Skocz do zawartości
aftershocK

Wc Małym Kosztem Dobrej Jakości (~200zł)

Rekomendowane odpowiedzi

nie odp mi.... <_<

jeszcze mam 2 pytania;

jaka bedzie najlepsza pompka do mojego zestawu (może kiedyś GPU) za niewielką cene (50zł?)

z czego i jak zrobić zbiornik (pojemność..?)

zwykły zbiorniczek litrowy z "beleczego" czy zakręcane naszczelno igiełka musi być...?

no... B) nie bać sie odpowiadać :-P

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=197308

user; janio (wiem że było). 30 zł brać...? bez śrubek i króćców...? używana

Edytowane przez aftershocK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja napisze dla jasności: 30 ziko za bloczek bez króćców, z multi zapinką, która została mi się po prisonie od kyńka, wszystko bez śróbek bo użyłem i ch w innym celu :P 6 zł. wysyłka

czyli 36 zł masz bloczek bez króćców z multizapinką gratis

jeśli bedziesz miał pompke zatapialną, to moge ci za 8 zł dorzucić taki pojemnik własnej roboty (8zł kosztowało samo akwarium): (wym. wys. 21,5 /szer 10/ dł. 24)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edit:

termometr też dorzuce gratis :P

Edit2:

za 46 ziko masz to wszystko: (przesyłka 8 zł)

Dołączona grafika

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

+ zapinka chyba 8zł a blok wcale nie wydajny. Juz lepiej niech kupi tego prisona V2.

A co do mojej nagrzewnicy:

Troche szpachli, moze blachy na shrout, czarnej farby i bedzie ok. Narazie rozlutowałem i czyscibem brzeszczotem kanały, jak bedziesz brał szrotówke, tobie tez to radze. Moja nie lezała na podwórku tylkoo w starym autobusie, a syfu było w niej tyle ze, brzeszczot sie łamał w kanałach.

Edytowane przez mariush190

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

prędzej od suzuki marutti ;) tak mysle, bo to był "low endowy" złom i wątpie zeby ktos tam złomował Vitare ;) a jakies kawałki marutti widziałem.

http://www.allegro.pl/item98579302_suzuki_..._kompletna.html

obudowa z której wyjełem wyglądała tak samo.

Sorry za offtop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

pompke kup atmana 305 za 44zł z RN, + 2sztuki króćców 1/2" i masz inline i nie musisz bawic sie w rez.

Mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe co cie czeka jak kupisz nagrzewnice ze szrotu?? ,masz palnik? najlepiej na mappa albo na zwykły gaz z butli. Chyba ze kupisz jakiegos harrisona to tylko pozostaje ocet i jakies cility i inne .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to są te króćce to wiem, ale co znacząte wszystkie NB12, NC10, 1/2....? trudne... :?

PALINK od czyszczenia tej nagrzewnicy, tak??? ażpalnik potrzebny? nie da sei ..hmm....rozmoczyć w misce z dodatkiem kiegoś KRETA (płyn do czyszczenia rur kanaliz*) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez zrob tak jak Ci dobrzy ludzie zycza :D bo inaczej sobie nie poradzisz :) Naprawdę to co Ci mowia ma sens...

Czyszczenie nagrzewnicy to proces dlugi, mozolny i zlozony. Nie wystarczy podlaczyc pod prysznic i zagotowac w kamixie...

Co do zlaczek to google polecam, albo troche wyobrazni i dokladnego czytania np 1/2 to jest 1/2'' itd... ogoline rzecz ujmujac podpowiem :) srednica weza wewn i zewn np 8/10, dwie kreski '' to sa cale, NB to jest tzw choinka, a to co zostaje to krocce skrecane, teraz zobacz pare blokow i juz skojarzysz co jest co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez zrob tak jak Ci dobrzy ludzie zycza :D bo inaczej sobie nie poradzisz :) Naprawdę to co Ci mowia ma sens...

Czyszczenie nagrzewnicy to proces dlugi, mozolny i zlozony. Nie wystarczy podlaczyc pod prysznic i zagotowac w kamixie...

Co do zlaczek to google polecam, albo troche wyobrazni i dokladnego czytania np 1/2 to jest 1/2'' itd... ogoline rzecz ujmujac podpowiem :) srednica weza wewn i zewn np 8/10, dwie kreski '' to sa cale, NB to jest tzw choinka, a to co zostaje to krocce skrecane, teraz zobacz pare blokow i juz skojarzysz co jest co...

chyba nie NB tylko NK :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

Jak nagrzewnica jest w dobrym stanie to nie musisz jej rozlutowywac, tylko ocet i inna chemia. Tak jest w przypadku kadetów i innych harrisonów, jak rozlutujesz to na 90% nie zalutujesz jej spowrotem. Np jak masz fiata nawet w dobrym stanie i czysty w srodku, to i tak musisz odlutowac jedną częsc (ta gdzie jest śruba przy wlocie) i ją usunąc, to jest własnie element korodujący, jak tego nie wyjmiesz to ci zacznie rdzewiec, ale jak biezesz uzywaną to na 99% jest skorodowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nukleon v2 za 30 zika bije na głowę abadona za 59 ;-)

Kup pojemnik w sklepie plastykowy i wrzuć do niego pompkę. ATMAN305 nowy, to najrozsądniejsze rozwiązanie.

To co oszczędzisz na bloku, pompce itd dorzuć do chłodnicy. Najlepiej na tym wyjdziesz. A to dlatego, że chłodnice kupujesz na lata a blok - do następnego procka ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

ja bym brał tego nukleona, cena 3szt króćców to ok 18zł i za 48zł masz świetny blok!

Narazie jak nie oczekujesz wielekiej wydajnosci, i bedziesz miał jeden blok, to kup BIPa za 98zł, z dobrym nadmuchem da rade ;) A jak chcesz lepszej wydajnosci w nizszej cenie to pozostają nagrzewnice. Jak chcesz to mam eleganckiego wypolerowanego Kadeta, wypolerowany, z obudową, w której moze stac ładnie poza budą i coolerem. Wal na priV lub GG. <--Nie no zebym sie za bardzo reklamował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaprojektowałem RAZ,DWA,TRZY projekt i umiejscowienie kibla w mojej obudowie :) oceńcie sami, uwagi miło widziane :D

aha, moge też zamocować wcta nad albo pod towerem, może bedzie to lepsze wyjście od wewnętrznego...? :wink:

pozdro :lol2:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

ja widze jedno foto tylko, na którym jeszcze nic nie widac.

EDIT, juz działa.

Złę miejsce na chłodnice, jak ma tak lezec, to lepiej niech bedzie poza budą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no może źle się wyraziłem, przesadziłem... ale usunąłbym tego "moda"... na widok okna robi się smutno, a dzieła dopełniają te neonki wrzucone na odwal się. To nawet nie spełnia niskiego standardu okno/katoda.

ale nie o tym ten temat, po prostu nie mogłem tego puścić mimo oczu :]

no a co do tematu to nie jarzę idei - pooglądaj tematy z wcetami innych użytkowników, poczytaj, a nie będziesz potrzebował odpowiedzi od nas na tak elementarne pytania.

Edytowane przez Pekaok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi