Pretorian Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Witam Stoje przed zakupem jakiejś nagrywarki mam już liteona 24x i spisuje się bez zarzutu, i tu mi się nasuwa pytanie do uzytkowników tych nagrywarek - czy ten model 48x spisuje się tak samo rewelacyjnie jak jego starsi bracia, czy jest głośny i czy nie ma z nimi jakiś problemów ????? za wszystkie spostrzeżenia wielkie dzieki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Ja slyszalem, ze jest bardzo dobry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 glosny, ale fajny :> i tak yamaha rullezz :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Moj LiteOn 12x10x32 tez swietnie chodzi :). Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Mam nagrywarke LiteON'a 52/24/52 i kiedys nagrywalem na jakies plycie ktora miala index 40x i warczala jak wół, a innym zrazem kiedy nagrywalem na plycie z indexem 48x pracowala bardzo cicho. Glosnosc przy nagrywaniu zalezy glownie od nosnika na jakim nagrywasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Ja tam Jestem Od chwili gdy kuilem litela cd-rom jestem dumny to bvyl dobry zakup a wrecz zawalisty to sa boskie rzeczy naprawde warto wydac te pieniadze Firma ma sprzet THE BEST!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Przylaczam sie do Pretoriana. Tez chcialbym takiego kupic wiec czy warto??? Podobno w stosunku do 48x12x48x bram roznic poza kilkoma szybkosciami?? A cos wiecej procz danych tech. bo takie same maja poza szybkoscia cd-rw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 ja mam tez od niedawna liteonka 48-12-48 i chodzi bez zarzutow. w miare cichy choc do najcichszywsch nie nalezy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 ja mam tez od niedawna liteonka 48-12-48 i chodzi bez zarzutow. w miare cichy choc do najcichszywsch nie nalezy. Tak tylko ja stanolem przed wyborem Lite On 12x czy 24x cd-rw??? czy warto kupowac szybszy?? roznica niewielka w cnie wiec mam dylemat Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 glosny, ale fajny :> i tak yamaha rullezz :> zgadzam sie !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Ja mam 40x/12x/48x i jest spox i dosyc cicho ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Ja mam 40x/12x/48x i jest spox i dosyc cicho ... ty to warczenie nazywasz cisza??? t jest co najwyzej w miare cicho :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Mam 40x/12x/48x i fakt jest troszke glosny, ale poza tym jest naprawde dobra spawarka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 48X jest głośna...nie da się zaprzeczyć. Ale cena ok, parametry super. Warto poszukać wersji 24X CD-RW. LG z takimi parametrami kosztuje 248 zł Oem, a Liteon Oem 279 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 ty to warczenie nazywasz cisza??? t jest co najwyzej w miare cicho :> jakie warczenie, co ty gadasz, ja tu chce pisac aty mi mowisz ze <span style="color:red;">[ciach!]</span>a zle jest. Warczysz to ty jak zle na kiblu usiadziesz. Liteon jest cichy. Tyle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 witam ja jak przesiadłem się na liteona to zero problemów (pierwsza była 40x a powód to brak kasy na lepsze teraz 48x12x48) a w sklepie twierdzili że to badziew taki i kiła teraz wiem że g.... wiedzą czyta wszystko i wypala jak się patrzy --polecam!! co do ciszy to nośnik jest ważny jak badziew to wyje jak kosiara :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 ty to warczenie nazywasz cisza??? t jest co najwyzej w miare cicho :> jakie warczenie, co ty gadasz, ja tu chce pisac aty mi mowisz ze <font color="#FF0000">[ciach!]</font> zle jest. Warczysz to ty jak zle na kiblu usiadziesz. Liteon jest cichy. Tyle :) eeee prownujac z yamaha.......glosny :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 a mi w przeciagu pol roq liteony padly 2 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 glosny, ale fajny :> i tak yamaha rullezz :> zgadzam sie !!! no jak sie nie nagralo przez rok nawet 50cd to nawet sie przetestowac nieda :> czy to dobrze zapsiuje ;) Albo jak sie kasuje plyty cdrw u qumpla :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 ja k to ci padly?/?? Jakie???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Ja mam 40x/12x/48x i jest spox i dosyc cicho ... ty to warczenie nazywasz cisza??? t jest co najwyzej w miare cicho :> Mistrzu a który szybki CD-Rom jest cichy - to wynika z prędkości obrotowych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 2x 40/12/40 z czego jedna po 5 dniach - druga wlasnie w serwisie lezy bez zronicy czy kupisz 24/12/40 czy 48/12/40 gdyz od strony fizycznej jest to DOKLADNIE ten sam naped - w fabryc liteona siedza male zolte ludziki i flasciach!a odpowiedni firmware - zaleznie od tego jaki im w lapki wpadnie - taki masz sprzet.... (bo naklejek to juz prawie nie ma) to samo co do modeli 48/24/48 i 52/24/52 tak samo TEAC zaczal robic napedy na tej samej elektronice co LiteOn(tak samo jak Asus Cedyne i TDK) naprawde w tej chwili sa 4 marki na rynku - LG Liteon Plex i Yamaha..... reszta to klony... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 2x 40/12/40 z czego jedna po 5 dniach - druga wlasnie w serwisie lezy bez zronicy czy kupisz 24/12/40 czy 48/12/40 gdyz od strony fizycznej jest to DOKLADNIE ten sam naped - w fabryc liteona siedza male zolte ludziki i flasciach!a odpowiedni firmware - zaleznie od tego jaki im w lapki wpadnie - taki masz sprzet.... (bo naklejek to juz prawie nie ma) brednie !!! takie same były serie x 32 x40 i x48 miały w nazwie 125 np. 32125s - były na tym samym chipsecie x52 ma bodajże wersję 6-tą te ze 125 miały 5-tą x24 chyba 4 (?) więc nie wszystkie są takie same !!! :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Sie zdecydowalem!!!!!!!!!! Kupuje Lite Ona 48x24x48x. Mam nadzieje ze sie oplaci Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Ja juz kupiłem i jestem zadowolony, nie jest głosna a na dodatek szybko wszystko wypala :D:D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panek Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 a Co myslicie o LG GCE-8481B ? Zastanawiam sie nad kupnem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 a Co myslicie o LG GCE-8481B ? Zastanawiam sie nad kupnem.Zalety: zapis płyt 800 MB i 870 MB overburning poprawne kopiowanie płyt zabezpieczonych SafeDisc'em 2.51 i nowszymi bardzo wysoka wydajność zapisu i odczytu, ale tylko na nośnikach które system Super Link uzna za odpowiednie bardzo wysoka wydajność zapisu płyt HS CD-RW (x24) obsługa standardu Mt. Rainier Wady: brak czystych nośników dostarczonych wraz z napędem nie odczytuje płyt 99 minut (870 MB) napęd nie odczytuje płyt zabezpieczonych przy pomocy Key2Audio powolny zapis nawet na nośnikach dedykowanych dla wyższych prędkości (częściowo poprawia to BIOS 1.02) brak możliwości wyłączenia systemu Super Link powolny odczyt płyt zabezpieczonych przed kopiowaniem Oto czesc podsumowania z www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panek Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 a Co myslicie o LG GCE-8481B ? Zastanawiam sie nad kupnem.Jak wyzej (...)Wiem bylem tam. Chcialem zapytac sie specjalistow, bo wszyscy jada po LG ze strzela (doslownie) plytami. Igor :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Ja nie lubie Lg z tego powodu ze cd-ry do modelu 48x jechaly na PIO-4 :( A co do strzelania to ponoc strzelaja, potrafia nawet ORGINALNA plytke zepsuc ( komus na forum tak sie stalo ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=GraSky= Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 LG nie polecam ze wzg. na to, ze czesto sie psuja. Gdybym mial wybierac to zdecydowanie LiteOn-a,a nie LG. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...