QauczuQ Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 zakończyłem modyfikacje i podkręcanie kompa, przynajmniej na razie. Pamięci stanęły na 5 5 5 15, 2.3V i 1200 mhz. Wcześniej pamięci się grzały obecnie zainstalowałem na nich wiatrak i jest stable. Wiatrakipodpięte pod regulator obrotów pozwalają mi całkowicie wyciszyć kompa a WC na procu i grafie pomaga odprowadzić ciepło na zewnątrz, w zailaczu po fanswapie siedzi bezselestny nexus 12 cm: tutaj te modyfikacje: http://files.filefront.com/qauczuqrar/;10013871;/f Tutaj wyniki pamięci z everesta: Mam nadzieje że popracują dłużej niż koledze powyżej. A jak nie to gwarancja i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) i ch** jedna ma wrocic z reklamacji w poniedzialek a wczoraj druga kosc mi padla. Ja pierd***** co za badziewie teraz wrzucaja do kosci. Ten 1-szy komplet to moge z nim zrobic co chce i nic im sie nie dzieje a ten drgi komplet co kupilem ze 2 tygodnie temu to jedna od razu byla zjeb**** (poszla na gware) a druga po 2 tygodniach. Az plakac sie chce. Wczoraj wracam z roboty i probuje odpalic kompa wchodzi do windy, pokazuje sie pulpit i BSOD i restart i tak w kolko. Pytam sie zony czy cos z kompem robila, mowi nic, wszystko dzialalo normalnie, to ja do biosu i ustawiam wszystko w default dalej ch** to samo. WYjmuje 1 kosc (ta nowa) wszytko git. Robie clear cmos'a zwora i wkladam tylko to jedna nowa kosc, komputer sie uruchamia ale caly czas czarny ekran, nic sie nie dzieje. Wkladam pojedynczo pozostale moje 2 kosci i wszystko spoko. Szlag mnie trafil A sadzilem ze padaly tylko 900-etki, no niestety nie tylko. A nawet ich nie katowalem only 2.15V na 1150Mhz (5-5-5-15) bo tak akurat mi dzielnik podawal do ustawien proca na 3.0Ghz. Taki totalny lajcik Trzeba to szybko wszystko sprzedac i kupic jakis moze 2-komplet 2x2GB Excelkow Takie sa D9GXX :D Liczysz na oc only D9 a jak nie ty chyba Elpida kreci sie w miare i jest trwala :) ja zrobilem blad biorac D9 OC jest ok ale jednak jest te lek ze padnie :P u mnie chadza prawie 2 miechy na 2.2-2.3(900-setki to sa :) ) i narazie jest ok :) Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez Ns5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) i ch** jedna ma wrocic z reklamacji w poniedzialek a wczoraj druga kosc mi padla.Coś się GR popsuł :( ja w piątek kupiłem dla sąsiadki 1gb goodramki value 800mhzów, wczoraj złożyłem kompa (jeszcze procka i mobo wymieniałęm), zainstalowałem system, sprawdziłem stabilność i dzisiaj miałem go zanieść do niej. Wciskam power, przeszło post i zanim zaczął wczytywać się system biało na czarnym napisane coś, że system się rozsypał, zainstaluj na nowo :blink: i zonk. Restart kompa i doszedł tylko do POSTu (czyli nie za daleko) ale nie wczytał urządzeń IDE - myślę taśma, albo dysk, tylko dlaczego nie działa klawiatura :blink: Może zasilacz, wczoraj podłączyłem mój stary, bo czekam na fortrona. Zabrałem się do zamiany na delte, ale pomyślałem, że wrzucę memki do siebie do kompa. Odpalam, pokazał się ekran z info o grafice i zaraz po nim wyświetlił się napis, że odzyskuje bios awarda z dysku :mur: lecą sobie kropeczki, skończyło wczytywać, restart i znowu to samo :lol: Myślałem, że mi mobo się uwaliło, ale na szczęście działa. Jadę kostkę wymienić w poniedziałek i chyba wezmę kingstona, albo kingmaxa. ps. sam ma kostkę 2gb 800mhz, z oznaczeniem GE1008HD-JN, z tematu wnioskuję, że to infineony, kręci się przyzwoicie, ale chyba ją wymienię na coś inszego, bo jak ma paść tak sama z siebie to dziękuję, postoję Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Jakies felerne te kosci trafiacie :/ Moje sie trzymaja narazie dobrze :) Wiecej niz 2.5v nie widzialy, ale nic sie nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam. Mam jedną padniętą kostkę goodrama - dokładniej pro 900MHz. Niestety zgubiłem paragon od niej, ale mam oryginalne pudełko. Czy mogę reklamować ją na goodram.com? Niby pamięci są na wieczystej gwarancji... Wie ktoś może coś na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Będzie problem bez tego paragonu, ale Wilk daje WIECZYSTĄ gwarancję. Zadzwoń do nich, albo wyślij e-maila :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam miał ktoś możę przyjemność testowania 4x1GB goodram pro (1066) na DFI x38? JEśli tak to poprosiłbym o relacje i porównanie 2x1GB i 4x1GB jak sie przedstawia OC tych pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 No to chyba się uda, gościu z Goodrama powiedział, że nie ma problemu, tylko muszę pokryć wysyłkę w obie strony, a oni NA PEWNO naprawią / wymienią pamięci ;) Będzie to trwało max 2 tygi. Chce ktoś 2x1GB Gooda PRO z gwarki albo 512MB ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 ale wiesz co, żeby taka firma jak Wilk S.A. żądała pokrycia presyłki w obie strony to jest te kilkanaście złotych to źle świadczy o tej firmie. Kilka złotych dla nich to całe gów.... ehh... Polska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ale to chyba tylko dlatego ze paragonu nie ma. Jakby wszystko bylo ok to by chyba nic nie chcieli.