Skocz do zawartości
wkkrystian

Artefakty W 2d A W 3d Nie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od tygodnia walcze z moim Radkiem 9700@9700Pro.

Przeszukałem forum, na tyle ile się dało.

A teraz pytanie.

Od tygodnia na ekranie mam pełno artefaktów, zielone, czerwone i ine kolorowe kreseczki , zarówno poziome jak i pionowe, nie pełne ikony, menu itd.

Objawy jak przy rozwalonej karcie, ale jak zapinam 3d marki , gierki nic sie nie dzieje obraz OK, bez artefaktów.

Czy ktoś miał podobny przypadek ? czy możliwe jest aby karta się rozjechała tak aby w 2d siała artefaktami a w stresie /3d nic sie nie działo ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=196267 kto szuka nie bladzi :)

Co do problemu to dziwne. Sprawdzales na innych sterownikach?

Podpioles dodatkowe zasilanie? Odkrecales karte?

Sprawdz temp. tej niewielkiej blaszki z tylu karty. No ale jakby kata sie przegrzewala to w 3D bylyby arty ale dobre i to sprawdzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nic nie kręciłem, poprostu wstałą winda - jak zawsze a po chwili pracy pojawiły się kreseczki/arty im więcej czasu komp był on line tym więcej artów.

W sterach nie dłubałem ;) nie mam ustawionych trybów 2d/3d

Innych sterów nie wgrałem bo nie mam jak, sieczka po kilu minutach się robi z ekranu i mało co widać.

Nawet jak do biosa wlazłem to mnie zawaliło artami.

a jak wejde w 3d nic a nic, tyko jakby wydejność spadła do tego co było wcześniej :?:

Temp karty - hmm taka jak zawsze, może poprostu zdechło coś i tyle, w końcu to 9700 z biosem od 9700Pro i troche był kręcony.

No nic czeka mnie zmiana grafy :( i znów problem będzie co wybrać na godnego następce :)

Edytowane przez wkkrystian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi