C!@zzz Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Hej, Stworzyłem 2 profile na windowsie xp pro w którym ja jestem administratorem a moja siostra użytkownikiem. Teraz mam problem ponieważ na moim profilu ma siostra swoja pocztę w outlooku i jak ja przenieść bez podmieniania plików itp na jej profil i czy w ogóle jest to możliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Może zainstaluj innego klienta i wyeksportuj poczte, potem Ona będzie u siebie wchodzić do programu (polecam TheBat) i nie będzie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Zaloguj sie jako admin i na koncie siostry w outlooku wybierz Wlasciwosci-->Opcje--->Konserwacja--->Folder magazynu. Kopiujesz i zapisujesz sciezke dostepu w jakims notatniku i logujesz sie na koncie siostry w windzie i wchodzisz do outlooka. Wchodzisz z powrotem do Konserwacja i zmieniasz sciezke dostepu na ta zapisana w notatniku :) Mam nadzieje, ze zrozumiale to napisalem :-P EDIT To rozwiazanie moze nie dzialac poniewaz nie bedzie ona miala dostepu ze swojego konta do folderu Documents and Settings na koncie administratora. Wiec pozostaje skopiowac folder z plikami z outlooka z konta administatora do jej folderu z danymi z outlooka na jej konie w windowsie. Te dwie sciezki dostepu znajdziesz w Konserwacji :) U mnie sciezka dostepowa do folderu z wiadomosciami z outlooka wyglada tak: C:\Documents and Settings\user_name\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{292C0BC7-BB99-4F31-93E5-76DE60DC1EF0}\Microsoft\Outlook Express Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C!@zzz Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 własnie o tym wiem, że tak to można przekopiować ale jest to czasochłone. Myślałem ze jest jakas opcja "one click" i wszystko działa no ale chyba uzyje jakiegos tam backaper outlook (w google znajduje jeden program ale nie jest za dobry kiedys mialem dobry jednak zapomnialem nazwe kojarzy ktos?) Co do innego klienta to nie ma szans: nie dość że blodynka to jeszcze artystka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zawsze mozesz stworzyc osobny folder na innym dysku do archiwizacji wiadomosci z outlooka. Pozniej tylko podajesz jego sciezke dostepu w Konserwacji i jest po sprawie :) Trwa to 10 sekund i nie ma problemu z bawieniem sie w przenoszenie wiadomosci do wlasciwego folderu po ponownej instalce systemu :) Mysle, ze takie rozwiazanie jest najlepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Outlock jest lipny, TheBat zainstaluj i będzie dobrze bo nie ma zadnych folderów documents and sattings tylko wszystko jest w folderze TheBata(tzn wszystkie konta i wiadomości) i o ile pamiętam to na koncie z ograniczeniai też można sobie wejść normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...