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 I tak by chcieli, bo do reklamacji trzeba im dostarczyć i odebrać pamięci na własny koszt niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Dobra 20zł wysyłka za nowe pamięci, lepsze to niż ich nie odzyskać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ja bym tak nie narzekał. I tak dobrze, że na maila odpowiedzieli. ;-) PS. Ja wam polecam nie patrzyć czy pamiątki mają 667 czy 800mhz. Moim zdaniem w 800 wcale nie ma lepszych kostek ani nic z tych rzeczy. Widziałem 800 na dziwnych kostkach i 667 na elpidach, więc nie ma reguły, a dopłacać nawet 5zł chyba nie warto. I jeszcze z tego co czytałem ludziom się bardzo cienkie gr800 CL6 trafiały... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 panowie, komuś jescze good ramy idą na 1200? jeżeli tak to na jakcih napięciach i przy jakich timingach? U mnie 5 5 5 15, 2.3V + nawiew z Fandera 9cm bezpośrednio na pamięci (regulacja od panelu w idle wył. w stresie włącozny) - stabilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Moje 2x1GB (PRO 900) idą na 1200MHz 5-5-5-15 ~2.17V bez nawiewu stabilne. Mam też 2x512MB (też 900) i robią tyle na trochę poniżej 2.15V. Gdzieś w domu leży jeszcze jeden komplet 2x1GB Gooda PRO, ale nie chce mi się testować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Rekil a nie chcesz sprzedać tego kompletu co gdzieś leży? ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 siema :wink: posiadam pamiatki ddr2 goodram 800mhz CL5 jednak chodza na 400 ale chcialbym je sprawdzic wycisnac cos wiecej zapodalem napiecia 2.1v i 430mhz i nie wstaje komp co jeszcze mam podwyzszyc pamieci a jak tak to do ilu mozna 2.3v ???? bo nie mam radiatorow na nich bo interesuje mnie stabilnosc 900mhz czy to mozliwe,ale watpie ,jak ustawilem dzielnik 1:1 i rowne 400 to zrobilo sie takie 5-6-6-19 a na 320 mhz bylo 5-5-5-18czy za odp dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Na pocieszenie ;-) V2,3 goodram pro 900 i gdyby to nie było do 24/h to bym i 1300 wycisnął. a 1200 robią przy 2.0V Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez loo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Jak z CL4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 do cl4 się nie nadają 900-950 max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Cos mi sie wierzyc nie chce ze jest az taka roznica miedzy CL5 a CL4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Na jakich kościach teraz robią memki u goodrama? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Micron D9. w sumie dawno sprawdzałem. Mam teraz chłodniejszą budę (bo na grafice pojawił się blok, i bonusowy wiatraczek) Sprawdzę ponownie cl4 przy okazji Cos mi sie wierzyc nie chce ze jest az taka roznica miedzy CL5 a CL4 Lepiej? Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez loo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 A powiedzcie mi, czy ktoś w ostatnim czasie kupował GoodRam-y 2x1GB 800 MHz CL5, jeżeli tak, jakie wyniki uzyskał po O/C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eugeniusz Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Mam pytanie o opinie na temat pamięci DDR-2 Goodram 8GB/800 2*4GB Dual GR800D264L5/8GDC gdyż chcę je zakupić do płyty gigabyte na ch 790GX z max wykorzystaniem 4 banków pamięci. Pamięci są na kościach hynixa, czy lepiej kupić 2x4GB firmy OCZ. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur1 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Posiadam pamięci Goodram 2x1GB 667Mhz i mam pytanie, nie są one za słabe do reszty sprzętu (jak w sygnaturze)? Taktowania mimo podniesienia napięcia nie mogłem zmienić-obojętnie do ilu podniosłem to po resecie system już nie wstawał, dlatego zmieniłem tylko timingi na najniższe przy jakich jest stabilny, czyli 4-3-3-3. Test pamięci w Everest pokazuje średnio 5GB/s zapis i odczyt, latency 61.6 ns. Jest sens zmieniać je na 2x1GB 800Mhz czy nic nie odczuje? 4GB chyba nie ma sensu kupować bo jak sprawdzałem max ile wykorzystuje to 1GB, poza tym mam viste 32-bit.... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webjay Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Mam pytanie o opinie na temat pamięci DDR-2 Goodram 8GB/800 2*4GB Dual GR800D264L5/8GDC gdyż chcę je zakupić do płyty gigabyte na ch 790GX z max wykorzystaniem 4 banków pamięci. Pamięci są na kościach hynixa, czy lepiej kupić 2x4GB firmy OCZ. Z mila checia podepne sie pod Twoje pytanie. Szukam podobnego zestawu, z tym, ze 4x4GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesus79 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 (edytowane) @ eugeniusz Mam te pamięci o które pytasz, one nie są chyba na Hynixach. Teraz latają mi na 530MHz przy 2.2v i niezoptymalizowanych timingach. Nie grzebałem jeszcze przy nich, bo mam mało czasu, dałem maksymalnie wysokie timingi jakie mozna ustawić w biosie tak żeby polecieć z megahercami w góre. Nie wiem jak działają OCZ'ty. Pozdrawiam. Edytowane 25 Listopada 2008 przez jesus79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webjay Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Kosci sa Quimonda. Test: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3332-26 @jesus79: dzieki za podzielenie sie informacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Trochę odkopuję :P Zakupiłem takie kostki: Ktoś coś o nich wie? Po oznaczeniu do niczego konkretnego nie doszedłem, a sprawdzić ich teraz nie mam zbytnio jak. Mam nadzieję, że nie są one z serii tych padających goodramów... :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...