Gość rafifeo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Siema, moja kuzynka ma problem :D ma gre the sims 2, i po pewnym czasie (czasem po 5 minutach, a czasnem po 1 godzinie) robila juz kilka reinstalek windy, i tez przeinstalowywala gre. ma system win.2000 prof. jej komputer to: Pentium 4 1,6 ghz (Northwood, s.478) 512 ram (naname) Mobo: Gigabyte GA-8S648FX(-L) Geforce fx 5500 128 ram,128 bit. Dysk Ibm 40 gb zaznaczam, ze w innych grach nic sie nie zawiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) pewno pirat :) I pewnie przez cracka, a jesli sie myle to nie mam pojecia w czym moze byc problem Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez .Kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 nie pirat <_< , tego nigdy nie bylo, dopiero gdzies od miesiaca :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Moim zdaniem stery......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 hehe, probowala juz na prawie wszystkich :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 coś sie moze przegrzewa,karta graf,chipset,proc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 coś sie moze przegrzewa,karta graf,chipset,proc Gdyby było tak to w innych grach też by się zawieszał, a w innych się nie zawiesza :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 no wlasnie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zawiesza się tylko obraz czy cała gra (tj. dźwięk leci, ale obraz jest zamrożony)?? Miałem taki przypadel w tej grze gdy miałem złe stery do grafy. Po instalowaniu gry dawała dodatki/wklejała stary folder z parcelami/rodzinami etc.?? Czy na czystą grę ? Ma same Sims2 czy jeszcze jakieś jeszcze? Jak tak to czy instalowane w różnych folderach? Jaki system plików ma dysk ?(na forum.thesims.pl jednej osobie na FAT 32 zawieszała się, na NTFS nie) Tak BTW: Czy to nie Ona? Się pyta o ten problem?? http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28595 Taki sam komp, też win 2k :) Te posty Pingwin'a to moje tak dla pochwalenia się, 2 osoba wypowiadająca się to kolo, który też zna się na rzeczy (pomoc techniczna na forum :)) Tak pozatym to nic do głowy nie przychodzi mi, na forum taki problem (poza tym 1 przypadkiem) nie był poruszany, jak już to osobom wywala błąd z aplikacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) tak to ona :P ale tam nie znalazla odp wiec sie tu chciala spytac :P // ps moja kuzynka cie pozdrawia :) Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Aha to nie potrzebnie pisałem 2 raz :P No cóż ja dalej obstawiam, że grafa, a dokładnie stery sypią grę, nie winię sprzętu, bo z tego co czytam to tylko w tej grze ma problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 "The Sims 2" ... taaa ... cos wiem na ten temat. Zawieszanie samej gry (nie systemu) może miec tyle różnych przyczyn że pewnie nie wymienię wszystkich, ale postaram się napisac co jeszcze może być (poza tym co już napisano w tym i tamtym wątku). 1 ) brak aktualizacji (patcha) do gry - ściągnąć najnowszy ze strony EA 2 ) program antywirusowy. Znam przypadki zawieszania gry przez Avast / Panda / NiS - nie wiem jak z innymi (wyłączyć na próbę ochronę w czasie rzeczywistym) 3 ) problemy z zabezpieczeniem gry - ściągnąć najnowszą wersję Safedisc. Są przypadki że zabezpieczenie źle działa z danym napędem CD/DVD - nie znam innego rozwiązania poza wymianą (ew. DaemonTools) 4 ) za mało miejsca na dysku C. Gra tworzy spore katalogi tymczasowe, ale zasadniczo >4GB wolnego miejsca powinno wystarczyć 5 ) sterowniki karty dźwiękowej. Obsługa dźwięku w ogóle jest skopana, a niektóre sterowniki powoduja "zwis" przy przełączeniu dźwięku w grze z jej własnego formatu na mp3 (jako mp3 są zapisane tylko niektóre dźwięki) 6 ) różne nakładki systemowe do tuningu windowsa (optymizery ram, style itp). Tu nie ma żadnej reguły, to co działa na jednym kompie bezproblemowo może na innym co chwilę powodować zawieszanie gry. W tym przypadku raczej odpada, skoro były instalowane inne systemy :? 7 ) uszkodzona pamięć. Ze względu na to że gra jest "pamięciożerna" i słabo zoptymalizowana każdy błąd pamięci powoduje zawieszenie gry. Prędzej czy później, ale zawsze. 8 ) zarządzanie przerwaniami. To akurat nie wiem dlaczego, może przez moduł automatycznego ściągania dodatków z sieci ? w każdym razie nawet jeśli pokrywanie się przerwań karty sieciowej / graficznej / dźwiękowej nie przeszkadza innym programom (oraz systemowi) to gra może być innego zdania ... i wywalić się pozornie bez powodu. Trzeba sprawdzić czy nie ma żadnej prawidłowości w tych "zwisach", np. czy nie zawiesza się po każdym kliknięciu na jakiś obiekt / menu - przy jednej konkretnej czynności za każdym razem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 to moze byc przez dysk C: ona ma tam 500 mb wolnego :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...