JROX Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Jak chcesz extream to se zalej kompa w akwarium olejem transformatorowym :lol: Ja będe miał prawdopodobnie węże 10/12 bo takiego mam pełno na strychu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 ja nie ulegne raczej nigdy standardom 8/10, jeszcze z rok i średnice z cpc bedą standardem. Ja tam wole 12/16 lub jak nie ma tyle miejsca to 10/12, i oczywiscie wszystko napedzane pompką C.O a nie jakims piardem z akwarium. Ale takie akwariówki w zupełnosci stylają na standardowe WC. Wszystko zalezy od usera, EKSTREME czy Wygoda, ja uwielbiam to pierwsze ;D zloze wc na slomkach od cpc i udowodnie ze wcale nie jest gorsze od normalnych 8/10, tylko ciekawe czy kogos obchodzi takie porownanie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 na forum jakos wszyscy nazekali ze cpc daje słomki a nie weze, nie wiem czy wyjanosciowo bedzie gozej, tylko jak sie na nie patrzy (mam kilka centymetrów w piwnicy) to sie wydaje ze woda w nich nie ma prawa płynąc ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) zloze wc na slomkach od cpc i udowodnie ze wcale nie jest gorsze od normalnych 8/10, tylko ciekawe czy kogos obchodzi takie porownanie :mur:Pamietasz jak w poprzednim temacie(tym z ankieta jakie gwinty czy cos takiego) mowiłes ze 8/10 1/4" rox to prawie nikt sie z toba nie zgadzał wszyscy 3/8" i nk12 :lol: czasy sie zmieniły mysle ze standardem zostanie 8/10 i do mniejszych nie bedzie zejscia... Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 pozrzedze: wepchne waz 8/10 na kolanko 12 w kadecie? mam jakies takie dolutowane... rozgrzac we wrzatku? nie podnie mi sie kolanko?... boje sie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 pozrzedze: wepchne waz 8/10 na kolanko 12 w kadecie? mam jakies takie dolutowane... rozgrzac we wrzatku? nie podnie mi sie kolanko?... boje sie ;) Naciągniesz ... wystarczy troche nad gazem albo zapalniczką podgrzac i pojdzie jak z płatka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 OK, czyli wszystko biore 8/10... Kolega cos mowil o wodzie goracej dlatego pisalem... mam nadzieje, ze sie nie przerwie ten waz ;P 4mm to sporo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Nie martw sie ... ja naciągnąłem 10/12 na 15mm i sie trzyma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 to dam rade :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) mi cellfasty 8/11,5 naciagaja sie (tzn ja je naciągam ;)) na któcce nk16, udało mi sie, ale jak chciałem poprowadzic wąz łukiem z tego któcca do innego to sie nie dało bo strasznie sie łąmał, tragedia. Czy to jest te najgorsze cristallo?? http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=944 Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) a może ktoś wie gdzie można w warszawie znależć wężę 10/11.5 albo 10/12 ?? bo narazie znalazłem tylko 10/13, a w takim wypadku prędzej sie pomęcze z 8/10 :) bo niechce zeby mój układ wyglądał zbyt "masywnie" :D ( tak używałem funkcji "szukaj" :> ) Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez Alexo2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 dlaczego nie chcesz 10/13?? Lepiej sie dogina wąz który ma gróbsze scianki, a 1mm ci nic nie da chyba, bałaganu w budzie ci nie zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 mi cellfasty 8/11,5 naciagaja sie (tzn ja je naciągam ;)) na któcce nk16, udało mi sie, ale jak chciałem poprowadzic wąz łukiem z tego któcca do innego to sie nie dało bo strasznie sie łąmał, tragedia. Czy to jest te najgorsze cristallo?? 2093270[/snapback] a może ktoś wie gdzie można w warszawie znależć wężę 10/11.5 albo 10/12 ?? bo narazie znalazłem tylko 10/13, a w takim wypadku prędzej sie pomęcze z 8/10 :) bo niechce zeby mój układ wyglądał zbyt "masywnie" :D ( tak używałem funkcji "szukaj" :> ) No łatwe to to nie bedzie. w sklepie imho nie da sie kupic takich węży. Prędzej przez internet, ale to tez zazwyczaj trzeba od razu kupowac całe rolki po 25metrów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 czy istnieją kolanka do C.O o srednicy zewnętrznej 10mm?? bo jak juz kupiłem pompe C.O to moge sobie pozwolic na takie opory jak kolanka, moja płyta ma w niedogodnym miejscu chipset (NF4) i konieczne bedzie tam uzycie kolanek, ale nie wiem czy jak puszcze 12/16 czy mi nie zabraknie miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Chyba tak :/ No łatwe to to nie bedzie. w sklepie imho nie da sie kupic takich węży. Prędzej przez internet, ale to tez zazwyczaj trzeba od razu kupowac całe rolki po 25metrów nowłaśnie ... gdyby sie zgłosiło pare osób :D to mozna by zamówic :D najgorsze jest to ze w takim jednym fajnym sklepie chcą 25zł za przesyłke kurierem :/ http://www.godmar.com.pl/koszyk.php?przesylka=pobranie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 nowłaśnie ... gdyby sie zgłosiło pare osób :D to mozna by zamówic :D najgorsze jest to ze w takim jednym fajnym sklepie chcą 25zł za przesyłke kurierem :/ http://www.godmar.com.pl/koszyk.php?przesylka=pobranie Dokładnie o tym sklepie mówiłem ;) Trzeba przynajmniej 5 osob zeby sie jako tako opłacało. Poza tym chyba nikt nie probował tych węży, wiec było by to kupione troche w ciemno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bok_RN Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 a może ktoś wie gdzie można w warszawie znależć wężę 10/11.5 albo 10/12 ??jeśli nie z RN :D to szukaj w motoryzacyjnych - te same węże co ze sklepu powyżej, "do benzyny i oleju", widziałem także w wersji 10/12 a 10/11.5 to zły pomysł ;/ - jeśliby w ogóle by były to łamałyby się strasznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 a 10/11.5 to zły pomysł ;/ - jeśliby w ogóle by były to łamałyby się strasznieMiałem cellfasty 10/11,5 i były ok, dobze sie doginały, nie łamały sie, lepiej mozna je było dogiąc napewno niz eheimy 12/16 ;) No i strszanie łątwo sie je nakładalo na wieksze rozmiary krócców, wsadzenie na kolanko 12mm zajmowało 10 sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bok_RN Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Miałem cellfasty 10/11,5 i były ok, dobze sie doginały, nie łamały sie, lepiej mozna je było dogiąc napewno niz eheimy 12/16 ;) No i strszanie łątwo sie je nakładalo na wieksze rozmiary krócców, wsadzenie na kolanko 12mm zajmowało 10 sekund.A jak długo ich używałeś - w zamkniętej budzie, z porobionymi zakrętami, z płynącą ciepła wodą ? Bo wiesz - dopiero po jakimś czasie widać jak dany wąż "pracuje". Co do rozmiarów (króćców) - jeśli już NK, to preferuje te na gwint 1/4 lub 3/8 z choinkami grubymi na 14mm, i tu już bez ludwika jest ciężko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Miałem cellfasty 10/11,5 i były ok, dobze sie doginały, nie łamały sie, lepiej mozna je było dogiąc napewno niz eheimy 12/16 ;) No i strszanie łątwo sie je nakładalo na wieksze rozmiary krócców, wsadzenie na kolanko 12mm zajmowało 10 sekund.Nie ma takich cellfastów 10/11.5 ..... są tylko 10/1.5 (czyli inaczej 10/13) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 zgadza sie, były 10/13. niczego sobie były, dobrze sie naginały, dobrze sie nakładało, nawet na większe średnice. udało mi sie nałożyć nawet na 15mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) pozrzedze: wepchne waz 8/10 na kolanko 12 w kadecie? mam jakies takie dolutowane... rozgrzac we wrzatku? nie podnie mi sie kolanko?... boje sie ;) na 12tke loozem .. ale kadety maja normalnie wyloty 15tki .. chyba ze masz kadeta przerobionego przez kogos juz ... ja wkladam waz do cieplej wody .. i rozciagam go nożyczkami .. potem naciagam na złaczke co do tych wszystkich teori .. mialem wc na 16tkach, mialem na 16 12 (doba uriela wlot 16 wyloty 12 potem przez nb i grafe 12tkami) ... obecnie 8/10 SK czemu? dla wygody ... na poczatku tez nie bylem przekonany ... ale jak zobaczylem ze waz naciagniety loozem bez nakretki na skrecana zlaczke nie cieknie wogole ... to co dopiero po dokreceniu ... weze mam tanie jakeis (:* dla ryby) i wszystko chula .... tak sie sklada ze przerabialem jednoczesnie uklad kolegi który siedzial na wezach 12/16 po zmianie na 8/10 ma tempy i tak lepsze o 1-2* ... (no ale to moze byc wynikiem przeczyszczenia bloczku itp) Takze nikt mi nie wmówi ze wieksze weze sa lepsze ... male weze to wygoda, elastycznosc i wiecej miejca w budzie .. latwiejszy dostep to pozostałych miejsc na mobo w kompie ... no i nie preża sie tak i dzieki temu nie przenoszą tak wibracji jak duze twarde weze .. a złaczki sk to estetyka i prostota instalacji (do nk12 trza czasem powalczyc z dobrym zalozeniem cybanta bo bywa ze cieknie) .... obecnie zostaje mi poexperymentowanie z plynem .. bo demineralka i Algin mi sie nie sprawdza .. glonow nie ma .. ale weze bieleją :/ i to dosc szybko (tydzien/dwa) Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 na 12tke loozem .. ale kadety maja normalnie wyloty 15tki .. chyba ze masz kadeta przerobionego przez kogos juz ... ja wkladam waz do cieplej wody .. i rozciagam go nożyczkami .. potem naciagam na złaczke tak 15 ma dolutowane kolanka 12, ok sprobuje tak jak Ty dzisiaj wieczorem i dam znac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Co zrobic gdy na otworach wylotowych na pompce mam inna srednice weza niz na bloku??? Czy istniejea jakies przejsciowki?? JEsli tak to gdzie mozna je dostac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Co zrobic gdy na otworach wylotowych na pompce mam inna srednice weza niz na bloku??? Czy istniejea jakies przejsciowki?? JEsli tak to gdzie mozna je dostac??Jaka pompka? Jakie króćce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Otwór wlotowy ma średnicę 19mm ,natomiast wylot 12mm. Zalezy mi aby wszystko dalo sie wcisnac na waz 8/10!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 jaki hardcore :lol: Rozciagnełes ten wąz o 11mm?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Otwór wlotowy ma średnicę 19mm ,natomiast wylot 12mm. Zalezy mi aby wszystko dalo sie wcisnac na waz 8/10!!! No z wylotem 12mm problemu raczej nie bedzie, bo wąż 8/10 spokojnie mozna naciągnąć. A do wlotowego to radze znalezsc jakiś króciec wydaje mi sie ze 1/2 powinna wejść. tylko bedziesz pewnie musiał troche powiekszyc otwór np. papierem ściernym, a moze i nawet to nie. Tutaj masz rozmiary gwintów. 2098865[/snapback] jaki hardcore :lol: Rozciagnełes ten wąz o 11mm?? Czytasz dokadnie? Radze troche ograniczyc pisanie postów, bo te Twoje coraz to mniej wnoszą do dyskusji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) obawiam sie, ze naciągniecie weza 8/10 na 19 mm, to moze być cieżko (zeby nie powiezieć niewykonalne :wink:) ja bym proponował przerobienie pompki - wklejenie w ten wlotowy otwór krućca, np nk12, na jakimś trochę większym gwincie, moze wiekszy niz 3/8 cala ( 0,5 calowy?). uszczelnisz poxipolem lub innym klejem i powinno być ok. edit: miazga mnie wyprzedził.... ;] Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Dzieki za rady niedlugo wezme sie za to!!! :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...