Twój Pan Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 na moich ŚP corsairach to radiatory sa przyklejone chyba na poxipol :/ spoko schodzą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Dam se moze troszke na wstrzymanie bedzie reszta sprzetu to jest sprobuje troche pogonic, jak beda dobrze chodzic to w sumie co mnie to obchodzi na jakich kosciach sa :D Choc czlowiek jest z natury ciekawy :P Ale raczej GR 800 pro 1GB to z tego co czytalem sa na D9, czy zdazaja sie tez inne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 spoko schodzą ;) stare sa juz chyba w drodze a po powrocie z RMA leca na allegro wiec nie sprawdzimy Twojej jakze dobrze udokumentowanej teorii :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odjazdowicz Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 wie ktoś gdzie aktualnie można najtaniej wychaczyć 1gb GR Pro 800???? niektórzy w wycenach wypisywali 450zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 w chwili obecnej cena zestawu 2*1gb wynosi ok 1200 pln :/ sam mam jeszcze kilka kostek 1gb po 500pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Wczoraj wieczorem nie wytrzymalem - z ciekawosci postanowilem sciagnac radiator z moich 1GB GR PRO 800Mhz, sciaglem blaszki te srebrne, podgrzalem troche suszarka i ladnie powoli odkleilem przedni radiator z kosci - calkiem ladnie zszedl, o dziwo zauwazylem ze jednak pomimo moich wczesniejszych obawow radiator przylegal dosc dobrze do kostek, ale do rzeczy odczytalem oznaczenia z kosci: 6KD22 D9GHM i z boku jeszcze QXSJ napisane w pionie Z tego co czytalem to ta seria D9'tek chyba calkiem niezla? Mam tylko pytanie, bo po nowym roku czy wogole jak cena ramu spadnie do jakichs normalnych granic (czyt. 250-350zl 1GB) planuje dokupic druga kosc 1GB i moje pytanie czy pozniej moze byc jakis problem z wspolpraca tych pamieci? Rozumiem ze najlepiej byloby znalesc pozniej te same D9GHM? producent tez musi byc ten sam czy licza sie tylko chipy? Radiator oczywiscie przykleilem z powrotem na tej samej tasmie - wygladala ok - a ogolnie to te radiatory lepiej miec zalozone czy nie ? Edytowane 25 Września 2006 przez Lucas86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Mam tylko pytanie, bo po nowym roku czy wogole jak cena ramu spadnie do jakichs normalnych granic (czyt. 250-350zl 1GB) planuje dokupic druga kosc 1GB i moje pytanie czy pozniej moze byc jakis problem z wspolpraca tych pamieci? Rozumiem ze najlepiej byloby znalesc pozniej te same D9GHM? producent tez musi byc ten sam czy licza sie tylko chipy? Czy moglby ktos na to pytanie odpowiedziec, bo sam jestem ciekawy odpowiedzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Czy moglby ktos na to pytanie odpowiedziec, bo sam jestem ciekawy odpowiedzi :wink: ja właśnie kupiłem 2x512 GR 667 na D9GMH :-P już po podwyżkach, za 320zł/kpl :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 w chwili obecnej cena zestawu 2*1gb wynosi ok 1200 pln :/ sam mam jeszcze kilka kostek 1gb po 500pln. wow ale ceny skoczyły - sam płaciłem z 3 tyg temu po 450zł za szt. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 wow ale ceny skoczyły - sam płaciłem z 3 tyg temu po 450zł za szt. :| to jeszcze nic :| obecna cena to 550 za kostke a najnowsza cena to jakies 580 za kosc i dostepne tylko zestawy po dwie :| zalamka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 w koncu dochodzimy do momentu to juz nie ejst tanie i dobre, bo goodram zaczyna kostowac tyle co patriot llk :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 w koncu dochodzimy do momentu to juz nie ejst tanie i dobre, bo goodram zaczyna kostowac tyle co patriot llk :D Mam nadzieje z zapowiedziami że w Październiku spadną ceny. OBY!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Mam nadzieje z zapowiedziami że w Październiku spadną ceny. OBY!!Po swietach raczej spadna dopiero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apacz_ Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 mam pamięc goodram ddr2 1gb pc800 od ok miesiąca i teraz zaczeła mi sprawiac problemy :sad: co jakiś czas wywala mnie z gry w czasie pracy w windowsie nie raz wywali bluescreena. Właczyłem memtest86 i to mam po 20min -> wiecie co może byc przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Czy Goodramy są dobre na Core 2 duo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Czy Goodramy są dobre na Core 2 duo??tak są :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 No właśnie, przeskoczyłem z PD na C2D i na razie jadę na pamieciach z poprzedniej płyty GoodRam 667MHz 2 x 512MB (nie parowane) Pracują bez błędów (i bez podnoszenia napięcia) na 720 MHz (przypominam że jedna to D9 a druga to Elpida). Na 740 już zaczynają sypać błędami (w/g Memtest). Czy podnosząc napięcie (i do ilu ?) pojadę wyżej ?? Jakie jest bezpieczne dla 667/512 ?? Thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) No właśnie, przeskoczyłem z PD na C2D i na razie jadę na pamieciach z poprzedniej płyty GoodRam 667MHz 2 x 512MB (nie parowane) Pracują bez błędów (i bez podnoszenia napięcia) na 720 MHz (przypominam że jedna to D9 a druga to Elpida). Na 740 już zaczynają sypać błędami (w/g Memtest). Czy podnosząc napięcie (i do ilu ?) pojadę wyżej ?? Jakie jest bezpieczne dla 667/512 ?? Thx. wyrzuć tą elpide... jakie to są D9 ?? Moge ci sprzedać GoodRAM 512MB D9DCQ 400MHz 4-4-4-12 na 2,2V Edytowane 29 Października 2006 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 mam goodramy 667 wygladaja na elpidy ale nie wiem czy to te memki,poradzcie cos zeby poszly wiecej,ktorymi timingami sie bawic itp,chodzi mi o wieksze fsb po prostu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 mam goodramy 667 wygladaja na elpidy ale nie wiem czy to te memki,poradzcie cos zeby poszly wiecej,ktorymi timingami sie bawic itp,chodzi mi o wieksze fsb po prostu :) ... a jak wyglądają - mają napis elpida czy inny ? sprawdź jak sie skalują z napięciem - jak podbicie napięcia daje im duuużo to to D9, a jak mało i powyżej ~2,3V odmawiają współpracy to elpida Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...e52bf1deb6.html tak wygladaja ,sorki za kiepskie foto ale nie mialem jak oswietlic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Zdjęcie super ( dawno takiego ziarna nie widziałem :) ). Nic na nim nie widać. BTW Jeżeli Masz dziórkę w lewym dolym rogu to elpidia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Ja mam identyczny problem co Nicko13. Poprostu w BIOSie nie da się zmienić im timmingów, nie ma opcji. Pracuję teraz na 5-5-5-14, to masakra.... Komp z podpisu. Zrobić zdjęcia swoich ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 nA RAZIE WIRTUALNIE POJAWIłY SIę W KOMPUSZROCIE KOSTKI DDR2 800 NON PRO http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30742 ciwekawe na jakich kostkach to mają- mobli by obedrzeć tylko pro z radiatorów i dalej trzaskać na d9gmh..no ale znając zycie to pewnie elpidy będą czy inne wynalazki :? Cenka nawet fajna 500 za komplet w kt to mozę gdzie indziej z 470-480 by było... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Nicko, co tam pisze: http://i109.photobucket.com/albums/n77/Balu90/2.jpg ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 ddr2 dchd albo dch0 albo dcho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Ja zakupiłem zestaw GoodRam 2x512MB DDR667... kręcą się średnio chodzą jako DDR800 przy CL5 na standardowym napięciu.... przy 2,2v i CL5 dociągają do DDR900... Z oznaczenia wynika że są to D8.. Możecie mi powiedzieć ile z nich max sie da wycisnąc? Chyba je wymienie na D9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Jak obecnie zidentyfikowac D9 na GR 667? Dziurka w rogu to Elpidia a D9? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Jak obecnie zidentyfikowac D9 na GR 667? Dziurka w rogu to Elpidia a D9? też dziurka w rogu :lol: jak są nieremarkowane to rozpoznasz bez problemu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 D9 są najmniejszymi DDr2, czyli są mniejsze od elpidy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...