mortex Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) Krótkie pytanie do Was. Mam 2x 512 Pro Goodram'a i chcę zakupić zestawik 2x 1GB. Z racji, że w hurtowniach (Action,AB), nie ma 2x1GB 800 Pro w Dual'u, zastanawiałem się nad 900 Pro w dual'u. Tylko, z informacji na stronie producenta TU, wynika, że napięcie dla pamięci, zaczyna się od 2.00 V. Płyta główna na której wszystko śmiga to Asus M2N-E, więc wyżej niż 1,95 V nie pociagnie. Ma ktoś doświadczenie, z tym ramem? Niechcę już dłużej czekać na pojawienie się 2x1 GB 800 Pro, więc pomyślałem o tych 900. Jak nie będą śmigać na mojej płycie to najwyżej wezmę dwie odrębne sztuki 800 Pro i tyle. Edytowane 28 Maja 2007 przez mortex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 A po co Ci pamięci na micronach skoro max Vmem to u Ciebie 1,95V ?? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) Jak kupowałem tą płytę (sierpień 2006), to niewiele 800 MHz z nią śmigało, GR Pro były jednymi z nich. Poza tym na nich bezproblemu robię CL4. Edytowane 28 Maja 2007 przez mortex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Jest sporo znacznie tańszych kości robiących 800MHz cl4, imho nie warto dopłacać do GR PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Chyba, że się taniutko wyciągnie PRO - http://allegro.pl/item201249817_goodram_pr..._gwar_raty.html B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) Chyba, że się taniutko wyciągnie PRO - http://allegro.pl/item201249817_goodram_pr..._gwar_raty.html B-)Właśnie u^&*(bało mi jedną kostkę GR PRO800 na D9GMH :( Fak... Edytowane 3 Czerwca 2007 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 mi z moich 3 goodramów na d9gsv po 2 dniahc zabawy zostały 2 sprawne- goodramy są jak motyle- szybko giną :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) Co wy robicie z tymi goodramami :| Mnie w życiu nie padła żadna kostka Goodrama, a na Goodramy PRO ładowałem nawet 2,8v Edytowane 3 Czerwca 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 jesteśmy zdolni- u mnie ostre tajmy starczyły wklepane spod windy i gotowe B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 to u mnie bawilem sie na ostrych i nic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 albo za mało sie starałeś, albo nie umiesz i tyle- do psucia tsza mieć talent - a goody akurat secjalnie bezawaryjne nie są - stwierdził bym nawet ,ze te pro to padają sporo cżęściej niz inne markowe na d9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Z tym się nie zgodzę :) Padają ogólnie tak jak D9, które są chyba najbardziej awaryjnymi pamięciami w historii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Skoro Goodram Pro 900 są na micronach to myślę że warto je kupić za 359zł :D http://www.allegro.pl/item203048415_hit_go...wieczna_gw.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Skoro Goodram Pro 900 są na micronach to myślę że warto je kupić za 359zł :D http://www.allegro.pl/item203048415_hit_go...wieczna_gw.html No właśnie jakie mają PCB i kości może ktoś wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Kości to bankowo D9GMH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Na 100% warto, w tej chwili to najlepszy zakup i pewność wysokiego OC. 800-setki to chodzą już prawie jak noname :wink: - http://www.allegro.pl/item201249817_goodra..._gwar_raty.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master872006 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 A ja mam takie pytanie. Mam w tej chwili 2x1GB goodram 800, (plyta DFI infinity) jaka by byla najlepsza opcja dla mnie? zeby np sprzedac je i kupic cos lepszego. albo zeby cos z tego zrobic z 4 GB. Da rade cos wymyslec? z Gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel007 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Witam. Sprawa wygląda następująco. Jakiś czas temu zmieniałem kompa. Zakupiłem do niego pamięć 1GB Goodram DDR2 667Mhz w jednej kości. Dzisiaj dokupiłem drugą prawie identyczną kość. A jak wiadomo „prawie robi wielką różnicę”. Oznaczenia na pudełku obu pamięci są takie same (GR667D264L5/1G), natomiast same kości już nie. Pamięć zakupiona dzisiaj okazała się być jednostronna a same kostki to D9. Natomiast pamięć kupiona wcześniej jest dwustronna a kostki na niej sygnowane są logiem samego Goodram-a. I niestety nie chcą działać w Dualu. Przekładałem je na wszystkie możliwe sposoby w gniazdach i nic. A może aktualizacja BIOSU tutaj coś pomoże? Procesor to X2 3800, płyta ASUS M2V (VIA K8T890). PS. A może dać sobie z tym spokój. I cieszyć się „że działa” bezawaryjnie i widzi te 2 GB ramu. W końcu zysk z Dual channel jest niewielki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 (edytowane) Daniel007 u kolegi miałem taki sam problem goodram jedna kość jednostronna 1gb a druga dwustronna 1gb za chiny to nie chciało współpracować w dualu. Edytowane 13 Czerwca 2007 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel007 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Czyli można powiedzieć że sprawa się wyjaśniła. Jednostronne pamięci z dwustronnymi pamięciami nie będą działać w dualu. Szkoda ale jakoś to przeżyję. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Wiecie moze jak te GoodRamy 900Pro sprawuja sie na Gigabyte P35-DS4 lub ogolnie na P35? Bo cena kuszaca, mowie o tych z Allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Wiecie moze jak te GoodRamy 900Pro sprawuja sie na Gigabyte P35-DS4 lub ogolnie na P35? Bo cena kuszaca, mowie o tych z Allegro... Wiem tylko tyle, że na gigabyte G33 (pochodny P35) D9 sprawują się wyśmienicie. Spotkałem także przypadki, że na tej płytce potrzebowały mniej papu aby osiągnąć te same takty niż na innych (965). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Gigabyte'y zawyżają napięcia na ramcach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Wiem tylko tyle, że na gigabyte G33 (pochodny P35) D9 sprawują się wyśmienicie. Spotkałem także przypadki, że na tej płytce potrzebowały mniej papu aby osiągnąć te same takty niż na innych (965). A jak z OC 4x1Gb, bo przy tej cenie to chyba sie pokusze o 4 gigsy...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Czy te kostki sa w 100% na D9GMH ? - http://www.allegro.pl/item212299115_szok_g...wieczna_gw.html Bedzie to działać w dualu z innym zestawem 2x1gb (tez na d9gmh) - lacznie 4gb ? No i czy cena jest ok, warto? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Witam, Panowie jak wysoko polecą zwykłe Goodramy 1GB 800 Mhz ?Jeśli ktoś je testował to proszę o info póki czas. To będą chyba takie --> KLIK Polecą na płycie P5K Dlx z prockiem C2D E6750. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) Witam! Mam okazje sprzedać moje pamięci Geil Ultra 2x1gb 800mhz cl.4 za 400zl, mam jeszcze jakies 350 razem 750zl. Myślę nad kupnem 4x1gb pamieci z tej aukcji : http://www.allegro.pl/item212299115_szok_g...wieczna_gw.html Teraz pytanie. O możliwościach slyszalem, cena wiem że dobra ale czy te 4 sztuki beda pracowaly w dualu i Czy te kostki sa w 100% na D9GMH? Proszę o szybka odp PoZdRo ;) Edytowane 6 Lipca 2007 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 dual na pewno będzie czy d9gmh ? wszystko wskazuje że tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Zawsze można zdjać radiatory-taśmy termo nie są tak mocne np jak w crucialach czy innych bardziej unanych markach- nie grozi oderwanie kości. Ja swoje wreszcie odebrałem po prawie 2 tyg oczekiwania - noa le było minęło, zabieram sie za testy na p5b(2.45v) Po weekendzie powinienem zacząć sie bawić nowym mobo to będzie jeszcze ciekawiej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...