gregor_bs Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Witam jakie wrazenia z używania tego chłodzenia, chce własnei zmienic na takiego. Mam cooler z wentylem i jak podkeciłem grafe na 560 /1120 to temp po 2 godz w NSF MW pokazała 100 C :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 na Silent Pipe bedziesz miał podobnie - bo nie ma zadnego nadmuchu, jedynie sam radiator (z HP) który bedzie sie mocno nagrzewał. Jedynym kompromisem który zachowa cisze i wydajnosc, bedzie cos z Zalmana(ktos moze zapyta się czemu nie napisałem pentagrama -> polec am przeczytać ostatnie moje posty w temacie o tym chłodzeniu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) swietnym rozwiazaniem na karty gigabyte jest zalozenie na gorny radiator (tak gorny a nie dolny! tam gdzie jest transportowane cieplo a nie tam gdzie jego zrodlo) duzego wentyla odpowiednio skreconego by nie byl slyszalny (80mm a moze 92mm czy 120mm jak wejdzie), oczywiscie potrzebne jest miejsce w budzie u mnie takie rozwiazanie sprawuje sie idealnie, wentyl glacialtech 80mm kreci sie 1100rpm (wzglednie niezlyszalny) a w stresie radiator tylko cieply, karta ustawiona tak jak w sygnaturze nawet mam zdjecie: Moje chlodzenie Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez cmsydney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...