Skocz do zawartości
Gość Grzechu_1990

Zawieszający Sie Pulpit

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Mam problem od wczoraj, jeżeli klikne na pulpicie prawym przyciskiem myszy to następuje zwiecha totalna, pomaga tylko reset. Wirusów brak, wszysytkie uaktualnienia raczej mam ;] Nie wiecie co to może być?? Czyżby dysk sie sypał?? System to XP z SP2.

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990
  ULLISSES napisał(a):

A co dalej masz pod tym prawym? Jakieś skanery antywirusowe, dodatkowe funkcje czy standard?

Co instalowałeś? Może sprzątałeś rejestr jakimś mało znanym programem?

Avast, nod32, mcafee. Ostatnio nic, a rejestr regcleaner ale z gier których nie miałem. A pod prawym-chodzi o to że jak wybierasz właściowości/nowy/odśwież itp to sie zawiesza.

D@vid napisał(a):

Może poprostu masz system zasyfiony i tyle, kidy ostatnio formatowałeś dysk??

Daj raport Smart z Everesta.

Format od grudnia nie robiony bo nie było potrzeby.

ID	Opis atrybutu	Próg	Wartość	Najgorsze	Dane	Stan01	Raw Read Error Rate	32	100	100	202143	OK: wartość w normie02	Throughput Performance	20	100	100	0	OK: wartość w normie03	Spin Up Time	25	94	90	2	OK: wartość w normie04	Start/Stop Count	16	99	99	658	OK: wartość w normie05	Reallocated Sector Count	24	100	100	0	OK: wartość w normie07	Seek Error Rate	20	100	100	1318	OK: wartość w normie08	Seek Time Performance	19	100	100	0	OK: wartość w normie09	Power-On Time Count	20	53	53	25551046	OK: wartość w normie0A	Spin Retry Count	20	100	100	0	OK: wartość w normie0C	Power Cycle Count	20	94	94	902	OK: wartość w normieC2	Temperature	0	100	100	41	OK: zawsze pozytywnieC4	Reallocation Event Count	24	100	100	0	OK: wartość w normieC5	Current Pending Sector Count	20	100	100	0	OK: wartość w normieC6	Off-Line Uncorrectable Sector Count	20	100	100	0	OK: wartość w normieC7	Ultra ATA CRC Error Rate	197	200	200	0	OK: wartość w normieC8	Write Error Rate	20	100	95	661	OK: wartość w normie
To smart dysku na którym trzymam windowsa (fujitsu siemens 20gb 5400).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Nie instaluje żadnych skórek bo mnie to nie kręci ;) Mam standardową srebrną ;) BTW Musiał bym chyba długo to ściągać, modem to wiesz-50.6 Kbs ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu_1990 napisał(a):

Nie instaluje żadnych skórek bo mnie to nie kręci ;) Mam standardową srebrną ;) BTW Musiał bym chyba długo to ściągać, modem to wiesz-50.6 Kbs ;]

Czesc. A jak ci sie zwiesi to lampka z HDD sie świeci ??:) ja bym obstawial hdd nawet jak smart mowi ze jest OK bo moj WD sie sypal a smart byl OK heh. Ale na twoim miejscu to... poodkrecaj wszystko przepinij dysk na inna taśme sprawdz go regeneratorem i zrob formata :) nawet jesli system jest ok :) albo poprostu wez zainstaluj winde na innym dysku i zobacz :).pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990
  Cytat

albo poprostu wez zainstaluj winde na innym dysku i zobacz icon_smile3.gif.pozdrawiam

Właśnie zacząłem to robić, zrobiłem instalke na innyn dysku i pokopiowałem to co chciałem (kurcze płyty sie skończyły ;]), ale sądze że da sie to jeszcze uratować jakoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990
  Cytat

Odinstaluj wszystkie antywirusy i zobacz ponownie.

Sądze że to nie w tym tkwi problem, zawsze robiłem tak, jeden antyvir i skan-nie ma to wywalamy i następny. Ale wezme Twoją rade pod uwage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro robiłeś tak, jak mówisz, to rzeczywiście odpada. Wygląda więc na uszkodzenie systemu lub jakieś robactwo (bardziej jednak przychylałbym się ku pierwszej możliwości).

Możesz natomiast spróbować założyć drugie konto w Windows. Jeśli na nim będzie OK, to kwestia przeniesienia niektórych ustawień (pulpit, menu start, moje dokumenty itp) i problem z głowy.

Użycie "kreatora transportu ustawień" (czy jak to się nazywa) może spowodować przeniesienie problemu na nowe konto, więc odradzam jego użycie.

Jeśli nie pomoże, to jest jeszcze przywracanie systemu (domyślam się, iż jest wyłączone) oraz opcja naprawy systemu z płytki instalacyjnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Dzięki za rady, jutro sie tym zajme bo już mi sie niechce dzisiaj z tym męczyć ;] Jutro dam znać co i jak, najwyżej format sie zrobi :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu_1990 napisał(a):

ty Grzesiu chyba nie chcesz powiedziec ze siedzisz na modemie :blink:

nie wierze....number of posts :lol2: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990
  greg505 napisał(a):

ty Grzesiu chyba nie chcesz powiedziec ze siedzisz na modemie :blink:

nie wierze....number of posts :lol2: :lol:

Jeszcze tylko chwile ;) Niedługo stałka :P Ale wracając do tematu, wcześniej nie mogłem napisać ale nic nie pomogło, chyba czas na format-grrr... :[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie tez wieszala winda (ale tylko na chwilke) po nacisnieciu RMB na pulpicie a bylo to spowodowane aktualizacja windowsa "verify class ID" czy cos takiego.Sprawdz czy nie masz tego w menedzerze urzadzen jesli tak to sprobuj usunac i zobacz czy cos sie poprawilo.Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi