__marcin__ Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam po dłuższej przerwie :) chciałbym poznać wasze opinie na temat tej płyty: ASUS P4RD1-MX a oto link do specyfikacji http://www.asus.com/products4.aspx?modelme...=3&l2=12&l3=230 oraz jaka karta najlepiej ATI do niej by pasowała, zastanawiam się nad :D asusem x800xl Extreme 265mb/265bit vivo z 16 p. co o tym sadzicie może jakieś lepsze propozycje w tej cenie (karta max 650 - 700 zł ) no niestety budzet sie zmniejszył do ok. 550 co w tej cenie radzicie nvidia/ati Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez __marcin__ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__marcin__ Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 nikt sie nie wypowie ?? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 bo najlepsz karta w tym przedziale cenowym jest 7600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__marcin__ Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 a gdzie moge dostac w tej cenie 7600gt, bo wszedzie gdzie patrzyłem to cena od 770zł, czy moze przypadkiem chodziło ci o 7600gs za ok.520zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 a gdzie moge dostac w tej cenie 7600gt, bo wszedzie gdzie patrzyłem to cena od 770zł, czy moze przypadkiem chodziło ci o 7600gs za ok.520zlJakbyś jeszcze dołożył do 7600gt to byłoby fajnie. A jak już naprawdę nie masz skąd wyrwać to kup 6800gs od MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 za 749zł jest z galaxy na allegro nówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Ahmed Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Mam taka płytkę :D i wypiszę jej wady: - na chipie północnym można aczkolwiek niekoczniecznie zienić radiator. Chip ma jakies 34 C i leci z temp. w góre do 40 C, próbowałem cgo hłodzić wiatrakiem na 1000-2000 obr. ale nie dało dużej róznicy rzędu - 2-3 stopnie. - na chipe południowym trzeba zmienić radiator bo po dotknięciu go parzy ! (niezaleznie co się robi na kompie) - 2x PCI to nie za mało (jak dal mnie), sęk w tym ,że płytka ma problemy z wykrywaniem urzadzeń podpiętych to tych slotów. Mam karte WiFi (Asusa !) oraz SB Audigi P ... i lipa tylko audigy po kilku zamianch slotów zadziałało, karte WiFi musiałem zmienić z PCI na USB ... Taki sam problem miał inny uzytkownik forum który tez ma takową płytę. Testy w 3dmarkach na kompie z siga (ale na tylko na 512 MB !) : 3D 01 - około 3050 3D 03 - około 320 Poza tym nie mam się czego czepiać, płyta jest tania i jak dla mnie spełnia wszystkie moje wymogi a nawet więcej. Ciekawie wyglądaja opcje podkrecania w biosie tak więc jak tylko wymienię zasilacz ... Odnosnie PCI-E 16x nie wiem czy działają z ta płytką bezproblemowo wszystkie grafy. Zawsze można podratowac się globalnym forum asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__marcin__ Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 - 2x PCI to nie za mało (jak dal mnie), sęk w tym ,że płytka ma problemy z wykrywaniem urzadzeń podpiętych to tych slotów. Mam karte WiFi (Asusa !) oraz SB Audigi P ... i lipa tylko audigy po kilku zamianch slotów zadziałało, karte WiFi musiałem zmienić z PCI na USB ... Taki sam problem miał inny uzytkownik forum który tez ma takową płytę.Ja mam wifi asusa wl-138g mam nadzieje ze pójdzie,a do tego tuner avermedia, a jak z zintegrowanym dźwiękiem da się przeżyć czy od razu wymiana? aha i zasadnicza kwestia jak jest ze stabilnoscią ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Ahmed Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Ja mam wifi asusa wl-138g mam nadzieje ze pójdzie,a do tego tuner avermedia, a jak z zintegrowanym dźwiękiem da się przeżyć czy od razu wymiana? aha i zasadnicza kwestia jak jest ze stabilnoscią ? Troche się wkurzyłem tymi wejsciami PCI ... jednak jeszcze będe próbował z moim WiFi (wl-130g) Odnośnie zintegorwanego dźwięku to się nie wypowiem (wogóle nie odpalałem, nawet nie wiem czy działa :) )bo to dla mnie kaszana na maksa (SB też :) ale ...), grzebię w dźwięku więc moje wymagania są chyba w pełni usprawiedliwione. Stabilność hmmm... za krótko mam to mobo aby coś powiedzieć konkretnego - jak dostanę nowy zasilacz i trochę pokręcę proca to coś powiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__marcin__ Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 No wiec tak zdecydowałem się na kupno do tej płytki WinFasta 7600gs pasywny (niestety na 7600gt brak funduszy) + wiatrak 80x80, a będąc przy chłodzeniu jak uważacie radiatory zalmana zmieszcza się? Na północny niebieski, a na południowy złoty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Ahmed Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 a będąc przy chłodzeniu jak uważacie radiatory zalmana zmieszcza się? Na północny niebieski, a na południowy złoty :D Dopiero co zamówiłem radiatory, będa w srode (zasilacz tez). Na północny - niebieski wejdzie i bedzie luz a na południowym jak załozysz radiator o wysokości większej niż 2 cm to nie wepniesz nic w PCI z PCI-e też moga być problemy. Jak już kupisz tą Mobo to odezwij się do mnie na priva albo GG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...