Genario Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam Czy możliwe jest automatyczne uruchomienie komputera o określonej godzinie? Wyobraźmy sobie taka sytuacje: Chciałbym nagrac program z TV przez tuner TV. Program leci w tv wieczorem, a ja rano wychodze z domu i wracam dopiero w nocy. Caly dzien zostawiac wlaczonego kompa to naprawde okropna strata pradu. Wylaczenie komputera po nagrywaniu mozna zrobic wybierajac odpowiednia opcje w programie, ale czy mozna go równiez wlaczyc np. pare minut przed rozpoczeciem nagrywania? Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez Genario Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 jak się nie myle to można w niektórych BIOSach. ale jak rozwiążesz problem samoistnego nagrywania z tunera? przecież program sam się nie włączy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Jak masz oprogramowanie pozwalające ustawic kiedy ma się wlaczyc i wylączyc nagrywanie to wystrczy wrzucic go do autostartu w systemie i w biosie ustawic właczenie komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 mozna tez chyba obudzic kompa karta sieciowa (: no chyba ze sie myle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Mozna tylko trzeba to zrobic ręcznie przez siec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Genario Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Dzięki za wszystkie odpowiedzi! Problem rozwiązałem dzięki dokładnej analizie biosu. Można ustawić włączenie komputera o dowolnej godzie w dowolny dzien. Jeśli chodzi o automatyczne wlaczanie nagrywania: Mam karte Winfast 2000XP Expert i dołączony do niej program WinfastPVR. Program uruchamia się zawsze wraz ze startem windowsa więc nawet nie musiałem w autostarcie nic kombinować. W opcjach programu jest harmonogram zadań w którym wystarczy nastawić odpowiedni program, godzine i date, a sam zacznie nagrywać. Można oczywiście wybrać jak się ma zachować po zakończeniu nagrywania (wyłączyć komputer, wyłączyć monitor, przejść w stan hibernacji i pare innych). Także nie musimy być w domu, a wszystko samo się wykona :) Pozdrawiam! Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez Genario Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...