aftershocK Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) a tak wogóle to lepszy jest Prison V2 od Kyńka czy Frost 2 Micro od samhain - cena ta sama (zapinki!!!) Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) nie było testów ale na moje oko lepszy Prison V2 a czemu upierasz sie przy swoim i nie weźmiesz tego nukleona+kadet za 60 zł ??? Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Testow F2M jeszcze nie bylo, ale nie wiem czy budżetowy Frost przegoni Prisona V2.. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 kadet już poszedł z gościem bede gadał o 11 :P (i tak narazie nie mam za dużo kasy :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 nie kce sie znów mądrzyć ale znalazłem http://mcs.pc.pl/produkt1060.html mocowanie i wogóle... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 No i dobrze, trzeba szukac, a nie tylko pytac i czekac na odpowiedz.. btw. nie pisz posta pod postem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) nie odp mi.... <_< jeszcze mam 2 pytania; jaka bedzie najlepsza pompka do mojego zestawu (może kiedyś GPU) za niewielką cene (50zł?) z czego i jak zrobić zbiornik (pojemność..?) zwykły zbiorniczek litrowy z "beleczego" czy zakręcane naszczelno igiełka musi być...? no... B) nie bać sie odpowiadać :-P http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=197308 user; janio (wiem że było). 30 zł brać...? bez śrubek i króćców...? używana Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 ad 1 pisalem atman 304 badz 305 @ in-line chociaz nie wiem czy sobie poradzisz z przeróbką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 ad 1 pisalem atman 304 badz 305 @ in-line chociaz nie wiem czy sobie poradzisz z przeróbką... wątpie.... :P na 1 raz... wolałbym inline - wygoda.... (?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) to ja napisze dla jasności: 30 ziko za bloczek bez króćców, z multi zapinką, która została mi się po prisonie od kyńka, wszystko bez śróbek bo użyłem i ch w innym celu :P 6 zł. wysyłka czyli 36 zł masz bloczek bez króćców z multizapinką gratis jeśli bedziesz miał pompke zatapialną, to moge ci za 8 zł dorzucić taki pojemnik własnej roboty (8zł kosztowało samo akwarium): (wym. wys. 21,5 /szer 10/ dł. 24) Edit: termometr też dorzuce gratis :P Edit2: za 46 ziko masz to wszystko: (przesyłka 8 zł) Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) wątpie.... :P na 1 raz... wolałbym inline - wygoda.... (?) no przeciez mowie @ in-line...czytaj dokladnie Moze sam sie skusze!! Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Tani bloczek na cpu, robiony na cnc to np Abadon 59zl za nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) + zapinka chyba 8zł a blok wcale nie wydajny. Juz lepiej niech kupi tego prisona V2. A co do mojej nagrzewnicy: Troche szpachli, moze blachy na shrout, czarnej farby i bedzie ok. Narazie rozlutowałem i czyscibem brzeszczotem kanały, jak bedziesz brał szrotówke, tobie tez to radze. Moja nie lezała na podwórku tylkoo w starym autobusie, a syfu było w niej tyle ze, brzeszczot sie łamał w kanałach. Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 mariush190 > Twoja nagrzewnica jest z Suzuki Vitara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 prędzej od suzuki marutti ;) tak mysle, bo to był "low endowy" złom i wątpie zeby ktos tam złomował Vitare ;) a jakies kawałki marutti widziałem. http://www.allegro.pl/item98579302_suzuki_..._kompletna.html obudowa z której wyjełem wyglądała tak samo. Sorry za offtop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 no to ok. zakuporys; bloczek Prison V2 OK nagrzewnica - targ - szrot - złom OK pompka FAILED [sEARCHING - need help(max. 50zł)] zbiorniczek (sie wymyśli :D) OK coś jescze? :P :P :P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 pompke kup atmana 305 za 44zł z RN, + 2sztuki króćców 1/2" i masz inline i nie musisz bawic sie w rez. Mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe co cie czeka jak kupisz nagrzewnice ze szrotu?? ,masz palnik? najlepiej na mappa albo na zwykły gaz z butli. Chyba ze kupisz jakiegos harrisona to tylko pozostaje ocet i jakies cility i inne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) co to są te króćce to wiem, ale co znacząte wszystkie NB12, NC10, 1/2....? trudne... :? PALINK od czyszczenia tej nagrzewnicy, tak??? ażpalnik potrzebny? nie da sei ..hmm....rozmoczyć w misce z dodatkiem kiegoś KRETA (płyn do czyszczenia rur kanaliz*) ? Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 wez zrob tak jak Ci dobrzy ludzie zycza :D bo inaczej sobie nie poradzisz :) Naprawdę to co Ci mowia ma sens... Czyszczenie nagrzewnicy to proces dlugi, mozolny i zlozony. Nie wystarczy podlaczyc pod prysznic i zagotowac w kamixie... Co do zlaczek to google polecam, albo troche wyobrazni i dokladnego czytania np 1/2 to jest 1/2'' itd... ogoline rzecz ujmujac podpowiem :) srednica weza wewn i zewn np 8/10, dwie kreski '' to sa cale, NB to jest tzw choinka, a to co zostaje to krocce skrecane, teraz zobacz pare blokow i juz skojarzysz co jest co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 wez zrob tak jak Ci dobrzy ludzie zycza :D bo inaczej sobie nie poradzisz :) Naprawdę to co Ci mowia ma sens... Czyszczenie nagrzewnicy to proces dlugi, mozolny i zlozony. Nie wystarczy podlaczyc pod prysznic i zagotowac w kamixie... Co do zlaczek to google polecam, albo troche wyobrazni i dokladnego czytania np 1/2 to jest 1/2'' itd... ogoline rzecz ujmujac podpowiem :) srednica weza wewn i zewn np 8/10, dwie kreski '' to sa cale, NB to jest tzw choinka, a to co zostaje to krocce skrecane, teraz zobacz pare blokow i juz skojarzysz co jest co... chyba nie NB tylko NK :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak nagrzewnica jest w dobrym stanie to nie musisz jej rozlutowywac, tylko ocet i inna chemia. Tak jest w przypadku kadetów i innych harrisonów, jak rozlutujesz to na 90% nie zalutujesz jej spowrotem. Np jak masz fiata nawet w dobrym stanie i czysty w srodku, to i tak musisz odlutowac jedną częsc (ta gdzie jest śruba przy wlocie) i ją usunąc, to jest własnie element korodujący, jak tego nie wyjmiesz to ci zacznie rdzewiec, ale jak biezesz uzywaną to na 99% jest skorodowana. Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 chyba nie NB tylko NK :wink:racja, hehe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 wez zrob tak jak Ci dobrzy ludzie zycza kup wyczyszczony? ok :D tylko wiecie ... narazie mam fundusz zamrożony i robie plan działania i kosztorys :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Nukleon v2 za 30 zika bije na głowę abadona za 59 ;-) Kup pojemnik w sklepie plastykowy i wrzuć do niego pompkę. ATMAN305 nowy, to najrozsądniejsze rozwiązanie. To co oszczędzisz na bloku, pompce itd dorzuć do chłodnicy. Najlepiej na tym wyjdziesz. A to dlatego, że chłodnice kupujesz na lata a blok - do następnego procka ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 ja bym brał tego nukleona, cena 3szt króćców to ok 18zł i za 48zł masz świetny blok! Narazie jak nie oczekujesz wielekiej wydajnosci, i bedziesz miał jeden blok, to kup BIPa za 98zł, z dobrym nadmuchem da rade ;) A jak chcesz lepszej wydajnosci w nizszej cenie to pozostają nagrzewnice. Jak chcesz to mam eleganckiego wypolerowanego Kadeta, wypolerowany, z obudową, w której moze stac ładnie poza budą i coolerem. Wal na priV lub GG. <--Nie no zebym sie za bardzo reklamował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) zaprojektowałem RAZ,DWA,TRZY projekt i umiejscowienie kibla w mojej obudowie :) oceńcie sami, uwagi miło widziane :D aha, moge też zamocować wcta nad albo pod towerem, może bedzie to lepsze wyjście od wewnętrznego...? :wink: pozdro :lol2: Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) ja widze jedno foto tylko, na którym jeszcze nic nie widac. EDIT, juz działa. Złę miejsce na chłodnice, jak ma tak lezec, to lepiej niech bedzie poza budą. Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 w takiej budzie na jeden blok jak nie planujesz rozbudowy wystarczy chłodnica na 1x120mm... nota bene po tym co zrobiłeś tej budzie ja bym ją raczej wyrzucił i za grosze kupił coś nie zniszczonego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) sory, co zniszczyłem.......? wszystko jest jak nówka tyle że ze ściankązaszalałem jak głupi ;) Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) no może źle się wyraziłem, przesadziłem... ale usunąłbym tego "moda"... na widok okna robi się smutno, a dzieła dopełniają te neonki wrzucone na odwal się. To nawet nie spełnia niskiego standardu okno/katoda. ale nie o tym ten temat, po prostu nie mogłem tego puścić mimo oczu :] no a co do tematu to nie jarzę idei - pooglądaj tematy z wcetami innych użytkowników, poczytaj, a nie będziesz potrzebował odpowiedzi od nas na tak elementarne pytania. Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez Pekaok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...