Jooseeph Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Do zasilacza moze Arctic Cooling Fan Pro TC lub Arctic Cooling Fan 3? ktory bedzie lepiej sie spisywal? czujnik w AC Fan1 bedzie dalej funkcjonowal jak odejmie sie 1 kabel podlanczajac do zasilania? czy juz nie? A do procka to nie wiem jaki..z tego co czytalem to oby dwa sa do wyciagania powietrza a czy do nadmuchu to nie wiem choc mowia ze mozna wiec podpowiedzcie :) AC3 do proca i tak odpada bo nie da sie go przykrecic druga strona pozostaje AC3 a moze jakies inne propozycje? tylko zeby wentyl nie przekraczal 15zl wydaje mi sie ze wentyle sa dobre tylko chce wiedziec jaki do zasilki i proca czy zda sie AC1 bo nie widze innych ciekawych wentyli w konkurencyjnej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 jak masz wentyle i zalezy ci na ciszy to wstaw potencjometr za zyla i problem z glowy, nie warto wymieniac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 tylko ze wtedy bym musial kupic do kazdego wentyla potencjometr bo te co sa w sklepach komp. to czytalem ze jak sie podlaczy pod np. 2 wentyle to sie pali i nic z tego i by mnie wynioslo wiecej niz kupno wentyli np. Arctic Cooling Fan Pro TC ktore maja czujnik temp i takze przy normalnej pracy w windzie by nie bylo slychac. ten wentyl co mam w zasilaniu to ma najglosniejszy efekt taki szum.. jego wydaje mi sie ze trzeba wymienic nie wiem jeszcze na jakich obrotach dziala.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Do zasilacza polecam Revoltec Dark Red mam go w swoim Modecomie i świetnie sie spisuje jest cichutki i wydajny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 masz wybor: 2 potencjometry = 2pln, dwa nowe wentyle 30pln, warto? prawda jest taka ze ZADEN wentyl nie da ciszy, KAZDEGO musisz skrecic, czy to fander czy glacial czy revoltec.... a do tego potencjometr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) potencjometr czyli kontroler obrotow? sam sobie ustawiam jak ma sie krecic tak? http://www.allegro.pl/item98106334_47k_pot...tr_liniowy.html ? fredus ten revoltek pewnie dobry i bajerka bo swieci hehe :D tylko szkoda ze az 23zl Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez Jooseeph Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 23 zł to jak na wentyle 80x80 nie dużo, kiedyś kosztował 29 zł :wink: tak tylko zaproponowałem oczywiscie sam zdecydujesz w takiej sytuacji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 tak regulator obrotow, ale tobie wystarczy potencjometr mozntazowya nie galkowy, raz ustawisz i to wszystko, 1pln taki ktory wytrzyma taka moc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...