Skocz do zawartości
vojt

Goodram Ddr2 (wszystkie)

Rekomendowane odpowiedzi

Może i dobrze prawi ale mam ewidentnie taką samą sytuacje jak kszonek. 9xx ok, ale <1GHz juz nie... obojętnie na jakim V i przy jakich timach... [ciach!]iana sztuka mi się trafiła

Edytowane przez Tuning-komp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i dobrze prawi ale mam ewidentnie taką samą sytuacje jak kszonek. 9xx ok, ale <1GHz juz nie... obojętnie na jakim V i przy jakich timach... [ciach!]iana sztuka mi się trafiła

A czegos sie spodziewal po GR, nawet na GMH/GKX ? 1200MHz 4-4-4-4 :huh:

PCB dupiate, i kosci z odzysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i dostałem z reklamacji kostki, jedna śmiga na 420mhz (cl4 5 4 14) z druga jest trochę śmieszniej, bo na 667mhz sypię błędami, na 533 jest ok, na 400mhz sypie, na 370 jest ok, może ktoś mi to wyjaśnić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie czy goodram remarkuje swoje pamieci bo kupilem wlasnie 2x512mb Goodram PRO 800 CL5 i po zdjeciu radiatora ujzalem napis goodram i jakies tam oznaczenia.

Czy jest mozliwe ze te kosci sa na jakis micronach D9?

Edytowane przez SPeder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie czy goodram remarkuje swoje pamieci bo kupilem wlasnie 2x512mb Goodram PRO 800 CL5 i po zdjeciu radiatora ujzalem napis goodram i jakies tam oznaczenia.

Czy jest mozliwe ze te kosci sa na jakis micronach D9?

jezeli remark to pewnie z elpidy, jak byly na gmh to nie byly remarkowane, ale moze kilka takich wylecialo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli remark to pewnie z elpidy, jak byly na gmh to nie byly remarkowane, ale moze kilka takich wylecialo.

Nie chce mi się w to wierzyć, że będą to remarki. Zobaczymy - może i ja się stanę niefartownym posiadaczem takich memek. Wtedy napewno się określi na czym teraz są produkowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Kupiłem dwie kości goodram 667mhz są o identycznych parametrach jednak nieco inaczej zbudowane. Czy dlatego nie uruchomia mi się dual channel? Napewno mam dobrze je włączone, tak jak pisze w manualu. Reszta komputera jak w sygnaturze. A tu zdjęcie jak wyglądają:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a1ab14cc2dd95d9.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Kupiłem dwie kości goodram 667mhz są o identycznych parametrach jednak nieco inaczej zbudowane. Czy dlatego nie uruchomia mi się dual channel? Napewno mam dobrze je włączone, tak jak pisze w manualu. Reszta komputera jak w sygnaturze. A tu zdjęcie jak wyglądają:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a1ab14cc2dd95d9.html
Makro na kościach kolego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co widzę to są dwa różne moduły, czyli każdy zbudowany na innych chipach, tak więc o dual channel zapomnij, ktoś poprostu cie w ch... zrobił

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oks zdjecia nie mam czym zrobic ale mam dokladne oznaczenia z obu kosci:

RAM

GE5108HA - JN

o DDR2 DBKD - to "o" na poczatku oznacza kropke

ja pier... to sa chyba jakies kosmiczne odpady jak zaczelem je podkrecac to wycisnelem kolejno:

3 3 3 4 - 310mhz

4 4 4 12 - 380mhz

5 5 5 15 - ???

jeszcze je testuje ale nie wiem czy dobrze podkrecam moze winna lezy po mojej stronie pomozcie !!!

Mam Asusa P5B Dlx WIFI-AP i C2D E6300 bios w plycie to 0903

wszystkie zbendne funkcjie powylaczane napiecie na kostki dalem 2.35V na procka troche podnioslem 1.35V na FSB 1.45V na NB 1.65V na SB 1.8v na IHC 1.215V

PCI clock 33,33mhz PCIE 100mhz

Edytowane przez SPeder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka funkcja w aparacie foto.

Myślałem że coś z kościami że makro :-P

A makro w aparacie mi nic nie dało bo zespuł mi się kilka dni temu w moim A700 spust od migawki i nie mogę złapać ostrości muszę odesłać do serwisu.

Ale nie będe dalej odbiegał od tematu, czyli reklamować ramy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oks zdjecia nie mam czym zrobic ale mam dokladne oznaczenia z obu kosci:

RAM

GE5108HA - JN

o DDR2 DBKD - to "o" na poczatku oznacza kropke

ja pier... to sa chyba jakies kosmiczne odpady jak zaczelem je podkrecac to wycisnelem kolejno:

3 3 3 4 - 310mhz

4 4 4 12 - 380mhz

5 5 5 15 - ???

jeszcze je testuje ale nie wiem czy dobrze podkrecam moze winna lezy po mojej stronie pomozcie !!!

Mam Asusa P5B Dlx WIFI-AP i C2D E6300 bios w plycie to 0903

wszystkie zbendne funkcjie powylaczane napiecie na kostki dalem 2.35V na procka troche podnioslem 1.35V na FSB 1.45V na NB 1.65V na SB 1.8v na IHC 1.215V

PCI clock 33,33mhz PCIE 100mhz

Ustaw TRCD wyzej od innych timingow -> np. 3-4-3-12/4-5-4-15 itp.

i napiecie na 2,25v z biosu

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslicie ze nanye by tak hasaly ? w sumie to nie mam czasu zeby je sprawdzic dokladnie ale 32M zrobily na 750 3-3-3-8 niby szalu nie ma ale cos mi tu micronami smierdzi...chyba ze ma ktos jakies inne pomysly .. memki cpuz poazuje week 40 year 05 ..hmmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslicie ze nanye by tak hasaly ? w sumie to nie mam czasu zeby je sprawdzic dokladnie ale 32M zrobily na 750 3-3-3-8 niby szalu nie ma ale cos mi tu micronami smierdzi...chyba ze ma ktos jakies inne pomysly .. memki cpuz poazuje week 40 year 05 ..hmmm

Jeżeli masz Rev. 7.1 lub 7.2, to AFAIK masz moduły na lostkach promos. Co do Nanyi, to zapomnij o DDR2 1000 - bez względu na napięcie i timingi. Edytowane przez mach82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość master872006

Witam! Mam pytanie! Jak zmienic memory frequency?

Witam! Mam pytanie! Jak zmienic memory frequency?

Bo ja mam w tch pamieciach Goodram pro 2x 1GB 452Mhz i mysle ze to za duzo

Moze ktos zna odpowiedz dlaczego w Everescie pokazuje DRAM:FSB Ratio - CPU/6 ?? Co to ma znaczyc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi