wkkrystian Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Witam, od tygodnia walcze z moim Radkiem 9700@9700Pro. Przeszukałem forum, na tyle ile się dało. A teraz pytanie. Od tygodnia na ekranie mam pełno artefaktów, zielone, czerwone i ine kolorowe kreseczki , zarówno poziome jak i pionowe, nie pełne ikony, menu itd. Objawy jak przy rozwalonej karcie, ale jak zapinam 3d marki , gierki nic sie nie dzieje obraz OK, bez artefaktów. Czy ktoś miał podobny przypadek ? czy możliwe jest aby karta się rozjechała tak aby w 2d siała artefaktami a w stresie /3d nic sie nie działo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=196267 kto szuka nie bladzi :) Co do problemu to dziwne. Sprawdzales na innych sterownikach? Podpioles dodatkowe zasilanie? Odkrecales karte? Sprawdz temp. tej niewielkiej blaszki z tylu karty. No ale jakby kata sie przegrzewala to w 3D bylyby arty ale dobre i to sprawdzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Moze za duzo podkreciles tryb 2d...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Raczej odkrecil - za niskie MHz w 2d i masz babo placek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkkrystian Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Właśnie nic nie kręciłem, poprostu wstałą winda - jak zawsze a po chwili pracy pojawiły się kreseczki/arty im więcej czasu komp był on line tym więcej artów. W sterach nie dłubałem ;) nie mam ustawionych trybów 2d/3d Innych sterów nie wgrałem bo nie mam jak, sieczka po kilu minutach się robi z ekranu i mało co widać. Nawet jak do biosa wlazłem to mnie zawaliło artami. a jak wejde w 3d nic a nic, tyko jakby wydejność spadła do tego co było wcześniej :?: Temp karty - hmm taka jak zawsze, może poprostu zdechło coś i tyle, w końcu to 9700 z biosem od 9700Pro i troche był kręcony. No nic czeka mnie zmiana grafy :( i znów problem będzie co wybrać na godnego następce :) Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez wkkrystian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...