mach82 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 mach czy ja wiem czy one takie drogie.... ddrII 800... cena bardzo przyzwoita nawet jesli jest to 880 a nie 770zl.... powiedzialbym ze nawet jesli nie jest to d9 to i tak jest to taniono wiesz, ja moje DDR800 2x1GB kupiłem normalnie w sklepie za 700 zł, więc różnica potęzna. Tanio to nie jest, bo markowe pamięci DDR800 można dostać taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 ale czy sa to d9? :) i pokaz mi markowe DDR2 800 o podobnych timingach w podobnej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 goodram zawsze robil swietne pamieci, zdaza mu sie wypuscic cos slabego do oc (jak teraz te 667) ale 90% ich modolow zarowno ddr jak i ddr2 sa poprastu rewelacyjne, nie mowiac o cenie przyklad to np ddr'y na infineonach, albo na micronach -5bg a klase goodram pokazuje wlasnie teraz w swych pamieciach PRO bo W TEJ CENIE NIE MA LEPSZYCH PAMIATEK !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 ale czy sa to d9? :) i pokaz mi markowe DDR2 800 o podobnych timingach w podobnej cenie Goodram to żadna marka, to że jest znana w PL to jeszcze nic - dla reszty Europy to są noname. DDR2 o podobnych timingach? Tzn. 5-5-5-X - to przecież bardzo słabe timingi. W takiej samej cenie można mieć corsairy, Geile, Patrioty DDR800. D9? Nie każdy bedzie chciał dopłacać prawie dwie stówki, żeby pamieci robiły 30 MHz więcej. Zycie nie kończy się na Super Pi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Goodram to żadna marka, to że jest znana w PL to jeszcze nic - dla reszty Europy to są noname. DDR2 o podobnych timingach? Tzn. 5-5-5-X - to przecież bardzo słabe timingi. W takiej samej cenie można mieć corsairy, Geile, Patrioty DDR800. D9? Nie każdy bedzie chciał dopłacać prawie dwie stówki, żeby pamieci robiły 30 MHz więcej. Zycie nie kończy się na Super Pi. i tu sie grubo mylisz kolego bo goodramy bardzo szybko rozszerzaja swoja marke w europie, mozna je kupic na zachodzie jak i wschodzie i ich popularnosc rosnie, na ebayu byly wczesniej (niemieccy sprzedawcy) anizeli w polsce co do kosci d9 to nie mowimy tu o 30mhz, ale pracy przy 4.4.4.x na 1000mhz'ow a to jest roznica ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) http://img148.imageshack.us/img148/7715/d9890mhz4448fx8.jpg GR PRO 800. Taki tam wynik na rozgrzewke edit: http://img478.imageshack.us/img478/8030/d9448mhz4448xp2.jpg Edytowane 28 Lipca 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 http://img148.imageshack.us/img148/7715/d9890mhz4448fx8.jpg GR PRO 800. Taki tam wynik na rozgrzewke edit: http://img478.imageshack.us/img478/8030/d9448mhz4448xp2.jpg no nawet nawet a więcej Vddr ?? co to za mobo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2247297 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 http://img148.imageshack.us/img148/7715/d9890mhz4448fx8.jpg GR PRO 800. Taki tam wynik na rozgrzewke edit: http://img478.imageshack.us/img478/8030/d9448mhz4448xp2.jpg a moze bysmy o modulach 1gb pogadali ? :)przyjemniejsze sa, i chyba NIKT ich na nikronkach nie mial :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) no nawet nawet a więcej Vddr ?? co to za mobo ?? Jak sie uda to dzis wieczorkiem/jutro zaserwuje im nieco wiecej pradu a moze bysmy o modulach 1gb pogadali ? :)przyjemniejsze sa, i chyba NIKT ich na nikronkach nie mial :P O czym rozmawiac skoro tych pamiatek, a tymbardziej screenow nikt niema? Edytowane 28 Lipca 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 widze ze juz katujesz X2 na AM2.. jak z o/c tego proca? :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Przy 30-31'C w pokoju moge sobie pokrecic... palcem w nosie. Ponad 60'C mam w stresie na jakis 1.35-1.4v wiec dziekuje za OC procka :D edit To co wczesniej tylko @ SPI32M http://img507.imageshack.us/img507/1710/d9446mhz4448ma1.jpg Edytowane 28 Lipca 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 To już konkretny wynik. Żeby tak jeszcze to na 2x1GB było....:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 To że można je kupić za granicą, wcale nie znaczy że kojarzą się z markowymi wyrobami. Marki typu Geil, Corsair, OCZ są kojarzone z jakością, a goodram za granicą to ciągle noname. 4-4-4-x goodramów pro jeszcze nie widziałem na tym forum przy DDR1000, a czekam od dosyć dawna, więc w chwili obecnej to tylko myślenie życzeniowe. Od D9GMH to raczej powinno wymagać się >DDR1100, a jak widać, do tej pory nikt się tutaj do tego poziomu nie zbliżył. Więc na razie goodramy pro prezentują się dobrze i nic więcej. Jak za cenę bliską 900 zł to żaddne rewelacja - ot moduły warte swojej ceny. hehehe tak dzialam na windowsie (narazie single bo druga i trzecia taka kosc na "warsztacie" ale lataja dokladnie tak samo: a dla spi 16m to ok 1010-1020 spokojnie pojada kazdy z moich 3 modulow robi przynajmniej.... 1k dla spi16m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=1611686 Mało popularne na świecie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=1611686 Mało popularne na świecie :lol: Hurra, aż jedna osoba spoza Polski ma je na XS. Normalnie popularność że ja pitolę. No i jak widać w porównani do innych modułów wcale tak dobrze nie wypadają. Ledwo robią DDR1000 SPI 1M przy 2.3V (i to tylko jedna para). Nic nadzwyczajnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Hurra, aż jedna osoba spoza Polski ma je na XS. Normalnie popularność że ja pitolę. No i jak widać w porównani do innych modułów wcale tak dobrze nie wypadają. Ledwo robią DDR1000 SPI 1M przy 2.3V (i to tylko jedna para). Nic nadzwyczajnego. wez najlepiej wyjedz gdzies nie w%^$* ludzi ps. zmien se nazwisko na ocz bo #*%*& farmazony na rodzima firme, a robia naprawde dobre memki, gr pro spokojnie robia >900 na 4.4.4.x, kazde, wiec po co psioczysz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Wczoraj troche bawiłem sie ramkami (a raczej dzis ;) ) i wynikł nieciekawy problem. Powyzej taktowania 480-485 memki maja mur i mowią kategorycznie NIE. Jako iz jestem cfaniak, zauwazylem ze to nie jest spowodowane pamieciami, tylko czyms innym :/. Niewazne czy dostały 2.2V czy 2.52v, niema roznicy w MHz. Pomysły/sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Wczoraj troche bawiłem sie ramkami (a raczej dzis ;) ) i wynikł nieciekawy problem. Powyzej taktowania 480-485 memki maja mur i mowią kategorycznie NIE. Jako iz jestem cfaniak, zauwazylem ze to nie jest spowodowane pamieciami, tylko czyms innym :/. Niewazne czy dostały 2.2V czy 2.52v, niema roznicy w MHz. Pomysły/sugestie? hmm, d9 mocno sie grzeja i dobry owiew daje extra mhz'e sproboj zmieniac sloty, sprawdz kazdy slot, u mnie roznica duza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 nawiew maja, ze slotami powalcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 wez najlepiej wyjedz gdzies nie w%^$* ludzi ps. zmien se nazwisko na ocz bo #*%*& farmazony na rodzima firme, a robia naprawde dobre memki, gr pro spokojnie robia >900 na 4.4.4.x, kazde, wiec po co psioczysz? Za taką cenę, to bym sie mocno zdziwił gdyby nie robiły DDR900 przy cl4. Problem w tym, że sporo tansze moduły tyle potrafią - i to nie koniecznie na D9. To są dobre pamieci, ale tylko wtedy gdy nie ma sie dostępu do lepszych za tę samą cenę. Wychwalanie pod niebiosa Goodrama pro nie ma obecnie sensu - cena (wysoka) adekwatna do możliwości i nic ponadto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Za taką cenę, to bym sie mocno zdziwił gdyby nie robiły DDR900 przy cl4. Problem w tym, że sporo tansze moduły tyle potrafią - i to nie koniecznie na D9. To są dobre pamieci, ale tylko wtedy gdy nie ma sie dostępu do lepszych za tę samą cenę. Wychwalanie pod niebiosa Goodrama pro nie ma obecnie sensu - cena (wysoka) adekwatna do możliwości i nic ponadto. to zapodaj przyklady, najlepiej linki, gdzie w cenie powiedzmy 400-450zl kupisz 2x512mb lepsze niz gr pro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Team Group DDR667 CL3 - tańsze od GR Pro i działają na zdecydowanie wyższych zegarach. W PL jeszcze niedostępne (jest jedna sztuka na allegro w chorej cenie 500 zł), ale miujejmy nadzieję że się to wkrótce zmieni. Z dostępnych w Polsce GEIL Ultra CL3 DDR533 jest dobrą propozycją. Z jeszcze tanszych Patriot LLK 533 CL4, w którcy również mogą być D9. Jeszcze są Twinmosy twistery DDR800 za 350 zł, które powinny kręcic sie tak samo jak GR Pro, a są o 100 zł tańsze (jak we wtorek przydzie mi bad axe - pewne na 100%, to wtedy zarzucę teścik tych twisterów). Nie zapominajmy też o taniutkich vitestach, które co prawda zrobią DDR900 CL4, ale są zdecydowanie tańsze od GR Pro (300zł za 2x512MB). Jak widać wybór jest spory - nawet jak nie ma dostępu do modułów w Polsce, to można sobie sprowadzić.w konkurencji 1 GB niestety nie jest juz tak rozowo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) to zapodaj przyklady, najlepiej linki, gdzie w cenie powiedzmy 400-450zl kupisz 2x512mb lepsze niz gr pro... Dokldanie tak jak pisal Mach82 geile 533 cl3 to ciekawa propozycja, memy na kosciach elpida kreca sie tak jak widac u mnie 390 3-3-4 488 4-4-5 a mozna je tez tanio dostac jak sie poszuka Edytowane 29 Lipca 2006 przez wampir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Dokldanie tak jak pisal Mach82 geile 533 cl3 to ciekawa propozycja, memy na kosciach elpida kreca sie tak jak widac u mnie 390 3-3-4 488 4-4-5 a mozna je tez tanio dostac jak sie poszuka gdybym chcial 2x512mb to pewnie bym sie na Twoje skusil :P a ja mam ogolny problem - mial byc tescik tych 1gb od goodrama a jest zonk bo nie moge plyty zabootowac ;/ zpsotowal w temacie o plytach pod conroe, moze ktos pomoze, bo w PN bede mial 6300 a fajnie by bylo gdybym wiedzial czemu mi nie bootuje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 w konkurencji 1 GB niestety nie jest juz tak rozowo...Adata Vitesta DDR667 1GB 300 zł Twinmos Twister DDR800 1GB 350 zł Goodram Pro DDR800 1GB 450 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Adata Vitesta DDR667 1GB 300 zł Twinmos Twister DDR800 1GB 350 zł Goodram Pro DDR800 1GB 450 zł Tia - jasne - dostepnosc tych pamieci jest prawie zerowa - nie moge pojsc do dowolnego sklepu i poprosic zeby mi sprowadzili - goodramy tego problemu nie maja.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Team Group DDR667 CL3 - tańsze od GR Pro i działają na zdecydowanie wyższych zegarach. W PL jeszcze niedostępne (jest jedna sztuka na allegro w chorej cenie 500 zł), ale mjejmy nadzieję że się to wkrótce zmieni. Z dostępnych w Polsce GEIL Ultra CL3 DDR533 jest dobrą propozycją. Z jeszcze tanszych Patriot LLK 533 CL4, w którcy również mogą być D9. Jeszcze są Twinmosy twistery DDR800 za 350 zł, które powinny kręcic sie tak samo jak GR Pro, a są o 100 zł tańsze (jak we wtorek przydzie mi bad axe - pewne na 100%, to wtedy zarzucę teścik tych twisterów). Nie zapominajmy też o taniutkich vitestach, które co prawda zrobią DDR900 CL4, ale są zdecydowanie tańsze od GR Pro (300zł za 2x512MB). Jak widać wybór jest spory - nawet jak nie ma dostępu do modułów w Polsce, to można sobie sprowadzić.Twoja wypowiedz to w 50% przypuszczenia, mialem nadzieje ze podasz pamieci ktore sie kreca nie "prawie" jak goodram, ale conajmniej tak w lepszej cenie *bo kazdy wie ze "prawie' robi wielką róznice... Dokldanie tak jak pisal Mach82 geile 533 cl3 to ciekawa propozycja, memy na kosciach elpida kreca sie tak jak widac u mnie 390 3-3-4 488 4-4-5 a mozna je tez tanio dostac jak sie poszuka ale to nadal duzo slabsze pamieci, co z tego ze tansze.... Tia - jasne - dostepnosc tych pamieci jest prawie zerowa - nie moge pojsc do dowolnego sklepu i poprosic zeby mi sprowadzili - goodramy tego problemu nie maja.... dokladnie, jak cos juz jest, to nie w tym kraju.... a kosci d9ghm ktore trafiaja sie teraz prawie we wszystkich goodramach sa rewelacyjne i zadko wystepuja w innych markowych modulach.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 dokladnie, jak cos juz jest, to nie w tym kraju.... a kosci d9ghm ktore trafiaja sie teraz prawie we wszystkich goodramach sa rewelacyjne i zadko wystepuja w innych markowych modulach.... Wiesz mi chodzi raczej o to ze ja sprzet kupuje w jednym scisle okreslonym miejscu - mam z ESC dobre stosunki lubie ten sklep - i niebardzo moge sobie pozwolic na luksus zamawiania gdziekolwiek kazdej czesci inaczej od innego dostawcy... nie mowiac juz o obsludze serwisowej tego... BTW w ESC dodali cala game Goodramow jakby kto pytał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 A ja dalej mam problem ze scianą. Nawet napiecia powyzej 2.6v nie pomagaja, nie mam pojecia ocb :/ Narazie max: http://img214.imageshack.us/img214/5920/d9490mhz4448ay5.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...