Piachu Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Po upgradzie BIOSu płyta wykryła mi procek. Zainstalowałem sobie WinXP i chodzi całość jak burza (w porównaniu do kompa, na którym pracuje - Athlon850, GeForce4Ti4600 128MB DDR, i wszystko xxx razy spowalniający debugowy DirectX9). W standardowych ustawieniach 3D Marka 2002 SE v3 uzyskałem 6383 punkty. Nie rewelka, ale Radeon 9000 LE też nie jest super (ma natomiast pełny support dla DirectX 8.1 - co w mojej branży się bardzo chwali :) ) Teraz mam w BIOSie ustawione FSB/MEM na 133/133 i zastanawiam się czy mogę mając DDR333 przełączyć pamięć na 166 (co wydaje się poprawne, bo DDR333 jest podwójnie takowany 166 (i pół) MHz). Opinie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 ja masz taka mozliwosc to wyprobuj ale nie jest w cale powiedziane ze bedzie lepiej bo synchroniczne taktowanie czasem jest lepsze szczegolnie w amd.. 9000 le to hyba cos ci sie pomylilo ... ale i tak niezle jak na athlona 850.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piachu Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Athlon 850 chodzi z GeForce4Ti4600 i nie pamiętam ile ma punktów Natomiast Radeon 9000LE chodzi z tym XP1700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Athlon 850 chodzi z GeForce4Ti4600 i nie pamiętam ile ma punktów Natomiast Radeon 9000LE chodzi z tym XP1700 bylo pisac od poczatku co i jak a nie namieszales z cofigiem ze nie wiadomo co do czego :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 jakiś nowy 3d mark wyszedł :lol: :lol: :lol: .No nic ale karzdemu może sie pomylić.Moze ci nie pojść ten athlon na 166 ale zależy jaką masz płyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piachu Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Sorki, napisałem 3D Mark 2002 SE, a chodziło mi oczywiście o wersję 2001 SE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piachu Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 A płytę mam ECS K7S6A, w BIOSie da się ustawić i chyba nawet tak miałem na początku jak próbowałem uruchomić kompa, gdy jeszcze płyta nie wykrywała procka. A czy pamięć może się spalić od wyższej częstotliwości ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 A płytę mam ECS K7S6A, w BIOSie da się ustawić i chyba nawet tak miałem na początku jak próbowałem uruchomić kompa, gdy jeszcze płyta nie wykrywała procka. A czy pamięć może się spalić od wyższej częstotliwości ? Nie nie spali sie. Jesli przesadzisz z taktowaniem to komp albo sie nie uruchomi wogole albo zawiesi sie podczas postu. W tedy wylanczasz kompa i clear cmos to taka zworka kolo baterii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ash Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 A sproboj go poscic na te 166. Jak nie ruszy to wiesz co zrobic. Najwyzej zaliczysz zwieche i bedziesz wiedzial na przyszlosc ze nie da rady na tej konfiguracji :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 no to fajnie moja płyta .No spróbuj tak jak powiedzieli koledzy a jak nie ruszy to daj odrazu napięcie 1.85v na tym chyba ruszy.A masz antka w 0.13 mikrona czy tego zwykłego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Nie mam AMD więc zadam głupie pytanie: czy możesz ustawić FSB/MEM 133/166? Nie wiem jak to z płytami pod AMD, ale raczej nie trzeba mieć 2700+ by pamięci chodziły na 333MHz :?: - w każdym razie u mnie proc na 533MHz (4x133) a pamięci na 333MHz (2x166) i nie ma problemu. Jeżeli jest taka możliwość to wystarczy chyba tylko spróbować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Nie mam AMD więc zadam głupie pytanie: czy możesz ustawić FSB/MEM 133/166? Nie wiem jak to z płytami pod AMD, ale raczej nie trzeba mieć 2700+ by pamięci chodziły na 333MHz :?: - w każdym razie u mnie proc na 533MHz (4x133) a pamięci na 333MHz (2x166) i nie ma problemu. Jeżeli jest taka możliwość to wystarczy chyba tylko spróbować.Da sie :D. Abit jest fajowy ma blokade PCi/AGP :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Nie mam AMD więc zadam głupie pytanie: czy możesz ustawić FSB/MEM 133/166? Nie wiem jak to z płytami pod AMD, ale raczej nie trzeba mieć 2700+ by pamięci chodziły na 333MHz :?: - w każdym razie u mnie proc na 533MHz (4x133) a pamięci na 333MHz (2x166) i nie ma problemu. Jeżeli jest taka możliwość to wystarczy chyba tylko spróbować.Da sie :D. Abit jest fajowy ma blokade PCi/AGP :D. To ma też ASUS (mój jak i pod AMD :lol: ) ale wtedy chodzą asynchronicznie, co trochę wpływa na wydajność. Pytanie czy ECS ma możliwość włączenia FSB/MEM 4:5 czy tylko 1:1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...