Skocz do zawartości
vojt

Goodram Ddr2 (wszystkie)

Rekomendowane odpowiedzi

po takich wynikach na tych pamieciach i po ich cenie chyba nikt nie ma watpliwosci co beda ludzie pakowac na conroe :) ja osobiscie firme goodram zawsze uwazalem za firme produkujaca pamieci za rozsadna cene... a tu prosze taka wydajnosc... pogratulowac. jesli dalej beda na tych micronach D9 to kupie je na nowego kompa i bede z tego dumny :) (z tego co wiem goodram jest robiony w polsce. kupujac w polsce dajesz prace) wiem ze moze jestem za wielkim optymista ale z czasem cos moze sie poprawi u nas jak bedziemy kupowac polskie produkty a nie tylko dawac zarabiac europejczyka amerykana chinczyka i wszystkim innym

P.S. sory za brak polskich znakow. nie mam polskiego systemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po takich wynikach na tych pamieciach i po ich cenie chyba nikt nie ma watpliwosci co beda ludzie pakowac na conroe :) ja osobiscie firme goodram zawsze uwazalem za firme produkujaca pamieci za rozsadna cene... a tu prosze taka wydajnosc... pogratulowac. jesli dalej beda na tych micronach D9 to kupie je na nowego kompa i bede z tego dumny :) (z tego co wiem goodram jest robiony w polsce. kupujac w polsce dajesz prace) wiem ze moze jestem za wielkim optymista ale z czasem cos moze sie poprawi u nas jak bedziemy kupowac polskie produkty a nie tylko dawac zarabiac europejczyka amerykana chinczyka i wszystkim innym

P.S. sory za brak polskich znakow. nie mam polskiego systemu

produkty goodram produkuje firma Wilk Elektronik, jej zalozycielem wiele lat temu byl koles co mial nazwisko Wilk, teraz to juz jakas spolka, ale nadal bodajze polska firma, oczywiscie produkcja w polsce :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i to mi sie podoba przynajmniej bede mial satysfakcje ze za ta kase jakies 10 % bedzie dla polski (oczywiscie nie zysku ale zawsze cos) jak kupie wszystkie czesci do wc (a juz duzo mam) to jakos za rok o tej porze daj Boze bede juz jechal na Conroe (moze nawet quad core) i goodramach :) A tak na powaznie to naprawde jednak zycie pokazuje ze polacy to nie tylko zlodzieje bandyci itp ;] tak jak o nas zagranica mysla ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na jaką platforme chcesz kupić? Intel czy AMD?

Na AMD w kręceniu 4x512MB ograniczeniem może być kontroler pamięci. Na intelu chyba takiego problemu nie ma (chyba, w intelu zbyt specjalista nie jestem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na jaką platforme chcesz kupić? Intel czy AMD?

Na AMD w kręceniu 4x512MB ograniczeniem może być kontroler pamięci. Na intelu chyba takiego problemu nie ma (chyba, w intelu zbyt specjalista nie jestem).

conroe ;) kompletuje nowego sprzeta pod to...

w znak.pl znalazlem te kostki... kupowac w ciemno? zanim zniknal z polek ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@demek:

te kosci co dałes to w czym siedzą?

...a ja jestem tyko ciekaw, kiedy przestaną produkowac te GRpro....

mysle ze nie zakoncza na tym, a moze byc nawet jeszcze cos wiecej :)

@demek

ja tez czekam na info o tych pamiatkach :)

Edytowane przez wspac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ze tak powiem: skonczyl sie dzien dziecka. w znaku GRPRO 2x1GB 800 kosztuja ~990zl :] tyle kosztuje nowa partia z fabryki bo stare zeszly z magazynow..

ja tam widzę 962 zł. Poza tym na allegro masz moduły 1 GB po 379 zł, wiec kupujesz dwa i masz 2 GB w cenie 760 zł.

Ja załapałem siejeszcze na starą partię w gralu - 725 zł za 2 GB.

Edytowane przez mach82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie co brać:

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=KINGMAX+DDR2+1GB+667 -za 282zł

czy

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=KINGMAX+DDR2+1GB+533 -- 279zł

albo to :

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=DDRAM+1GB+5300+667 ---- 270 zł

===========================

muszę zkupić ram ale tylko W SKLEPIE NA FAKTURĘ i tylko we wrocławiu --- bo kupuję razem z płytą w 1 dzień na 1 fakturce

proszę o poradę / wiem , że to nie seria D9 ale musze w końcu coś kupić :) a D9 we wrocławiu nie MA MOŻLIWOŚCI KUPIĆ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i super.

wczoraj nie chcialo mi sie klikac kupowania w znaku... a dzisiaj cena juz 998zl!!! no przegiecie. zdecydowane.

i juz wiem jakich pamieci nie kupie :)

za 1000zl... przegieli.

a ja zlamilem ;)

edit

http://www.gral.pl/preview/Corsair/DDR2204...L5Twin2X_18.php

eej a te moze kupic? taniutkie i markowe... timingi nawet lepsze... 5-5-5-12

Edytowane przez p0rNfLaKe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nowa parta pewnie na fatboyach :D :wink:

Jak cos to nie fatboyach tylko fatbody! Ale raczej niemożliwe ze względu na zakończenie produkcji tych kostek i to że to co micronowi leżało na magazynie wykupili więksi producenci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to juz nie wlaczaj, pan powiedzial, ze mimo iz dostepny na www to nie maja na stanie... (GR PRO)

zwykle to D8,

w ESC to w ogole jakies TSC czy cos, jakas seria z 4 literkami

w Jes nie maja wcale...

qrde, w gda juz ich nie ma...

pytanie czy na zamowienie PRO beda z tej samej serii co poprzednie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to juz nie wlaczaj, pan powiedzial, ze mimo iz dostepny na www to nie maja na stanie... (GR PRO)

zwykle to D8,

w ESC to w ogole jakies TSC czy cos, jakas seria z 4 literkami

w Jes nie maja wcale...

qrde, w gda juz ich nie ma...

pytanie czy na zamowienie PRO beda z tej samej serii co poprzednie...

[gluteus maximus]! znaczy [misiaczek].....

to kijowo troche, a mialem nadzieje na cos ciekawgo :/ juz mialem zamawiac dzisiaj i jutro jechac po nie <ściana>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ma1y, chcesz sie czepiac slowek? czy jak?

no np moze byc tak, ze ktos kupil tam wczoraj/dzisiaj i obok lezaly takie same jeszcze, co oznaczac moze, ze z tej samej partii, albo np Piter moze sie bawil nimi, albo moze zawsze GR PRO to D9, albo moze...

edit: sorx, ma1y :)

Edytowane przez CrazyJohn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ma1y, chcesz sie czepiac slowek? czy jak?

no np moze byc tak, ze ktos kupil tam wczoraj/dzisiaj i obok lezaly takie same jeszcze, co oznaczac moze, ze z tej samej partii, albo np Piter moze sie bawil nimi, albo moze zawsze GR PRO to D9, albo moze...

a zalozyłes taka rzecz ze ja PO PROSTU zapytałem Cie o cos bo sam jestem zainteresowany??? Bierzesz w ogóle pod uwage cos takiego jak pytanie? chce takie kupic wiec sie pytam bo jak każdy podejrzewać moze tez bym pewnie D9 dobre chciał.

Wiec jesli możesz to napisz gdzie i na ile % oprocent wiesz jakie sa ramki w danych sklepach (bez podtekstu, po prostu prośba)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi