Skocz do zawartości
astray

X700 256mb ?

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co wiem to w M70 Radeon ma 256mb wlasnej pamieci,zadnych hypermomory.Na stornie ATI nie znajdziesz informacji o hypermemory w x700,jedynie w x1300 i x1400.

Przyjminj nawet ze jest to hypermemory.W tym wypadku podobnie jak ma to miejsce w przypadku kart IGP/UMA mialbys zmniejszana ilosc ramu w inf o systemie(o te 128mb).Moze wypowie sie ktos kto ma notka z hypermemory albo turbocache i rozwieje watpliwosci.. albo i nie.

Sam juz nie wiem co o tym myslec:) Zrobilismy pewnie autorowi posta ladny metlik w glowie:)

http://www.ati.com/technology/hypermemory.html

Tutaj ATI znow serwuje nam co innego :D

Swoja droga, taki maly OT: byla sobie kiedys fajna grafika od ATI - Radeon 9100, ktora byla nastepca slynnego R8500... Po kilku miesiacach zniknela ze sklepow oraz oficjalnej strony... (Ponoc za wydajna byla w stosunku do ceny - znacznie wydajniejsza od R9200) Szukajac info o hypermemory trafilem do dzialu "discontiuned products" ku mojemu zdziwieniu nawet tam nie ma sladu po tej karcie :D Ciekawe dlaczego ATI zupelnie wymazalo ta karte z historii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boze jest tu kols na tym forum ktory ma x700 ze stalym ramem 128mb i dodatkowo pobieranym z ramu 128mb i koniec juz ! Gdzies w rankingach 3d marka jest mozesz z nim pogadac (lapek to chyba toshiba)

to prawda ale zeby bylo ciekawie podam tylko jeszcze specyfikacje z pudelka :D - ATI Mobility X700 w up to 512MB HyperMemory 128MB local fr. buffer

widocznie karta sama sobie "dobiera" wielkosc pamieci w odniesieniu do calej pamieci systemowej, po temacie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi