manieq1 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) Cichy_killer 2gb juz mialem jakis czas, teraz pomyslalem ze przydaloby sie wiecej. Poczailem allegro i wyhaczylem 2gb na d9 za 120zl. kiedys puscilem 2gb na 1333 nie wiem na jakim napieciu ale spi 1m przeszly :) Edytowane 8 Marca 2009 przez manieq1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 manieq1 Ty kupiłeś 800 ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 900, przeciez pisalem juz wczesniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Mogłeś sie pomylić bo na allegro ostatnio widziałem ze ktoś 800 za 120 kupił :P i tez na D9 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 No sorry ale chyba wiem co kupilem, chcesz fotke? A dalem nawet 120 z przesylka.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Nie no spoko :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 (edytowane) Ema ;P Ja odnosnie tych pamiatek goodramow na cl6. To więc tak dałem 5 5 5 15 i obecnie leci mi to na 453. Aby tak poszły dowoltowałem je na 2.1. Wczesniej plytka nie chciala wogole wystartować. Nie robiłem testow memtestem. Działam tak juz od jakiegos tygodnia i nie ma problemow. Jedynie superpi 32 zrobiłem. Obecnie to w gta popylam i bez problemów większych. Mhz moze szału nie robią ale chyba nie jest tak tragicznie ;P Edytowane 18 Marca 2009 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Tragicznie nie jest, ale zadobrze tez nie :) Nie wiesz na jakich kosciach masz te pamiątki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Ja czekam nadal na GR'y 1066, Wlodipol nadal ma jedną kostke i czekają na dostawe... Chyba się nie doczekam <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 a mnie leci już 3 tydzień i nadal czekam na nowe kostki (GD 900 Pro), jak w przyszłym nie będzie to nie wiem co zrobie chyba do Rzecznika się udam :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Tragicznie nie jest, ale zadobrze tez nie :) Nie wiesz na jakich kosciach masz te pamiątki? Są na goodramach. Btw co lepsze do testowania goldmemory quick test czy memtest ? Ten drugi niewiedzieć czemu wywala mi praktycznie na początku tj test 1 ;/ Goldmemory takich krzaków nie odwalil ;] No i ogólnie nie mam zadnych zawieszek w windowsie itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 a mnie leci już 3 tydzień i nadal czekam na nowe kostki (GD 900 Pro), jak w przyszłym nie będzie to nie wiem co zrobie chyba do Rzecznika się udam :x To sobie poczekasz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Dlaczego ? :P ja w przyszłym tygodniu robię Sajgon jak pamięci nie dostane bd zażądał tych co maja w sklepie :D bo przysłali mi popsute i 2 miesięcy czekać nie bd ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 ja ostatecznie dogadałem się z gośćmi i będe miał G.SKILL 4GB 1066MHZ DUAL PK CL5, dopłacam 200zł, w sumie wole je niż obecnie niepewnie OCZ (możan trafić na co innego niż Micron) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 w OCZ nie ma micronów od dawien czasów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 hmmm, to mam jakieś nieaktualne informacje, ale to nie temat o tym, wiec nei robie OT :) Tak czy inaczej zostaje mi w 100% sprawna GoodRam Pro 900 2x1GB ma D9, ale chyba pójdzie do brata, tylko niech se procka kupi i ma pełną platformę 775 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 hm czy jest jakas nadzieja ze goodram pro znow pojawia sie w sklepach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Tak pojawią się, ale na czym to już zagadka :) Nowa odświerzona linia, bez paru starych modeli itp. ogólnie idą zmiany Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 @ eugeniusz Mam te pamięci o które pytasz, one nie są chyba na Hynixach. Teraz latają mi na 530MHz przy 2.2v i niezoptymalizowanych timingach. Nie grzebałem jeszcze przy nich, bo mam mało czasu, dałem maksymalnie wysokie timingi jakie mozna ustawić w biosie tak żeby polecieć z megahercami w góre. Nie wiem jak działają OCZ'ty. Pozdrawiam. Próbowałeś zejść z timingami na 5-5-5-18?? Dadzą radę przynajmniej 480MHz zrobić? (chodzi o 2x4GB). Interesują mnie te pamięci i chciałbym spróbować połączyć je z tymi z sygnaturki. Jeśli nie da rady to Corsarze sprzedam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 http://pclab.pl/news36637.html ktoś coś wie na ten temat ? 2x1gb dalej na d9 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 (edytowane) Te pamięci to prawdziwe stare Micron D9 z rodziny B6! Czyli to są powszechnie znane GMH i GKX A które są zastosowane - to już w zależności od danego moduły, czy przejdzie rygorystyczną procedurę testową w laboratorium Co więcej w Goodramie PRO zastosowano zabezpieczenia, które zapobiegają degradacji kości i chronią je by bootowały na 1.8v, natomiast kosztowne 8-warstwowe PCB pozwala na osiągnięcie jeszcze lepszej jakości sygnałów = wyższa częstotliwość. Należy też dodać, że Goodram jako jeden z nielicznych ma bardzo dopracowane SPD w Goodramach PRO, które nie hamuje kości Micron D9 GMH/GKX. Ceny kształtują się następująco: 2x 1GB DDR2-1150: 210 złotych netto = 256,20zł brutto 2x 1GB DDR2-1200: 222 złotych netto = 270,84zł brutto 2x 2GB DDR2-1066: 169 złotych netto = 206,18zł brutto Podejrzewam, że w praktyce będą tańsze. Ciekawym modelem jest wersja 2x2 GB 2x2 GB PRO 1066 każde zrobią 1100 MHz DDR 5-5-5-15 macie moje słowo :) Edytowane 12 Maja 2009 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Jeśli 2x2GB 1066PRO bedą faktycznie za 210zł, to chyba najlepsza opcja na rynku będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Wspomagajmy polski przemysł w czasach kryzysu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Chętnie wspomogę, bo muszę wymienić to co mam na coś szybszego - powyżej 800 praktycznie się nie uruchamiają :( A może jest jakiś magiczny sposób, żeby je trochę podgonić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 cl4 -> cl5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tth_style Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Wiadomo coś na temat, kiedy mają być dostępne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Wiadomo coś na temat, kiedy mają być dostępne? Nie, ale wnioskujac po tym ze cene juz podali to dlugo nam na nie nie kaza czekac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 już powinny sie pojawiać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Ruszyło się już coś w sprawie tych nowych pamięci? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Ile chodzą klasyczne 2gb 800mhz cl6? Mi 900mhz na 6-6-6-18. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...