Skocz do zawartości
Pretorian

LITEON 48x24x48x

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stoje przed zakupem jakiejś nagrywarki mam już liteona 24x i spisuje się bez zarzutu, i tu mi się nasuwa pytanie do uzytkowników tych nagrywarek - czy ten model 48x spisuje się tak samo rewelacyjnie jak jego starsi bracia, czy jest głośny i czy nie ma z nimi jakiś problemów ?????

za wszystkie spostrzeżenia wielkie dzieki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nagrywarke LiteON'a 52/24/52 i kiedys nagrywalem na jakies plycie ktora miala index 40x i warczala jak wół, a innym zrazem kiedy nagrywalem na plycie z indexem 48x pracowala bardzo cicho. Glosnosc przy nagrywaniu zalezy glownie od nosnika na jakim nagrywasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tez od niedawna liteonka 48-12-48 i chodzi bez zarzutow. w miare cichy choc do najcichszywsch nie nalezy.

Tak tylko ja stanolem przed wyborem Lite On 12x czy 24x cd-rw??? czy warto kupowac szybszy?? roznica niewielka w cnie wiec mam dylemat

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty to warczenie nazywasz cisza???

t jest co najwyzej w miare cicho :>

jakie warczenie, co ty gadasz, ja tu chce pisac aty mi mowisz ze <span style="color:red;">[ciach!]</span>a zle jest. Warczysz to ty jak zle na kiblu usiadziesz. Liteon jest cichy. Tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

ja jak przesiadłem się na liteona to zero problemów (pierwsza była 40x a powód to brak kasy na lepsze teraz 48x12x48) a w sklepie twierdzili że to badziew taki i kiła teraz wiem że g.... wiedzą czyta wszystko i wypala jak się patrzy --polecam!! co do ciszy to nośnik jest ważny jak badziew to wyje jak kosiara :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty to warczenie nazywasz cisza???

t jest co najwyzej w miare cicho :>

jakie warczenie, co ty gadasz, ja tu chce pisac aty mi mowisz ze <font color="#FF0000">[ciach!]</font> zle jest. Warczysz to ty jak zle na kiblu usiadziesz. Liteon jest cichy. Tyle :)

eeee

prownujac z yamaha.......glosny :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2x 40/12/40 z czego jedna po 5 dniach - druga wlasnie w serwisie lezy

bez zronicy czy kupisz 24/12/40 czy 48/12/40 gdyz od strony fizycznej jest to DOKLADNIE ten sam naped - w fabryc liteona siedza male zolte ludziki i flasciach!a odpowiedni firmware - zaleznie od tego jaki im w lapki wpadnie - taki masz sprzet.... (bo naklejek to juz prawie nie ma)

to samo co do modeli 48/24/48 i 52/24/52

tak samo TEAC zaczal robic napedy na tej samej elektronice co LiteOn(tak samo jak Asus Cedyne i TDK) naprawde w tej chwili sa 4 marki na rynku - LG Liteon Plex i Yamaha..... reszta to klony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2x 40/12/40 z czego jedna po 5 dniach - druga wlasnie w serwisie lezy

bez zronicy czy kupisz 24/12/40 czy 48/12/40 gdyz od strony fizycznej jest to DOKLADNIE ten sam naped - w fabryc liteona siedza male zolte ludziki i flasciach!a odpowiedni firmware - zaleznie od tego jaki im w lapki wpadnie - taki masz sprzet.... (bo naklejek to juz prawie nie ma)

brednie !!!

takie same były serie x 32 x40 i x48

miały w nazwie 125 np. 32125s - były na tym samym chipsecie

x52 ma bodajże wersję 6-tą

te ze 125 miały 5-tą

x24 chyba 4 (?)

więc nie wszystkie są takie same !!! :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a Co myslicie o LG GCE-8481B ? Zastanawiam sie nad kupnem.

Zalety:

zapis płyt 800 MB i 870 MB

overburning

poprawne kopiowanie płyt zabezpieczonych SafeDisc'em 2.51 i nowszymi

bardzo wysoka wydajność zapisu i odczytu, ale tylko na nośnikach które system Super Link uzna za odpowiednie

bardzo wysoka wydajność zapisu płyt HS CD-RW (x24)

obsługa standardu Mt. Rainier

Wady:

brak czystych nośników dostarczonych wraz z napędem

nie odczytuje płyt 99 minut (870 MB)

napęd nie odczytuje płyt zabezpieczonych przy pomocy Key2Audio

powolny zapis nawet na nośnikach dedykowanych dla wyższych prędkości (częściowo poprawia to BIOS 1.02)

brak możliwości wyłączenia systemu Super Link

powolny odczyt płyt zabezpieczonych przed kopiowaniem

Oto czesc podsumowania z www.cdrinfo.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...