Hipo Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Ja moim dawałem 2,4V i nic im nie pomagało, wręcz było gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Doskonale wiem o co chodzi z FATBODY witam o co chodzi z "fatbody"?? jestem zielony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 witam o co chodzi z "fatbody"?? jestem zielony... To taka seria D9 które niesamowicie sie kręciły przy ostrych timingach i dużym napieciu. Polecam na XS poszukać, 4-2-3-x przy 900MHz to pikuś dla tych pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) To taka seria D9 które niesamowicie sie kręciły przy ostrych timingach i dużym napieciu. Polecam na XS poszukać, 4-2-3-x przy 900MHz to pikuś dla tych pamieci. dzieki :) juz loookam... 3h later... fajnie by bylo miec szczescie na takie trafic.... ale nie w tym kraju.... Edytowane 9 Maja 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 No niestety są one tylko w bardzo małej ilosci i dostępne jedynie z drugiej ręki jeśli ktoś zechce Ci sprzedać ;) a w Polsce to chyba wogóle ich nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Moje pamięci choć chodzą w dualu to jednak mają problemy z wyższymi częstotliwościami, poszły razem na 601 MHz, ale tylko na 3 GHz, jak podkręciłem procek - system się nie odpala. (pamięci wtedy już na ~620 MHz) Co zauważyłem: lepsze wyniki Super PI z pamięciami na 233 MHz (3-3-3-6) niż na 300 MHz (4-4-4-7) Muszę wymienić jednak tą Elpidę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) A może potestuj te kości osobno i zapodaj wyniki? :> zobazcymy o ile gorsze są te elpidy od d9 B) Edytowane 14 Maja 2006 przez Xaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 No niestety są one tylko w bardzo małej ilosci i dostępne jedynie z drugiej ręki jeśli ktoś zechce Ci sprzedać ;) a w Polsce to chyba wogóle ich nie ma. pomazyc mozna.... :) ale jak mi sie trafily w geilach value bh5'tki, to wszystko sie moze zdarzyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 luknijcie na memki zluzowany tras tylko i odrazu wyzej ida;] 2.3V oczywiscie;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Ja mam elpide i leca na 390 3-3-4-12-4 2,3V 32M i memtest 480 4-4-5-14-4 2,3V 32M i memtest (ponad 1000%) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Ja mam elpide i leca na 390 3-3-4-12-4 2,3V 32M i memtest 480 4-4-5-14-4 2,3V 32M i memtest (ponad 1000%) z Tras nizej nie zejdziesz? np ponizej 8 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 z Tras nizej nie zejdziesz? np ponizej 8 ??? Raczej nie, nie lubia takich akcji. Zreszta szukalem ustawien stabilnych na codzien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Cienko i to bardzo, duzo MHz które niestety nie idą w parze z wydajnością i to mi sie własnie w DDR2 nie podoba :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Cienko i to bardzo, duzo MHz które niestety nie idą w parze z wydajnością i to mi sie własnie w DDR2 nie podoba :| 400MHz DDR2 o timingach 4-4-4-10 ma opoznienia w ciagu sekundy na poziomie DDR1 200MHz 2-2-2-5 oferujac dwukrotnie wyzsza przepustowosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Wg moich testow na 1M mimo ze tam blad jest spory, ( puszczalem po kilka razy) najlepszy czas i tak byl na dzielnikach gdzie bylo duze mhz i gorsze opoznienia. Dziwne troche bo myslalem ze bedize inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 tak juz jest optymalne by bylo 400mhz ~3-4-4-6 i calkiem realne:P jutro moze bede mial 2 kostke na d9, single channel to kupa a nie wydajnosc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) mial ktos moze stycznosc z pamiatkami GoodRAM'a PRO 800mhz? ktos cos wie o nich? Edytowane 28 Maja 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 mial ktos moze stycznosc z pamiatkami GoodRAM'a PRO 800mhz? ktos cos wie o nich? też sie zastanawialem ale chyba to nówki ogólnie są i nikt nie ma, ale cena atrakcyjna dość - kolo 700zl za 2gb w dualu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 ale super rewelacji bym sie nie spodziewał po nich szczerze mowiąc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 pojutrze bede je mial wiec napisze jak smigaja :] bedzie jasne czy warto brac, wg mnie poleca bardzo wysoko.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 pojutrze bede je mial wiec napisze jak smigaja :] bedzie jasne czy warto brac, wg mnie poleca bardzo wysoko.... wysoko znaczy over 500 ?? :) no sa jeszcze adaty ddr2 800MHz w dość rozsądej cenie - koło 440zl za 2x512mb (za 2gb nie wiem) wspac daj znac oczywiście ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Wierzmy w Goodrama... Kości są na 90% na selekcjonowanych D9 "B6" albo Elpida... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 wysoko znaczy over 500 ?? :) no sa jeszcze adaty ddr2 800MHz w dość rozsądej cenie - koło 440zl za 2x512mb (za 2gb nie wiem) wspac daj znac oczywiście ! napewno dam znac :] juz jutro bede je mial (kurier raczej nie nawali) Wierzmy w Goodrama... Kości są na 90% na selekcjonowanych D9 "B6" albo Elpida...cos mi sie wydaje ze sobie kpisz ze mnie, ja wierze w goodrama chociaz ciekawa rzecz zauwazyl wisnia666 ;) p.s. popraw sobie opis pamieci ddr w geilach value takze zdazaja sie winbondy bh5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 mam wlasnie w lapkach 2*1024mb goodram 667. na kosciach sa takie napisy: DDR2 DBTD lub zamiast B jest 8. spotkal sie ktos z takimi ramkami, wiec ile sa warte?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Polecam http://www.micron.com/support/designsuppor...s/fbga/decoder jest to strona microna na której mozna się dowiedzieć cos o swoich kostkach. Zamaist B na bank ma byc 8, a po cyfrze sa zawsze 3 litery jezli ma to byc micron. Jak pisał wspac wczoraj zauwazylem cos ciekawego: rozkodowałem oznazcenia jego kosci: Goodram 533(D9DCQ) i kosci genga Goodram 667(D9GCT). Okazalo sie ze na pamieciach wspaca sa kostki które micron sprzedaje jako ddr2 400mhz natomiast na pamieciach genga sa kostki 533mhz. Zdjecia obu: http://img245.imageshack.us/my.php?image=p...goodrama8vl.jpg Edytowane 1 Czerwca 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Siem, do mnie jadą kości o takich oznaczeniach Part NumberFBGA CodeMT47H32M16CC-37E:B D9DCD Są to pamięci OEM by Micron, na kościach D9. Z tego co zauważyłem to sprzedawane przez microna jako ddr2 400, a na moich jest najlejka Micron DDR2 533MHz. 2x256MB za 100zł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 to pewnie beda lazic cos jak moje bo moje tez 400, ktore goodram sprzedaje jako 533 :/ 600mhz na 3.3.3.6 daje rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 @Matiz Przeciez na stronie microna pisze Data Rate: 266 MT/s wiec sa to 533 :) a ze micron sprzedaje swoje 533 jako 400 to chyba nic zlego. Gorzej jak pamieci o gorszej specyfikacji daje sie do lepszych modułów, poprostu przekret (nie mowie o pamieciach ocerskich które sa wyzej oznaczane, przez selekcje itakei tam tylko najzwyklejszych oem-ach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 wspac jak g pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 wspac jak g pro? Zapomniał dać znać czy doszly ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...