LukeXE Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) Ja dzisiaj sie zaopatrzyłem w 2x512mb GD 667 i póki co 890DDR 4-5-4-6 przy podbiciu napięcia o 0,2V, dalej już ogranicza mnie temperatura procka, bo na BOX`ie jade (celek 326 :lol:) i 4,2Ghz 1,45V to póki co max... Edytowane 23 Listopada 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Ja dzisiaj sie zaopatrzyłem w 2x512mb GD 667 i póki co 890DDR 4-5-4-6 przy podbiciu napięcia o 0,2V, dalej już ogranicza mnie temperatura procka, bo na BOX`ie jade (celek 326 :lol:) i 4,2Ghz 1,45V to póki co max... Moglbys napisac wiecej o tych kostach? Moze jakies foto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) są identycznej wielkości, tyle, że inaczej ułożone - w przypadku moich GR 533 są szerszym bokiem do poziomu, a węższym do pionu- dokładnie na odwrót z elpidami w GR667 z tego więc wynika, ze kości mają kropkę w innym miejscu D9 mają też nieco większą kropke: _____ | D9D9| |____O| Elpida: ____ |Good| | RAM| |___o| to akurat w przypadku moich D9DCQ, a są też mniejsze D9, np kwadratowe Edytowane 24 Listopada 2006 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebas250 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 witam mam takie pytanko, co oznaczaja takie oznaczenai na kostkach w goodramach pro DDR2 DB(8)KD i wyzej GOODRAM a pod nimi GE5108HA-JN widzialem w miare dokladnie bo nie zdjalem radiatora tylko to odchylilem lekko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 są identycznej wielkości, tyle, że inaczej ułożone - w przypadku moich GR 533 są szerszym bokiem do poziomu, a węższym do pionu- dokładnie na odwrót z elpidami w GR667 z tego więc wynika, ze kości mają kropkę w innym miejscu D9 mają też nieco większą kropke: _____ | D9D9| |____O| Elpida: ____ |Good| | RAM| |___o| to akurat w przypadku moich D9DCQ, a są też mniejsze D9, np kwadratowe A ile takie D9D9 sie kreca od goodrama 667? :D w apollo.pl mozna takie dostac? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 A ile takie D9D9 sie kreca od goodrama 667? :D w apollo.pl mozna takie dostac? :-P Teraz cięzko znalezc zwykłe 667 na D9, pewnie już nie wkładają tam tych kości. W dodatku czasem mozna trafić 667 na TSOPach jak w DDR1 :lol: , mialem takie przez pare dni, tragedia. Znajomy który kupił 10 dni pózniej ma kosci Elpida. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Uuuuuu...mimo to poszukam jutro moze maja w sklpie gdzieś :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 kurde ze mi sie takie shitne Elpidy trafily ,teraz są po tuningu mają troche krwi na sobie,ale chodzą za to lepiej niz przed krew modem ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 kurde ze mi sie takie shitne Elpidy trafily ,teraz są po tuningu mają troche krwi na sobie,ale chodzą za to lepiej niz przed krew modem ;Pchętnie posłuchamy/zobaczymy tego krewmoda :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 witam co powiecie na goodramy z koscmi d8fd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 witam co powiecie na goodramy z koscmi d8fd? powiemy bleeeeeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 szukam 2gb ddr2 w miare kretliwych do 700pln :/ czy jest to wykonalne ?? potrzebuje do asusa p5b deluxe i e6300 prosze o odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Też ostatnio patrzyłem na takie coś i niestety nic ciekawego nie ma. Tylko goodramy jakieś zwykłe. Jest jeszcze na allegro Twinmos Twister mniej więcej w granicach 700 zł (no może trochę więcej), ale nigdzie nie ma na necie jak one sie kręcą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 witam co powiecie na goodramy z koscmi d8fd?powiem fuj i już 100X wole dobre elpidy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Heh, ja wole Kingstony ktore kupiłem :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 http://www.apollo.pl/store/show_detail/9/25166 - Niby zwykłe goodramy, ale według opisu nie działają z AM2. Wie ktoś o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 ja mam takie goodramy, tylko kosc 512 i chodza w drugim kompie bez problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Jest jeszcze na allegro Twinmos Twister mniej więcej w granicach 700 zł (no może trochę więcej), ale nigdzie nie ma na necie jak one sie kręcą.To bardzo dziwne, bo po wpisaniu odpowiedniego zapytania w google bez problemu znalazłem odpowiedź. A poza tym, odpowiedź na dręczące cię pytanie odnosnie krętliwości twisterów padła nawet na tym forum. Odpowiedź na jakich kostkach są twistery też już padła. Nie wykluczam jednak, że nowsze rewizje mogą już używać nieco innych kostek. No i te 700 zł za twistery to bardzo mocno zanizona cena - powinno być 900zł. Co do tanich modułów, to poszukaj na allegro DDR2 667 hyniksów albo elpidy. Mogą też być powerchips - cena ~350zł/1GB. W zależności od szczęścia DDR2 950-1050 na rozsądnym napięciu. Edytowane 3 Grudnia 2006 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 http://allegro.pl/item147511125_super_pami..._x_1024_mb.html co myślicie o tych memkach ? co prawda nie sa to goodramy, ale topicu o patriotach llk nie ma, a jako ze cena atrakcyjna zapytam tutaj jak z oc, i czy nie ryzyko brać bez gwarancji ?? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 To do topic'u "test pamieci DDR2" :-P jakos tak chyba leciało <_< a co do patriot, hmm tanio :-P powinny się w miare oc'tować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 http://www.apollo.pl/store/show_detail/9/25166 - Niby zwykłe goodramy, ale według opisu nie działają z AM2. Wie ktoś o co chodzi? Podtrzymuje pytanie, chcialbym wiedziec czy te pamieci beda smigac, poniewaz kupuje wlasnie DFI na AM2.musze miec pewnosc.z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Nie wiem czemu miałyby nie działać, miałem 2x512 667 i działały...Moze chodzi o płyty Asusa/MSI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Ostatnio bylem w sklepie i sie pytalem uzyskalem odp:"...nie chodza ze wszystkimi płytami glownymi" :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Nie wiem czemu miałyby nie działać, miałem 2x512 667 i działały...Moze chodzi o płyty Asusa/MSI... ja mam asusa i smiga bez problemow, moze kwesta tego, ze na nf5 nie chodzi, ale tego nie sprawdze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 bywa, ze niektore plyty albo nawet konkretne wersje biosow gryza sie z danymi pamieciami. poki co na dfi chyba nikt nie mial problemow z ramem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) no i kupiłem goodramki z apollo(zestaw 2x1gb) są małe kwadratowe(idealny kwadrat w odróżnieniu od kostek Nicko13, jakieś 10x10mm max 12x12) mają kropkę(czyli kropkę a nie dziurkę) w prawym dolnym rogu, jutro sprawdzę co potrafią z biostarem i e6300 do kupy, w sumie nie zależy mi na jakimś super kręceniu, ważne że 2bg i gierki nie tną ma max detalach (no z wyjątkiem gotica3) trzeba tez pochwalic apollo za szybkość realizacji zamówienia, wczoraj o 13 złożyłem zamówienia, dzisiaj o 14 miałem paczkę w domu Edytowane 9 Grudnia 2006 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 i jak, jak latają ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 jedna bez podnoszenia napiecia na 8000mhz bez problemy, druga uszkodzona (dostałem z apollo z rozerwana tasma na opakowaniach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Gratuluję taktowania :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 O [ciach!]a rekord swiata :blink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...