TK Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Może i dobrze prawi ale mam ewidentnie taką samą sytuacje jak kszonek. 9xx ok, ale <1GHz juz nie... obojętnie na jakim V i przy jakich timach... [ciach!]iana sztuka mi się trafiła Edytowane 22 Grudnia 2006 przez Tuning-komp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Może i dobrze prawi ale mam ewidentnie taką samą sytuacje jak kszonek. 9xx ok, ale <1GHz juz nie... obojętnie na jakim V i przy jakich timach... [ciach!]iana sztuka mi się trafiłaA czegos sie spodziewal po GR, nawet na GMH/GKX ? 1200MHz 4-4-4-4 :huh: PCB dupiate, i kosci z odzysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 PCB jest takie samo jak na lepszych memkach, tylko że w goodramach kostki to odpady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 PCB jest takie samo jak na lepszych memkach, tylko że w goodramach kostki to odpady;) Moze i masz 100% racji, nie watpie, ze kosci nie halo a pcb takie same. btw: chyba jestem ekspertem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Niezaleznie czy to kostki z odpadów czy słabe PCB to wiadomo jedno, GR w pewnym momencie mają sciane i tyle. To samo mam u siebie, 976MHz i tyle, wyzej to juz tylko BSOD i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 no i dostałem z reklamacji kostki, jedna śmiga na 420mhz (cl4 5 4 14) z druga jest trochę śmieszniej, bo na 667mhz sypię błędami, na 533 jest ok, na 400mhz sypie, na 370 jest ok, może ktoś mi to wyjaśnić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPeder Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Powiedzcie czy goodram remarkuje swoje pamieci bo kupilem wlasnie 2x512mb Goodram PRO 800 CL5 i po zdjeciu radiatora ujzalem napis goodram i jakies tam oznaczenia. Czy jest mozliwe ze te kosci sa na jakis micronach D9? Edytowane 31 Grudnia 2006 przez SPeder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Daj zdjęcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Powiedzcie czy goodram remarkuje swoje pamieci bo kupilem wlasnie 2x512mb Goodram PRO 800 CL5 i po zdjeciu radiatora ujzalem napis goodram i jakies tam oznaczenia. Czy jest mozliwe ze te kosci sa na jakis micronach D9? jezeli remark to pewnie z elpidy, jak byly na gmh to nie byly remarkowane, ale moze kilka takich wylecialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 jezeli remark to pewnie z elpidy, jak byly na gmh to nie byly remarkowane, ale moze kilka takich wylecialo.Nie chce mi się w to wierzyć, że będą to remarki. Zobaczymy - może i ja się stanę niefartownym posiadaczem takich memek. Wtedy napewno się określi na czym teraz są produkowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 daj fotke i zobaczymy moze kupiłeś takie samo badziewie jak moje z ładnym radiatorkiem i napisem pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g2tech Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Witam! Kupiłem dwie kości goodram 667mhz są o identycznych parametrach jednak nieco inaczej zbudowane. Czy dlatego nie uruchomia mi się dual channel? Napewno mam dobrze je włączone, tak jak pisze w manualu. Reszta komputera jak w sygnaturze. A tu zdjęcie jak wyglądają: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a1ab14cc2dd95d9.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Witam! Kupiłem dwie kości goodram 667mhz są o identycznych parametrach jednak nieco inaczej zbudowane. Czy dlatego nie uruchomia mi się dual channel? Napewno mam dobrze je włączone, tak jak pisze w manualu. Reszta komputera jak w sygnaturze. A tu zdjęcie jak wyglądają: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a1ab14cc2dd95d9.html Makro na kościach kolego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) z tego co widzę to są dwa różne moduły, czyli każdy zbudowany na innych chipach, tak więc o dual channel zapomnij, ktoś poprostu cie w ch... zrobił Edytowane 31 Grudnia 2006 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g2tech Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Makro na kościach kolego :) a co to znaczy to makro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 a co to znaczy to makro?Taka funkcja w aparacie foto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPeder Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) Oks zdjecia nie mam czym zrobic ale mam dokladne oznaczenia z obu kosci: GOOD RAM GE5108HA - JN o DDR2 DBKD - to "o" na poczatku oznacza kropke ja pier... to sa chyba jakies kosmiczne odpady jak zaczelem je podkrecac to wycisnelem kolejno: 3 3 3 4 - 310mhz 4 4 4 12 - 380mhz 5 5 5 15 - ??? jeszcze je testuje ale nie wiem czy dobrze podkrecam moze winna lezy po mojej stronie pomozcie !!! Mam Asusa P5B Dlx WIFI-AP i C2D E6300 bios w plycie to 0903 wszystkie zbendne funkcjie powylaczane napiecie na kostki dalem 2.35V na procka troche podnioslem 1.35V na FSB 1.45V na NB 1.65V na SB 1.8v na IHC 1.215V PCI clock 33,33mhz PCIE 100mhz Edytowane 31 Grudnia 2006 przez SPeder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g2tech Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Taka funkcja w aparacie foto.Myślałem że coś z kościami że makro :-P A makro w aparacie mi nic nie dało bo zespuł mi się kilka dni temu w moim A700 spust od migawki i nie mogę złapać ostrości muszę odesłać do serwisu. Ale nie będe dalej odbiegał od tematu, czyli reklamować ramy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Oks zdjecia nie mam czym zrobic ale mam dokladne oznaczenia z obu kosci: GOOD RAM GE5108HA - JN o DDR2 DBKD - to "o" na poczatku oznacza kropke ja pier... to sa chyba jakies kosmiczne odpady jak zaczelem je podkrecac to wycisnelem kolejno: 3 3 3 4 - 310mhz 4 4 4 12 - 380mhz 5 5 5 15 - ??? jeszcze je testuje ale nie wiem czy dobrze podkrecam moze winna lezy po mojej stronie pomozcie !!! Mam Asusa P5B Dlx WIFI-AP i C2D E6300 bios w plycie to 0903 wszystkie zbendne funkcjie powylaczane napiecie na kostki dalem 2.35V na procka troche podnioslem 1.35V na FSB 1.45V na NB 1.65V na SB 1.8v na IHC 1.215V PCI clock 33,33mhz PCIE 100mhz Ustaw TRCD wyzej od innych timingow -> np. 3-4-3-12/4-5-4-15 itp. i napiecie na 2,25v z biosu Edytowane 1 Stycznia 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Oto moja nowa zdobycz 2x 1gb Corsair XMS 675 4-4-4-12 1000 4-4-4-12 2.45V i kilka innych napicie profilaktycznie podniesionych o wlos. Moim zdaniem niezle jak na memki za 7 stowek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 jezteli sa to C4 to mialem takie i MaSell tez i nie lubia wysokich V, mialem w sumie 6 sztuk i z calosci tylko jedna nie padla. ostatni komplet czyli 7 i 8 nawet nie byl w kompie i polecial do ludzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Ale chłopaka pocieszasz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Ale chłopaka pocieszasz :D a niby mam napisac: dawaj im 3V i poleca na 1400 3-3-3-6?? poprzednio jakies nanye tam byly i przy 2,4V polecialy w zaswiaty, ot filozofia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Myslicie ze nanye by tak hasaly ? w sumie to nie mam czasu zeby je sprawdzic dokladnie ale 32M zrobily na 750 3-3-3-8 niby szalu nie ma ale cos mi tu micronami smierdzi...chyba ze ma ktos jakies inne pomysly .. memki cpuz poazuje week 40 year 05 ..hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 ja pokombinowałem z moimi goodramami i wyciągnołem 400mhz stabilne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 ja pokombinowałem z moimi goodramami i wyciągnołem 400mhz stabilneWR? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Myslicie ze nanye by tak hasaly ? w sumie to nie mam czasu zeby je sprawdzic dokladnie ale 32M zrobily na 750 3-3-3-8 niby szalu nie ma ale cos mi tu micronami smierdzi...chyba ze ma ktos jakies inne pomysly .. memki cpuz poazuje week 40 year 05 ..hmmmJeżeli masz Rev. 7.1 lub 7.2, to AFAIK masz moduły na lostkach promos. Co do Nanyi, to zapomnij o DDR2 1000 - bez względu na napięcie i timingi. Edytowane 4 Stycznia 2007 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 5402v2.10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 5402v2.10CM2X1024 - 5400C4 5402v2.10 0628134-2 = Micron, 64Mx8, DDR2-533, CL4, Rev D czyli z polskiego na nasze Micron D9GCT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master872006 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Witam! Mam pytanie! Jak zmienic memory frequency? Witam! Mam pytanie! Jak zmienic memory frequency? Bo ja mam w tch pamieciach Goodram pro 2x 1GB 452Mhz i mysle ze to za duzo Moze ktos zna odpowiedz dlaczego w Everescie pokazuje DRAM:FSB Ratio - CPU/6 ?? Co to ma znaczyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...