DEVILEK Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Z GSV masz większe doświadczenie niż ja, więc wierzę na słowo :wink: Aczkolwiek z nowych D9 "fatopodobnych" to tylko GSV mogłyby coś pokazać :D BTW Jakośnigdy nie miałeś szczęścia do Goodrama Z fatami chyba tez :) 8000UL/5400UL ... 6400LLK, ale wtedy w PL nikt nie widzial co to faty :lol: Ja tez :) No moglyby GSV cos pokazac, bo skoro 4GB potrafia 4-4-4-5, to takie 2GB tym bardziej cos tam pokaza. No nic trza poczekac na foto i sie zobaczy co to jest, ale napewno nie rasowe faty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) fotka na zyczenie:) ok pobawie sie w spi a w othrosa raczej sie nei bawie wole goldmem z pod dosa ale jak cos to zapuszcze. faty podobno lubia napiecie czyli bez problemu mozna 2,5v dawac?:) pewnie i tak dam;) devilek pisal chyba ze grzeja sie troche sie myli;) d9gmh bardziej sie grzeja na 2,25v niz te d9gsv na moje oko sa ledwo letnie a d9gmh byly mocno cieple. Edytowane 11 Września 2007 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) GSV :) Miałem rację :D A co do OC, to jakieś screeny z Orthosa / SPI mile widziane :wink: BTW Ja nigdy nie mogłem niczego pojąć. Mushkinowi brakuje GSV, a Goodram wali je od dłuższego czasu do pamięci Value :lol: Edytowane 11 Września 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 500MHz 4-4-4-5 wsio reszta daj na auto dla pewnosci @ 2.4V-2.45V i zobacz. Jak nie zatrybia, to zas GR PCB spier... Powinny dzialac, bo to 2 x 1GB ino. ps. nie mysl, ze to faty, bo one nimi nie sa, jedynie sa duze. Powyzej 2.5V sie grzeja mocarnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) aha ok to sprubuje. no niby startuja winda sie zaladuje i po tym zaraz blue screen jednak pcb nie daje rady :/ do 950 2,35v ida a potem juz nie daja rady. no ale 4339 na 900 mnie zadowala w zupelnosci za taka kase:) mozliwe ze kostki nie ida:) Edytowane 11 Września 2007 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Według mnie kostki nie dają rady, nie PCB. PCB to HJ MI 6 warstwowe, takie samo jak w teamach Xtreem do modelu PC8500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Takie same GSV ale w lepszy, wykonaniu ... i dwa razy wiekszej pojemnosci. http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2696001 4-2-2-5 @ 900MHz @ 2,45V Masz tam memset'a, wiec dzialaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 (edytowane) 4225 na 900 na 2,35v ida bez problemu. tylko reszta ustawien troszke gorsza niz z tego screena z linka. jak potestuje dokladniej to dam screena. no to wczoraj wieczorem mialem cos potestowac a tu 2 razy mialem restarta i to tak jak by pamiec bledy robila i okazuje sie ze jedna kostka sypie bledami:/ leci na gware moze dadza odrazu kostke a nie bede musial czekac. pytanie czy mogla pasc od napiecia 2,45v ?? albo czy to wina mobo? Edytowane 15 Września 2007 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieH77 Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) Witam Szukam tanich, a dobrych pamieci i w pobliskim sklepie spisalem numery takich Goodramow Nalepka D254L5/1G 1. GU6W01989 2. GU6T00681 3. GU6W004O3 Zas na samej kosci: E726HBJ09803 i logo GOODRAM Jest ktos z tego madry? ;) To sa chyba jakies calkowite no-name'y, nie? Edytowane 17 Września 2007 przez MieH77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 4225 na 900 na 2,35v ida bez problemu. tylko reszta ustawien troszke gorsza niz z tego screena z linka. jak potestuje dokladniej to dam screena. no to wczoraj wieczorem mialem cos potestowac a tu 2 razy mialem restarta i to tak jak by pamiec bledy robila i okazuje sie ze jedna kostka sypie bledami:/ leci na gware moze dadza odrazu kostke a nie bede musial czekac. pytanie czy mogla pasc od napiecia 2,45v ?? albo czy to wina mobo? Jak już pisał wcześniej DEVILEK pamięci przy takich napięciach grzeją się okrutnie. Poza tym przy pracy na codzień w przypadku memek na D9 nie można przesadzać z voltami ;] Dziś dostałem 2x1GB GR'ów na D9GSV, jak będzie czas to pomęcze ;) BTW: Ktoś kiedyś napisał że GoodRamy są jak motyle, szybko padają :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) nie chodzily na codzien na takim napieciu to jedno a po drugie cos ktos kiedys pisal ze abit p35 zabija memki no i nie wiem czy to nie jego wina narazie mam nowe sztuki wiec wiecej niz 2,3v nie dostana. i zobaczymy czy nic sie nie bedzie dzialo. a na 2,45v wcalepamiec sie nie grzeje okrutnie;) tylko powyzej;) Edytowane 17 Września 2007 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) Jak już pisał wcześniej DEVILEK pamięci przy takich napięciach grzeją się okrutnie. Poza tym przy pracy na codzień w przypadku memek na D9 nie można przesadzać z voltami ;] :lol2: 2.55V 24/7, obecnie 2.45V 24/7 2.7-3V na bench ;) Jak padna to nie bedzie i tyle. Edytowane 17 Września 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 :lol2: 2.55V 24/7, obecnie 2.45V 24/7 2.7-3V na bench ;) Jak padna to nie bedzie i tyle. Ktoś zarzekł, że GoodRAM'y padają jak motyle. Reapery padły szybciej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 :lol2: 2.55V 24/7, obecnie 2.45V 24/7 2.7-3V na bench ;) Jak padna to nie bedzie i tyle. Moja adnotacja odnośnie napięcia Ciebie się nie tyczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 poprostu trzeba trafic na leprze sztuki i juz:) ja juz mam nowa kostke od reki tez gsv:) i wiecej niz 2,3v nie daje bo nie chce mi sie latac reklmowac wiec mi to wystarczy:) przynajmniej narazie;) hehe pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 w swoim czasie maiłem goody na gsv i nie ma tragedii - moje obecne gmha taktami duzo lepsze nie są , za to alphy na gsv są sporo słabsze i nie bardzo da się je zacieśnić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Hmm... Prawdopodobnie trafiły mi się totalnie zrąbane kostki :mur: Na 950@4-4-4-12 i 2,3V z biosu nie można mówić o stabilności. Sprawdzałem kostki pojedyńczo i na takich ustawieniach przy pierwszej kości winda nawet się nie zaczynała ładować, przy drugiej wszedłem do windy i na tym się skończyło ;/ Miałem cichą nadzieje że chociaż te 1000@2,4 zrobią a tu kupa. @99tomcat Na XS zapodałeś screen 1100@4-4-4-12 na D9GSV od GoodRama. Ile im dałeś V że Ci tyle poszły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 czemu nie wzielesm GMH? XA je wlasnie tak jak Ty chcesz na 2.45 puszczal, sproboj 2.5 :) ale ponoc gkx moga miec ostrzejsze timingi od gmh a gsv maja lagodniejsze od gmh gkh > hmh > gsv a mnie bardziej interesuje jak ocz rev2 i patriot llk cl4 lataja w porownaniu do goodram ;/ czy ktos mi w koncu napisze ;(((((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 no co moge liczyc w przypadku : http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/DDR2...pelny,id,30744/ co tam w nich siedzi i jakie oc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 no co moge liczyc w przypadku : http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/DDR2...pelny,id,30744/ co tam w nich siedzi i jakie oc ? Na cuda bym nie liczył. Ogólnie to w GR siędzą głównie Elpidy (a może się myle?), raz na allegro znalazłem 2x1GB GR 800 na D9DCN, ale to badziew z oc dużo gorszym niż Elpida. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 (edytowane) Co to za kostki będą, remarki czego ?? Na GR 800 MHZ cl 5 ?? Jak narazie biegają na 870 mhz cl 5,5,5,18,25, przy 2.0 volta Edytowane 22 Września 2007 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 @99tomcat Na XS zapodałeś screen 1100@4-4-4-12 na D9GSV od GoodRama. Ile im dałeś V że Ci tyle poszły? wynik był o ile pamiętam na p5b niemodowanej czyli max 2.35v mogło być :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acmilaneo Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Witam, chcialem kupic goodramy pro 900, jednak sie okazuje ze nigdzie nie moge ich dostac ;/ wiadomo cos czy zostanie wznowiona ich produkcja? czy moze musze poszukac jakichs innych kosci... pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Co to za kostki będą, remarki czego ?? Na GR 800 MHZ cl 5 ?? Jak narazie biegają na 870 mhz cl 5,5,5,18,25, przy 2.0 volta Z tego testu http://www.techworks.pl/artykul,215,26,1,G...dram_Value.html wynika że to Infineon Aenon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 wynik był o ile pamiętam na p5b niemodowanej czyli max 2.35v mogło być :wink: P5B niemodowana ma 2.4v przecież (real) i o ile pamiętam to było na modowanej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Panowie, ogromna prosbe mam. GoodRam 667Mhz, chce sobie strzelic 4x1GB, max na plycie 2,1V. Ile orientacyjnie mozna sie spodziewac max na 5-5-5-15 ? Bedzie te 800-900Mhz ? No i jakich kosci szukac, a jakich sie wystrzegac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Panowie, ogromna prosbe mam. GoodRam 667Mhz, chce sobie strzelic 4x1GB, max na plycie 2,1V. Ile orientacyjnie mozna sie spodziewac max na 5-5-5-15 ? Bedzie te 800-900Mhz ? No i jakich kosci szukac, a jakich sie wystrzegac ?Kości "goodram" omijaj szerokim łukiem. miałem i na 2,2v ledwo co zrobiły 800 mhz cl5. Nie wiem może poprostu straną kupe trafiłem. Natomiast goodramy na kości elpidy są pikne!!! Na 2,2v 850 cl4 robiły i 950 cl5 t2 ofc. 800 mhz cl4 robiły przy 1,9v. Tak więc goodram beee, elpida cacy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Znaczy sie masz na mysli pamieci GoodRam na kosciach Elpidy ? Jesli tak, to jak je poznac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 godramy value sa bardzo rozne mozna trafic takie co zrobia 950mhz na cl4.3.3.5 albo takie co ledwo 850 na 4.4.4.14 albo i gorzej. trzeba miec przy nich strasznego farta;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 A na jakich kosciach sa te lepsze a na jakich te gorsze? Bo radiatorkow nie maja to mozna w sklepie sobie wybrac.. czy moze lepiej Patriot SL 800mhz ponoc smiga na 500mhz 5 5 5 15 2.3v xDD a kosztuje 230zl.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...