Skocz do zawartości
vojt

Goodram Ddr2 (wszystkie)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jakos nie bardzo rozumiem z czego sie tu Mati cieszyc :P Te HNL to jesio gorsze od Elpidy.

Z tego, ze mnie nie ogranicza, bo krecenie na megabudzetowym sprzecie nie jest latwe ani przyjemne... a tak jedna czesc z ukladanki odpada z kategorii "ogranicznik" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamieci byly na GMH, ale jakichs lewych.

Dzielniki mem rozne i nic kompletnie nie dawalo mieszanie nimi, jak i timingami. Chcialem 1000 4-4-4-4 i echo, no to z 6 na koncu i tym bardziej buba. A CL5 na 1000 to se wsadzic moga. Jesio to komplety po 2 x 512MB byly :lol:

Wynalazki :mur:

Witaj w klubie.Moje 2x512 pro 800 nie chcialy wstac na 1080Mhz 4-4-4-12-18 nawet na 2.5(max mobo)Kosc micron D9 GMH.Moze to byc wina kontrolera pamieci w brisbanie?bo cos mi sie przypomina ze1x512 na orleansie smigala na 1000 4-4-4 przy 2.1 albo 2.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nhl to szit.. Niektórym nie chciały 800mhz na cl4 zrobić. Moje elidpy robią 910mhz na cl4 przy 2.05v z biosu. Więcej papu nie dam bo mobo więcej nie da. Gorzej jest u mnie cl5 bo robią tylko 940mhz :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustawiałeś ręcznie napięcia i timingi?

Nhl to szit.. Niektórym nie chciały 800mhz na cl4 zrobić. Moje elidpy robią 910mhz na cl4 przy 2.05v z biosu. Więcej papu nie dam bo mobo więcej nie da. Gorzej jest u mnie cl5 bo robią tylko 940mhz :|

Bardzo ładny wynik. Założę się, że płytka zaniża vcore i to jest niecałe 2v. Więc wynik przyzwoity jeśli jest stabilny. Elpidy błyszczą na 2.2v - 2.35v :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xtreme to jest full stable. 910mhz nie chcą śmigać ale 906MHz juz 3H orthos stable powiązane z memtestem. A mobo do kręcenia mam chyba najgroszą i napiecią zaniża pewnie konkretnie

Edytowane przez kamil2201

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odesłałem pamięci do serwisu 3 tygodnie temu i cisza. Nie dostałem od firmy Goodram żadnego maila. To zawsze ja musiałem dzwonić i się dowiadywać, ze nic nie wiadomo. Teraz minął już dawno termin naprawy ustalony na 7 dni i pamięci dalej nie ma. Ba nie wiadomo nawet kiedy będą bo obecnie nie produkują Goodramów Pro 2x1GB i zaproponowali mi wymianę na zwykłe 800-tki na co się nie zgodziłem. Poziom obsługi uważam za co najwyżej mierny. Co teraz zrobić? Nie bardzo chcą dać mi lepsze pamięci a w następnym tygodniu wyjeżdżam i wracam w połowie września. Chciałbym aby do tego czasu była sprawa załatwiona

Edycja:podobno pamięci dziś wyjadą. Słyszałem to już 3 razy wcześniej. Nie wiem jakie pamięci i nie mam pewności czy na pewno dziś. Zawiodłem się i to bardzo na firmie

Edytowane przez Masaj007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam właśnie skończyłem pierwsze testowanie moich Goodram 667 na Elpidach. Kostki skończyły się na 940 MHz 4-4-4-16 2.3V :( niby ładują się i na 980 Mhz 4-4-4-16 ale Orthos po 5 min już wywala błędy :mur: . Może jak dam im jakiś nawiew pokażą coś więcej. Obadać jeszcze muszę gdzie się skończą na 5-5-5-x. najbardziej cieszy że robią 860 Mhz 4-4-4-12 przy 2.05V prędkość zadowalająca i się nie grzeją.

Może wiecie jak elpidy znoszą papu więcej niż 2.4V ? Można dać 2.5V na krótko z dobrym nawiewem czy raczej będzie z tego :kupa: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie stałem się szcześliwym posiadaczem kości GR PRO 2x1GB PC8500:

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

na ostatnim zdjęciu widać termoprzewodzące taśmy pod radiatorami; zastatawia mnie czy zastąpienie ich pastą termorzpewodzącą poprawiłoby wymianę ciepła; spotkałem się też z opinią ze te 'blaszki' utrudniają jedynie wymianę ciepła więc nie lepiej się ich od razu pozbyć? dodam że pamięci będą kręcone, a z czasem chłodzenie zostanie zmienione na WC; w tym ostatnim przypadku zastanawia mnie czy wentylator z tyłu obudowy starczy do ich ochłodzenia czy będą wymagały dodatkowego nawiewu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe bardzo się jeszcze orientuję w DDR2 i mam pytanie: Czy do kręcenia lepiej kupić np 667MHZ i kręcić czy od razu 800MHz? Bo gdzieś mi się obiło o uszy że to zwykle są te sama pamięci i podkręcać się je da do tego samego poziomu. Co polecacie? Chodzi mi o kostki 1GB. Na czym osiągnę nalepszą wydajność? Myślę oczywiście o goodramie ze względu na cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe bardzo się jeszcze orientuję w DDR2 i mam pytanie: Czy do kręcenia lepiej kupić np 667MHZ i kręcić czy od razu 800MHz? Bo gdzieś mi się obiło o uszy że to zwykle są te sama pamięci i podkręcać się je da do tego samego poziomu. Co polecacie? Chodzi mi o kostki 1GB. Na czym osiągnę nalepszą wydajność? Myślę oczywiście o goodramie ze względu na cenę.

667 MHz cl5 spokojnie wykrecisz na 800 MHz cl4, jesli o to Ci chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzis kupilem 2x1gb goodram 667 i trafily mi sie fatbody:)) i tak ogolnie to ida narazie na 900mhz 4,3,3,9 2,25v goldmem bezblednie:))

farcik bo mialy byc kingstony ale nie bylo wiec pytalem o goodramy no i koles mi pokazal na moja prosbe i jak zobaczylem kostki to sie mile ucieszylem :)) ze za 240zl mieli cos takiego fajnego:D testowac moze jeszcze dzis bede jak sie uda nie usnac:)

pozdro..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GR 667 na fatach @ 900 4-3-3-9 @ 2.25 :lol:

GR na fatach nie uswiadczysz.

Vdimm nie halo jak na faty i 900MHz, bo pewnie by juz chcialy z 2.4V i te szalowe timingi w wykonaniu GR.

@ XA - GSV tak nie smigaja, za to sie ladnie grzeja.

Z GSV masz większe doświadczenie niż ja, więc wierzę na słowo :wink: Aczkolwiek z nowych D9 "fatopodobnych" to tylko GSV mogłyby coś pokazać :D

BTW

Jakośnigdy nie miałeś szczęścia do Goodrama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi