smiki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 (edytowane) Widziałem, ale jednak 227 zeta + 19 za przesyłkę = 246 zł to przynajmniej dla mnie ciut za dużo. No i na rynku jeden sklep z nimi, brak konkurencji, cena z kosmosa :-/ Edytowane 24 Stycznia 2010 przez smiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
problemy Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 bardzo prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Widziałem, ale jednak 227 zeta + 19 za przesyłkę = 246 zł to przynajmniej dla mnie ciut za dużo. No i na rynku jeden sklep z nimi, brak konkurencji, cena z kosmosa :-/ Pewne dobre D9 i eleganckie oc troche kosztuje, z tego co wiem w "nowych" 1066 gkx juz nie ma - chyba ze to jakies zestawy co przelezaly kilka lat na magazynie, w co jednak watpie. Co do ceny to mozesz sprobowac kupic bezposrednio u producenta, moze cena bedzie lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 bardzo prosze o pomocGR667D264L5/2GDC - http://www.goodram.com/pub/File/Datasheet/...5-2GDC_64X8.pdf A teraz moje gdybanie nt: Może niektóre płyty nie miały Vdropa na pamiątkach przy 1,8V i jakoś komp wstawał. Pozostałe powiedzmy miały słabsze sekcje zasilania RAMów, dawały jakieś 1,75V, a RAMki prosiły o lekkie dowoltowanie - może jeśliby zapodać 1,9V to by wstały z tymi pamiątkami? kuebk Szkoda że nie mają jakiegoś sklepu Online :sad: Reselerzy pewnie zdzierają ostro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Czemu chcesz kupowac u resellera jak mozesz kupic bezposrednio u producenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
problemy Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 niestety nic nie pomoglo, na poczatku o dziwo przeczytalo mi jedna kosc z moimi ramami ktore uzywam teraz, potem druga, ale windows nie chcial sie nawet zaladowac, potem od nowa probowalem i niestsety nic nie dzialo sie, dodam ze same nie chcialy nigdy odpalic, a napiecie dawalem nawet 2V ! nie wiem co robic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiki Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Czemu chcesz kupowac u resellera jak mozesz kupic bezposrednio u producenta?Napisałem do GoodRam'a na adres ze strony: sales@wilk.com.pl i dostałem odp: "Witam >Zakupu internetowego może Pan dokonać przez naszego partnera: >WWW.strefapamieci.pl >Jeśli nie mają na stanie, to zamówią." No to napisałem do: sklep@strefapamieci.pl i: "Witam, Model GP1200D264L5/2GDC jest dostępny na zamówienie w cenie 245zł/szt, przy zamówieniu na 10szt możemy zastosować odpowiedni rabat i zaproponować cenę 239zł/szt. Koszt przesyłki kurierskiej 0zł." A a agicie 237 zł - http://www.agito.pl/pamieci-do-pc/goodram-...?external=ceneo No to jak/gdzie kupić bezpośrednio u Producenta ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Ja napisalem dokladnie na tego samego maila i nie mialem zadnego problemu z zakupem pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiki Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 No to nie rozumiem ... użyłem ogólnie pojętego języka urzędowego w Polsce. Co mam pisać po anglicku, czy co? A ceny jakie? Warto w ogóle "kruszyć kopie"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 możesz napisać jeszcze do xa hm nie wiecie na na czym mogą być osadzone na dziś dzień kupując je np w agito te pamiątki Goodram PRO DDR2 Dual Channel 2x1024B 1200MHz CL5.0 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Z tego co XA mowil to HCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Witam Sa jeszcze jakies goodramy 2x2gb na chipach D9 ? Ew. moga byc 2x1gb. Nie jestem zbytnio w temacie, a potrzebuje cos lepszego zeby podkrecic 6600 bo te patrioty z podpisu to nawet na fabrycznych 800MHz sypie BSOD przed zaladowaniem pulpitu. Dziwne jakies. Gdzie moge dostac te goodramy w jakims dobrym sklepie w przyzwoitej cenie ? Sorki i z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Np w Agito, 1150 i 1200 mialy gwarantowane d9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 miały hcd, przerabiałem oba kity w lipcu 2009 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 (edytowane) GR667D264L5/2GDC Panowie poleci to bez jakiegoś większego problemu na 800mhz i cl 5 ? obecnie mam 2x1gb kingstona na elpidach 677@1000 przy cl 5 i 1.9v ale było by ok jak by udało się to zgrać na 4x1gb 800mhz cl 5 ;) (msi P35-neo2) Edytowane 13 Maja 2010 przez co3en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 (edytowane) witam! da rade jeszcze gdzies kupic goodramy pro 2x2gb 1066 cl5 orange? W agito niedostepne - nie wiem od kiedy :(. 1100 cl5 blue nie chce. Bedzie jeszcze jakas nowa partia etc? W sumie moglbys wziac uzywki, jak ktos chetny (PW). w ogole goodram dziala cos jeszcze w temacie ddr2 (jakies nowe planowane produkty etc), czy juz tylko ddr3, a ddr2 umarlo? Edytowane 27 Maja 2010 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 Odkopie troszkę temacik, wiecie może co dostane po oddaniu na gwarancji GD Pro 1066 2x512? Jest jeszcze szansa dostać 1066, czy raczej nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Szansa pewnie jest ale na d9 to nie licz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Witam 2 dni temu ogladalem film po czym komp sie brzydko zawiesil i juz nie wstal. Na szczescie (i o dziwo) padl tylko ram a dokladnie 3 z 4 kosci. W kazdym razie czy jest szansa ze GoodRam wymieni mi kosci jesli im je wysle ? Niestety moja wieczysta gwarancja skonczyla sie w chwili gdy przestala istniec firma w ktorej je kupilem :D Zastanawiam sie teraz co z nimi zrobic i moja "gwarancja". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Jeżeli nie masz dowodu zakupu to nic nie zdziałasz u nich,wiem bo padła mi kostka,dzwoniłem i niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 nie mam paragonu, ale mam karte gwarancyjna ale to pewnie nic nie da. Kupilem od kogos z tego forum razem z plyta Rampage. Mam do tego radiatory i opakowanie good ram :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 ... Na szczescie (i o dziwo) padl tylko ram a dokladnie 3 z 4 kosci. ... Wierzysz w takie cuda? Moim zdaniem jedna kość może paść sama z siebie ale nie trzy. Myślę, że kilerem był tutaj zasilacz lub mobo. Podejdź do tych dwóch elementów z odrobiną nieufności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 podejrzewam przegrzanie poniewaz kosci byly w tych radiatorach z heatpipami ale bez nawiewu. Nie mam pojecia czemu tak zdechly grupowo. Nie byly tez podkrecone jakos masakrycznie. No coz nic nie zrobie raczej w tej sytuacji. Co ma pasc to i tak padnie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommiyacht Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 SZYBKA PAMIĘĆ GOODRAM PRO / DDR2 2GB/1066 MHZ (1599986185) - Aukcje internetowe Allegro czy te pamięci bedą pracować w dualu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Będą pracować. Jeśli to do konfigu z sygnatury, musisz się liczyć z tym, że przy 4 kościach nie podkręcisz tak wysoko pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommiyacht Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 :((((( dlaczego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Tak już bywa, ograniczenia chipsetu, płyty i kto wie czego jeszcze. Dlatego często wymienia się kit 2x1GB na 2x2GB a nie rozbudowuje na 4x1GB. Pewnie były przypadki wysoko kręconych 4x1GB. Liczyć się jednak trzeba, że możesz mieć mniej szczęścia. W tym dziale jest kilka tematów o płytach Gigabyte na P45, może znajdziesz jakieś informacje nt oc pamięci. Ewentualnie zapytaj w najwłaściwszym temacie dot. Twojej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...