Zxc Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 cześć mam takie pytanko co będzie wydajniejsze dla aplikacji linuxowych. P4 1.7Willamete przykładowo@2Ghz Celek 2.0@3.0Ghz P4 1.6 Northwood @2.4 2.6??? AXP Tbred b0@2Ghz?? pod windowsem dla D3D i OpenGL to wiem że prowadziłby P4 Northwood i AXP,ale w linuxie przykladowo kernelik 2.4.20 + KDE 3.0 i aplikacje co było by szybsze?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZiBi Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Osobiscie uwazam ze taki hardware to dla linuxa jest juz i tak wypasisty roznicy nie zauwazysz, wiec postawil bym na cene AXP Tbred b0@2Ghz jest tani i wydajny. Mowi sie ze na prockach z stajni intela jest troche stabilniej ale to raczej mit [np risp.pl z tego co wiem zawsze na prockach AMD stal a jest to naprawde nieziemsko obciazony serw tyle co tam kont to... ;) ] Kopa Linux dostanie dopiero na platformie dwuprocesorowej. Nie jestem prawdziwym profesionalista w tej dziedzinie ale ja postawilem na AXP i jestem zadowolony ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 zalezy jaki system, z jakim interfacem, z jakimi aplikacjami ja mam slackware'a 8.1 i lfs 4.0 na p166mmx z 32ram oba systemy chodza spod konsoli (czyli w tekstowym) zuzycie proca siega mi w porywach 2% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...