starykot Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Witam! Mam problem z klawiatrą która została zalana wodą. Otóż połowa klawiszy nie działa. Zaraz po zalaniu odłączyłem ją od komputera, rozmontowałem i wysuszyłem dokładnie te folie z białymi ścieżkami. Działała kilka godzin i znowu to samo te same klwisze nie działają. Kolejne suszenie dałe kilkuodzinny efekt. Jednak po ostatnim suszeniu klawiatura wogule nie działa :/ Czy to już jej koniec? Czy może wyczyścić czymś te folie ze ścieżkami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Jeśli masz easy toucha za 8 zł to poprostu wyrzuć ją, bo szkoda czasu ;) Widocznie klawiatura nie wyschła dokładnie - zostaw ją na 20 godzin kaloryferze (na jakiejś szmatce, żeby wchłaniała resztki wody) i zobacz. Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starykot Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 No właśnie porzyczyłem od kolegi klawiature. A tej starej zrobiłem płukanie- rozkleiłem te 3 warstwy folii, przepłukałem, przemyłem szmatką, położyłem na 2 godziny na kaloryferze. Potem słożyłem, i co sie okazało? Niektóre z działających przycisków przestały działać, a niektóre z niedziałających zaczęły działać. Więc o co chodzi? Mam dokładniej przemyć, wytrzec do sucha i suszyć pół dnia? Czy jest szansa ze da sie tą klawiature uratować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 A czego użyłeś na tej szmatce? Wody? Wody z płynem? Najlepszy byłby jakiś alkohol - denaturat, zmywacz do paznokci. Wyprze od wodę i bardzo szybko wyparuje. Poza tym usunie wszyskie zanieczyszczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...