gdyz VMWARE jest wolniejszy na tym samym sprzecie. Do wczoraj cwiczylem w takiej konfiguracji: 1 wirtualna maszyna Win 2000 Server 2 wirtualne maszyny Win 2000 Professional W zwiazku z tym, ze przerzucilem sie na Win 2003 Server, na czas szkolen rzecz jasna ;) , okazalo sie, ze do Win 2003 Server potrzeba jeszcze wrzucic XP'ka do 2-giej wirtualnej maszyny, bo niektorych funkcji nie ma WIn 2000 Pro, a skoro musze sie uczyc, chce to robic dobrze ;) I problem polega na tym, ze gdy w 2 wirtualnych maszynach mam odpalone: Win 2003 Server i Win XP Pro (juz bez SP, aby bylo szybciej, zreszta na wirt. maszynie nie trzeba SP, bo i po co ? ;)) niestety komp mi sie ostro przycina :( Dlatego chcialbym zmodernizowac kompa, abym dzialal nieco szybciej w tych wirt. maszynach. Ja wiem, ze to tez kwestia dysku itd., ale z tym u mnie nie ma problemu. Najbardziej chodzi mi o procka, gdyz to przez niego mam niska wydajnosc. Dlatego chcialbym kupic jakiegos procka, ktory zwiekszy mi ta wydajnosc. Mysle o Athlon 64 3500 z jadrem Venice lub Manchester lub jakis Opteron. Ale tak naprawde nie ma dla mnie wielkiego znaczenia podkrecanie, chce tylko odczuc roznice w wydajnosci. No moze pozniej sie podkreci, na razie chce miec szybszego kompa w wirtualnych amszynach. I nie wiem ktory procek mam kupic :( Chodzi o kompromis typu: predkosc/cena (na razie bez kryterium typu PODKRECANIE jako glowne kryterium wyboru) Ktory wziac: ? 1. Athlon 64 3500 z jadrem Venice 2. Athlon 64 3500 z jadrem Manchester 3. Athlon 64 z jadrem Opteron (nie wiem jaka czestotliwosc za w miare niewysoka cene) Chodzi mi o to czy zmieniajac procka na ktorys z w/w odczulbym roznice w porownaniu do starego Athlona XP 2.8Ghz ? Pomozecie ? BIG PLEASE. Czytalem, ale nie wiem :( BTW moj kumpel ma procka Athlon 64 (nie wiem jaki model/jadro) i zadne bootowalne plytki nie dzialaja (WinPE, MINIPE, Ghost 10.0 Recovery Disc), zwiecha i niebieski ekran, ale dół. P.S. Jesli ktos powie ale to juz bylo, sorry, nie znalazlem, wtedy prosze o link do topiku :razz: Najlepiej załóź oddzielny temat :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 IMHO Opteron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...