Pulsar Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Mam problem ze startem mojego kompa. Wkładam Durona 1800 MHz, cooler miedziany Aerocool, 256 MB DDR PC-400, Radeon 9550 na płycie Mercury KVT600X-L (KT600), zasilacz Tagan 380W. Po naciśnięciu przycisku power komp włącza się na sekundę i momentalnie się wyłącza :/ Co może być tego przyczyną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Sprawdź czy cooler dobrze założony i czy kręci sie wentylator.Zworką zrób ClearCmos jak zmieniałeś procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Cooler jest dobrze założony. Wentylator się kręci. BIOS zresetowany i nic nie pomaga. Sprawdziłem jeszcze czy jest dobrze FSB zworkami ustawione na 133 MHz, a komp nadal nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 tez bym strzelal w cooler, proc sie gotuje i siada, moze nie podlaczyles zasilania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ja stawiam na linię 12V. Może zasilacz jest walnięty albo gdzieś występuje zwarcie i momentalnie zadziałało zabezpieczenie przeciwzwarciowe. Po sekundzie to procek nie zdąży się zagotować więc to odpada. A wpiąłeś w płyte gł. osobny wtyk (4 lub 8 pinowy) 12V?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...