Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam problem od wczoraj, jeżeli klikne na pulpicie prawym przyciskiem myszy to następuje zwiecha totalna, pomaga tylko reset. Wirusów brak, wszysytkie uaktualnienia raczej mam ;] Nie wiecie co to może być?? Czyżby dysk sie sypał?? System to XP z SP2. Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 A co dalej masz pod tym prawym? Jakieś skanery antywirusowe, dodatkowe funkcje czy standard? Co instalowałeś? Może sprzątałeś rejestr jakimś mało znanym programem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David523 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Może poprostu masz system zasyfiony i tyle, kidy ostatnio formatowałeś dysk?? Cytat Czyżby dysk sie sypał?? Daj raport Smart z Everesta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 ULLISSES napisał(a): A co dalej masz pod tym prawym? Jakieś skanery antywirusowe, dodatkowe funkcje czy standard? Co instalowałeś? Może sprzątałeś rejestr jakimś mało znanym programem? Avast, nod32, mcafee. Ostatnio nic, a rejestr regcleaner ale z gier których nie miałem. A pod prawym-chodzi o to że jak wybierasz właściowości/nowy/odśwież itp to sie zawiesza. D@vid napisał(a): Może poprostu masz system zasyfiony i tyle, kidy ostatnio formatowałeś dysk?? Daj raport Smart z Everesta. Format od grudnia nie robiony bo nie było potrzeby. ID Opis atrybutu Próg Wartość Najgorsze Dane Stan01 Raw Read Error Rate 32 100 100 202143 OK: wartość w normie02 Throughput Performance 20 100 100 0 OK: wartość w normie03 Spin Up Time 25 94 90 2 OK: wartość w normie04 Start/Stop Count 16 99 99 658 OK: wartość w normie05 Reallocated Sector Count 24 100 100 0 OK: wartość w normie07 Seek Error Rate 20 100 100 1318 OK: wartość w normie08 Seek Time Performance 19 100 100 0 OK: wartość w normie09 Power-On Time Count 20 53 53 25551046 OK: wartość w normie0A Spin Retry Count 20 100 100 0 OK: wartość w normie0C Power Cycle Count 20 94 94 902 OK: wartość w normieC2 Temperature 0 100 100 41 OK: zawsze pozytywnieC4 Reallocation Event Count 24 100 100 0 OK: wartość w normieC5 Current Pending Sector Count 20 100 100 0 OK: wartość w normieC6 Off-Line Uncorrectable Sector Count 20 100 100 0 OK: wartość w normieC7 Ultra ATA CRC Error Rate 197 200 200 0 OK: wartość w normieC8 Write Error Rate 20 100 95 661 OK: wartość w normie To smart dysku na którym trzymam windowsa (fujitsu siemens 20gb 5400). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Grzechu - tak sie spytam - a nie instalowałes przypadkiem jakis nakładek na Winzgroze cos jak np WindowsBlinds (skorki i inne bajery) ? Bo czasem to powoduje kompletny rozklad systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Nie instaluje żadnych skórek bo mnie to nie kręci ;) Mam standardową srebrną ;) BTW Musiał bym chyba długo to ściągać, modem to wiesz-50.6 Kbs ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Grzechu_1990 napisał(a): Nie instaluje żadnych skórek bo mnie to nie kręci ;) Mam standardową srebrną ;) BTW Musiał bym chyba długo to ściągać, modem to wiesz-50.6 Kbs ;]Czesc. A jak ci sie zwiesi to lampka z HDD sie świeci ??:) ja bym obstawial hdd nawet jak smart mowi ze jest OK bo moj WD sie sypal a smart byl OK heh. Ale na twoim miejscu to... poodkrecaj wszystko przepinij dysk na inna taśme sprawdz go regeneratorem i zrob formata :) nawet jesli system jest ok :) albo poprostu wez zainstaluj winde na innym dysku i zobacz :).pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Cytat albo poprostu wez zainstaluj winde na innym dysku i zobacz icon_smile3.gif.pozdrawiamWłaśnie zacząłem to robić, zrobiłem instalke na innyn dysku i pokopiowałem to co chciałem (kurcze płyty sie skończyły ;]), ale sądze że da sie to jeszcze uratować jakoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Odinstaluj wszystkie antywirusy i zobacz ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Cytat Odinstaluj wszystkie antywirusy i zobacz ponownie.Sądze że to nie w tym tkwi problem, zawsze robiłem tak, jeden antyvir i skan-nie ma to wywalamy i następny. Ale wezme Twoją rade pod uwage. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Skoro robiłeś tak, jak mówisz, to rzeczywiście odpada. Wygląda więc na uszkodzenie systemu lub jakieś robactwo (bardziej jednak przychylałbym się ku pierwszej możliwości). Możesz natomiast spróbować założyć drugie konto w Windows. Jeśli na nim będzie OK, to kwestia przeniesienia niektórych ustawień (pulpit, menu start, moje dokumenty itp) i problem z głowy. Użycie "kreatora transportu ustawień" (czy jak to się nazywa) może spowodować przeniesienie problemu na nowe konto, więc odradzam jego użycie. Jeśli nie pomoże, to jest jeszcze przywracanie systemu (domyślam się, iż jest wyłączone) oraz opcja naprawy systemu z płytki instalacyjnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Dzięki za rady, jutro sie tym zajme bo już mi sie niechce dzisiaj z tym męczyć ;] Jutro dam znać co i jak, najwyżej format sie zrobi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Mi sie cos takiego robilo to znaczy jak wcisnolem prawym i cos chcialem wybrac to byl zwis okazalo sie ze moj gf4 mx440 byl zbyt podkrecony! Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Grzechu_1990 napisał(a): Nie instaluje żadnych skórek bo mnie to nie kręci ;) Mam standardową srebrną ;) BTW Musiał bym chyba długo to ściągać, modem to wiesz-50.6 Kbs ;]ty Grzesiu chyba nie chcesz powiedziec ze siedzisz na modemie :blink: nie wierze....number of posts :lol2: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 moze ma jakies pakiety od telepsa [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 greg505 napisał(a): ty Grzesiu chyba nie chcesz powiedziec ze siedzisz na modemie :blink: nie wierze....number of posts :lol2: :lol: Jeszcze tylko chwile ;) Niedługo stałka :P Ale wracając do tematu, wcześniej nie mogłem napisać ale nic nie pomogło, chyba czas na format-grrr... :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Mi sie tez wieszala winda (ale tylko na chwilke) po nacisnieciu RMB na pulpicie a bylo to spowodowane aktualizacja windowsa "verify class ID" czy cos takiego.Sprawdz czy nie masz tego w menedzerze urzadzen jesli tak to sprobuj usunac i zobacz czy cos sie poprawilo.Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Dobra, dałem sobie rade zmieniając sterowniki do karty, z 45 na 81. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...