Twój Pan Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ja jakos nie bardzo rozumiem z czego sie tu Mati cieszyc :P Te HNL to jesio gorsze od Elpidy. Z tego, ze mnie nie ogranicza, bo krecenie na megabudzetowym sprzecie nie jest latwe ani przyjemne... a tak jedna czesc z ukladanki odpada z kategorii "ogranicznik" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trojan Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Pamieci byly na GMH, ale jakichs lewych. Dzielniki mem rozne i nic kompletnie nie dawalo mieszanie nimi, jak i timingami. Chcialem 1000 4-4-4-4 i echo, no to z 6 na koncu i tym bardziej buba. A CL5 na 1000 to se wsadzic moga. Jesio to komplety po 2 x 512MB byly :lol: Wynalazki :mur: Witaj w klubie.Moje 2x512 pro 800 nie chcialy wstac na 1080Mhz 4-4-4-12-18 nawet na 2.5(max mobo)Kosc micron D9 GMH.Moze to byc wina kontrolera pamieci w brisbanie?bo cos mi sie przypomina ze1x512 na orleansie smigala na 1000 4-4-4 przy 2.1 albo 2.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 540 MHz to już może być po prostu za dużo. Wynik jak na nowe D9 i tak w miarę przyzwoity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Widzę, że są problemy tylko w kompletach 2x512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ja tam miałem komplety OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 ja mam 2x1gb pro 900 goody i są w miarę- bez rewelacji ale na tych 2.65-2.75v robią 640 cl5 i ok 550 cl4 na ostrych alphach... Niestety wyzej nie bardzą chcą biegać nawet na 2.95v :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Nhl to szit.. Niektórym nie chciały 800mhz na cl4 zrobić. Moje elidpy robią 910mhz na cl4 przy 2.05v z biosu. Więcej papu nie dam bo mobo więcej nie da. Gorzej jest u mnie cl5 bo robią tylko 940mhz :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Kurde kupilem 2x 512 goodram 667 wsadzilem w plyte ale nie dziala dual... Mam wsadzone w 2 i 3 port. w inne jak wstawie to plyta nie wstaje i piszczy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 ustawiałeś ręcznie napięcia i timingi? Nhl to szit.. Niektórym nie chciały 800mhz na cl4 zrobić. Moje elidpy robią 910mhz na cl4 przy 2.05v z biosu. Więcej papu nie dam bo mobo więcej nie da. Gorzej jest u mnie cl5 bo robią tylko 940mhz :| Bardzo ładny wynik. Założę się, że płytka zaniża vcore i to jest niecałe 2v. Więc wynik przyzwoity jeśli jest stabilny. Elpidy błyszczą na 2.2v - 2.35v :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 ustawiałeś ręcznie napięcia i timingi? Nie, na auto jest. Zreszta dual dziala chyba jak sie zaladuje w 1 i 3 slot np. A jak tam dam pamiec to nie wstaje komp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 To ustaw recznie wszystko na jednej kosci i nastepnie wloz druga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 GE5108GC-JN - jest ktos w stanie rozszyfrowac to oznaczenie? :) Smigaja tak jak w sigu, sprawdzane memtestem i orthosem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 infineon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) xtreme to jest full stable. 910mhz nie chcą śmigać ale 906MHz juz 3H orthos stable powiązane z memtestem. A mobo do kręcenia mam chyba najgroszą i napiecią zaniża pewnie konkretnie Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez kamil2201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 infineon Dzieki. Moglbys mi jeszcze powiedziec, jakie bezpieczne V jest na tych kostkach? Szukalem na forum, ale nie znalazlem ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 a ja mam na kostkach jakies 4 kwadraty i jedna fale nad nimi a jedna fale pod nimi... ale chodza lepiej od tych na ktorych pisze normalnie goodram ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 a ja mam na kostkach jakies 4 kwadraty i jedna fale nad nimi a jedna fale pod nimi... ale chodza lepiej od tych na ktorych pisze normalnie goodram ) Masz pewnie Mosele... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaj007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Odesłałem pamięci do serwisu 3 tygodnie temu i cisza. Nie dostałem od firmy Goodram żadnego maila. To zawsze ja musiałem dzwonić i się dowiadywać, ze nic nie wiadomo. Teraz minął już dawno termin naprawy ustalony na 7 dni i pamięci dalej nie ma. Ba nie wiadomo nawet kiedy będą bo obecnie nie produkują Goodramów Pro 2x1GB i zaproponowali mi wymianę na zwykłe 800-tki na co się nie zgodziłem. Poziom obsługi uważam za co najwyżej mierny. Co teraz zrobić? Nie bardzo chcą dać mi lepsze pamięci a w następnym tygodniu wyjeżdżam i wracam w połowie września. Chciałbym aby do tego czasu była sprawa załatwiona Edycja:podobno pamięci dziś wyjadą. Słyszałem to już 3 razy wcześniej. Nie wiem jakie pamięci i nie mam pewności czy na pewno dziś. Zawiodłem się i to bardzo na firmie Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez Masaj007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaknafar Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Witam właśnie skończyłem pierwsze testowanie moich Goodram 667 na Elpidach. Kostki skończyły się na 940 MHz 4-4-4-16 2.3V :( niby ładują się i na 980 Mhz 4-4-4-16 ale Orthos po 5 min już wywala błędy :mur: . Może jak dam im jakiś nawiew pokażą coś więcej. Obadać jeszcze muszę gdzie się skończą na 5-5-5-x. najbardziej cieszy że robią 860 Mhz 4-4-4-12 przy 2.05V prędkość zadowalająca i się nie grzeją. Może wiecie jak elpidy znoszą papu więcej niż 2.4V ? Można dać 2.5V na krótko z dobrym nawiewem czy raczej będzie z tego :kupa: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 zalezy od steppingu. Sam musisz obadać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Czy wszystkie GR Value na micronach są remarkowane? @XA: Ok, thx Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Goodram nie remarkuje D9... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new_oscar Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 właśnie stałem się szcześliwym posiadaczem kości GR PRO 2x1GB PC8500: na ostatnim zdjęciu widać termoprzewodzące taśmy pod radiatorami; zastatawia mnie czy zastąpienie ich pastą termorzpewodzącą poprawiłoby wymianę ciepła; spotkałem się też z opinią ze te 'blaszki' utrudniają jedynie wymianę ciepła więc nie lepiej się ich od razu pozbyć? dodam że pamięci będą kręcone, a z czasem chłodzenie zostanie zmienione na WC; w tym ostatnim przypadku zastanawia mnie czy wentylator z tyłu obudowy starczy do ich ochłodzenia czy będą wymagały dodatkowego nawiewu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canis_lupus Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 NIe bardzo się jeszcze orientuję w DDR2 i mam pytanie: Czy do kręcenia lepiej kupić np 667MHZ i kręcić czy od razu 800MHz? Bo gdzieś mi się obiło o uszy że to zwykle są te sama pamięci i podkręcać się je da do tego samego poziomu. Co polecacie? Chodzi mi o kostki 1GB. Na czym osiągnę nalepszą wydajność? Myślę oczywiście o goodramie ze względu na cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 moglby sie ktos do mnie odezwac na pm lub na gg (9029765) i pomoc w podkreceniu pamieci goodram 1gb 667mhz @ d9hnl na plycie abit kn9? bylbym bardzo wdzieczny. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 NIe bardzo się jeszcze orientuję w DDR2 i mam pytanie: Czy do kręcenia lepiej kupić np 667MHZ i kręcić czy od razu 800MHz? Bo gdzieś mi się obiło o uszy że to zwykle są te sama pamięci i podkręcać się je da do tego samego poziomu. Co polecacie? Chodzi mi o kostki 1GB. Na czym osiągnę nalepszą wydajność? Myślę oczywiście o goodramie ze względu na cenę. 667 MHz cl5 spokojnie wykrecisz na 800 MHz cl4, jesli o to Ci chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 ja dzis kupilem 2x1gb goodram 667 i trafily mi sie fatbody:)) i tak ogolnie to ida narazie na 900mhz 4,3,3,9 2,25v goldmem bezblednie:)) farcik bo mialy byc kingstony ale nie bylo wiec pytalem o goodramy no i koles mi pokazal na moja prosbe i jak zobaczylem kostki to sie mile ucieszylem :)) ze za 240zl mieli cos takiego fajnego:D testowac moze jeszcze dzis bede jak sie uda nie usnac:) pozdro.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) Goodram na Fatbody? :o tego jeszcze nie było. Zarzuć fotkę proszę :) Pewnie masz na myśli GSV bądź pochodne, a to Fatbody nie są :D Edytowane 11 Września 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 GR 667 na fatach @ 900 4-3-3-9 @ 2.25 :lol: GR na fatach nie uswiadczysz. Vdimm nie halo jak na faty i 900MHz, bo pewnie by juz chcialy z 2.4V i te szalowe timingi w wykonaniu GR. @ XA - GSV tak nie smigaja, za to sie ladnie grzeja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 GR 667 na fatach @ 900 4-3-3-9 @ 2.25 :lol: GR na fatach nie uswiadczysz. Vdimm nie halo jak na faty i 900MHz, bo pewnie by juz chcialy z 2.4V i te szalowe timingi w wykonaniu GR. @ XA - GSV tak nie smigaja, za to sie ladnie grzeja. Z GSV masz większe doświadczenie niż ja, więc wierzę na słowo :wink: Aczkolwiek z nowych D9 "fatopodobnych" to tylko GSV mogłyby coś pokazać :D BTW Jakośnigdy nie miałeś szczęścia do Goodrama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...