Skocz do zawartości
Genario

Uruchomienie Komputera O Określonej Godzinie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy możliwe jest automatyczne uruchomienie komputera o określonej godzinie?

Wyobraźmy sobie taka sytuacje:

Chciałbym nagrac program z TV przez tuner TV. Program leci w tv wieczorem, a ja rano wychodze z domu i wracam dopiero w nocy. Caly dzien zostawiac wlaczonego kompa to naprawde okropna strata pradu. Wylaczenie komputera po nagrywaniu mozna zrobic wybierajac odpowiednia opcje w programie, ale czy mozna go równiez wlaczyc np. pare minut przed rozpoczeciem nagrywania?

Dzieki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Edytowane przez Genario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wszystkie odpowiedzi!

Problem rozwiązałem dzięki dokładnej analizie biosu. Można ustawić włączenie komputera o dowolnej godzie w dowolny dzien.

Jeśli chodzi o automatyczne wlaczanie nagrywania:

Mam karte Winfast 2000XP Expert i dołączony do niej program WinfastPVR. Program uruchamia się zawsze wraz ze startem windowsa więc nawet nie musiałem w autostarcie nic kombinować. W opcjach programu jest harmonogram zadań w którym wystarczy nastawić odpowiedni program, godzine i date, a sam zacznie nagrywać. Można oczywiście wybrać jak się ma zachować po zakończeniu nagrywania (wyłączyć komputer, wyłączyć monitor, przejść w stan hibernacji i pare innych). Także nie musimy być w domu, a wszystko samo się wykona :)

Pozdrawiam!

Edytowane przez Genario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi