Skocz do zawartości
matifor393

Modowanie Sapphire Radeon 8500le Na 9100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pytanie jak w temacie czy bios od karty graficznej 128mb będzie pasował do grafiki z 64mb?? Chce przerobić Sapphire Radeon 8500LE 64mb na 9100 i znalazłem pasujące biosy tylko z 128mb :sad: Będzie to działać jak np. plik z 128mb przerobie w Rabit na 64 ?? Nie chce zrąbać grafy dlatego proszę jak ktoś już próbował czegoś takiego o odpowiedź :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Pytanie jak w temacie czy bios od karty graficznej 128mb będzie pasował do grafiki z 64mb?? Chce przerobić Sapphire Radeon 8500LE 64mb na 9100 i znalazłem pasujące biosy tylko z 128mb :sad: Będzie to działać jak np. plik z 128mb przerobie w Rabit na 64 ?? Nie chce zrąbać grafy dlatego proszę jak ktoś już próbował czegoś takiego o odpowiedź :wink:

Raczej musi byc 64mb, ale poza tym spokojnie mozesz modowac. Sprobuj moze zamiast 128mb 9100 wgrac 8500 64mb ( pelny, nie LE ) i juz. Efekt powinien byc ten sam bo to te same karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej musi byc 64mb, ale poza tym spokojnie mozesz modowac. Sprobuj moze zamiast 128mb 9100 wgrac 8500 64mb ( pelny, nie LE ) i juz. Efekt powinien byc ten sam bo to te same karty.

Czy ten sam efekt to raczej nie jestem pewiem, na pewno karta bedzie miała wyższe taktowania :) Ale mi chodzi żeby wgrać bios od 9100 tak żeby wykrywało kartę jako Radka 9100. Może wiecie gdzie znaleźć bios od Radka 9100 64MB 250/250 pamiątki Hynix 4.0 ns. Szukałem po necie ale nie mogę znaleźć takiego, który by miał 64MB i Hynixy :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi