Skocz do zawartości
Gość RaDdD

Ale Kicha :/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i na wstepie życzę wesołych świat :)

Mam problem, poniewaz...kuzynka kupila kompa w supermarkecie(no cóż 1100zł robi swoje) no i dzis zadzwoniła do mnie i poprosiła zebym przyjechał oblukał co i jak. Kompik ładnie chodzi :D, (msi i915,cel 2,9ghz, 512mb,zasilacz 300w -wymieniłem jej na mojego starego szefa 350). W biosie zero opcji o/c, tylko do zmiany timingów na ramie :mad: , wiec sciagnałem clockgena, ustawiłem i zaczołem kręcic ;D( nigdy nie kreciłem i nie miałem intela :razz: ) i normalnie uistawiłem 3,2ghz wziałem akcept, a w everescie nagle zegra mi spadł do 118x22(2,6ghz) z nominalnego 133x22, nawet jak suwak przesune o 1mhz , spada do tej czestotliwosci :/, da sie cos na to poradzic ?

z gory thx za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze mądra wypowiedź doświadczonego forumowicza icon_confused2.gif

Dokładnie :mur:

Co do problemu to może sprubuj programem CPU FSB, a jak nie to widze że masz płyte MSI więc powinieneś miec taki program Core Cell czy coś takiego

pozdro

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze mądra wypowiedź doświadczonego forumowicza :?

Kupujesz kompa w supermarkecie a teraz sie dziwisz że nie możesz podkrecić :?

Nawet nie napisałeś jaki masz sprzet, bo to że piszesz procesor i 512 ram to nic nikomu nie mówi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupujesz kompa w supermarkecie a teraz sie dziwisz że nie możesz podkrecić :?

Nawet nie napisałeś jaki masz sprzet, bo to że piszesz procesor i 512 ram to nic nikomu nie mówi.

napisałemm:) msi 915, 512 ram i 350cziftek ;) a do tego x300 i nagrywarka..ehh.

ps. nie ja kupiłem ;) , moge sie z toba zalozyc ze to nie jeste przyczyną, pozdrawiam :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie zamotales 1 post... po przestawieniu na 3.2ghz jakikolwiek program widzi te 3.2ghz (oprocz clockgena) ? Bez O/C tez jak wlaczysz everesta to tez spada ? Co sie dzieje, jak recznie dasz mniejsze fsb od standardowego i wejdziesz do everesta ?

Na moje to plyta bedzie straszna kaszana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie zamotales 1 post... po przestawieniu na 3.2ghz jakikolwiek program widzi te 3.2ghz (oprocz clockgena) ? Bez O/C tez jak wlaczysz everesta to tez spada ? Co sie dzieje, jak recznie dasz mniejsze fsb od standardowego i wejdziesz do everesta ?

Na moje to plyta bedzie straszna kaszana...

no moze i kaszana, ale czemu jak o/c chociaz o 1mhz to odraszu leci na 2,6ghz ? (pokazuje tak everest, sam clockgen :D, i windows :/)

nie wiem co to moze byc i czemu sie tak dzieje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi