Maciek_Elblag Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Czesc, znalazlem programik Set FSB, korci mnie zeby sie nim pobawic ale gdy probuje zmienic fsb, zmienia sie takze czestotliwosc ramu (nominalnie pisze 266mhz). Czy pamieci nie zaszkodzi OC tym programem, ile krecic? Moj sprset to Asus A6Ja-q006, proc Centrino duo core 1,66 Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 możesz dać linka do wersji do a6ja? jak sie boisz to ja pokręce tylko mi go podlinkuj B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 kręć smiało:) Pamieci mam Nanya 266 mhz ( 533 ddr2 - 4,4,4,12 ) 1gb dual. Bez zająknięcia pracują na 320 mhz, czyli przy 160 mhz fsb... Jak za mocno podkręcisz to system stanie sie niestabilny, programy, windows, blue screen. Zresetujesz/zresetuje sie:) i komputer powróci do defaultowych ustawień. Predzej procek się spoci niż pamięci. Pozdrawiam. Dajcie znać jak się kręcą duale - moj stary 1.73 Dothan dochodzi do 164 fsb i zaczyna grymasić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 z chęcią bym pokręcił, ale nie mam czym :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_Elblag Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 kucyk napisał(a): z chęcią bym pokręcił, ale nie mam czym :|Mam programik ClockGen, wygoogluj sobie albo podaj maila to Ci wysle Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 u mnie clockgen nie działa, po przestawieniu zegarów i tak wracają do standardowej wartości po naciśnięciu apply setfsb nie obsługuje jeszcze 945GM więc trzeba czekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_Elblag Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) kucyk napisał(a): u mnie clockgen nie działa, po przestawieniu zegarów i tak wracają do standardowej wartości po naciśnięciu apply setfsb nie obsługuje jeszcze 945GM więc trzeba czekać Poszukam w wolnym czasie czegos innego. BTW: Czy u Ciebie od razu po zaladowaniu systemy lub gdy komp nie jest obciazony tez cchodzi wentylator? Co prawda cicho ale chodzi mi caly czas a mam wrazenie, ze jest tak od 2 dni. Temperatura: 1 rdzen 61st drugi 72 bez obciazenia systemu mierzone programem hardware sensors monitor. To chyba zbyt duza temperatura? Pozdrawiam Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez Maciek_Elblag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 po starcie masz taką temp? u mnie wentyl włącza się dopiero przy obciążeniu procka typu superpi, a zaczyna go być słychać dopiero w 3d ja mam 52 stopnie przy chodzeniu po necie itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_Elblag Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 kucyk napisał(a): po starcie masz taką temp? u mnie wentyl włącza się dopiero przy obciążeniu procka typu superpi, a zaczyna go być słychać dopiero w 3d ja mam 52 stopnie przy chodzeniu po necie itp Tez mi sie wydawalo, ze jeszcze pare dni temu wentyl nie wlaczal sie w pracy biurowej, chyba zamejluje do sklepu moze cos poradza a jak nie to wysylam to serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 apropo tematu to nie ma narazie narzędzia od OC 945GM, ale jest narzędzie do OC grafiki - SysTool efekt widać w podpisie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...