Skocz do zawartości
poodel69

Ukruszony Rdzeń?

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie są objawy ukruszonego rdzenia? Mam durona 900 na matsonicu(mAtx) i wydaje mi się że jest ukruszony... Jak odpalam kompa to chodzą wszystkie wentylki, napędy,ale nie pokazuje się obraz, czy to ukruszenie rdzenia? Reszta części na 100% sprawna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Dziwne te stadia ..... ja mam delikatnie mówiąc "nieźle" ukruszony rdeń. Widoczneto jest gołym okiem nawet z większej odległości i jedyne co zauważyłem to wzrost temp. o 1-2 stopnie (ale to chyba wina zbyt nadmiernej ilości AS5) co do mocy obliczeniowej albo nietabilności to NIC takiego nie mam od ok pół roku (wtedy zauważyłem ukruszenie), z podkręcaniem też nie ma problemu co widać w sygnaturce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co pisalem to nie sa stadia (tak to sie odmienia) Tylko takie zachowania zauwazylem.

Barton 2800+ wykrywany jako 2000+ i ani mhz wiecej

Duron 1600 ktory sie wieszal

Ale mialem tez bartona 2500+ z duzym ukruszeniem ktory zachowywal sie w 100% normalnie. Dla mnie zdziwieniem bylo to ze w ogole wystartowal :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

a to moze byc tak, ze rdzen sie ukruszy akyrat w tym miejscu, gdzie nic nie ma w srodku?? czy nie ma takich miejsc? :P

No właśnie. Przecież z jednej strony mało prawdobodobne żeby nic nie miał w jakimś miejscu rdzenia a z drugiej często procki działają w 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Może to zależy w której część jądra co jest. Jak np. ukruszysz nawet delikatnie przy samym środku gdzie mogą znajdować się jakieś ważne układy to kupa z procka. Ja mam mocno (bardzo mocno) ukruszony rdzeń tylko że przy roku i wszystko jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...