Garfield^ Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) aa procka pewnie ma semprona ?? jesli tak to masz wszystko w Fqo jak ustawic w biosie zeby wszytsko dizallo .. wszystko masz tutaj wystarczy przestawic na 4x i bedzie gites Sprawdzone na dwóch Venice 3000+ i Opteronie 144 wiec to nie wina, ze to Sempron, zreszta nawet jakby to komp sie wogole nie uruchamia Edytowane 10 Maja 2006 przez Garfield^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 podejrzewam seasonica znany problem duetu s12+dfi poszukaj na forum na razie niech kolega poeksperymentuje on/off na zasiłce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Z okazji nowego biosu (no może nie tak już nowego) co za tym idzie dodatkowych opcji mały UpDate aby nie było że się obijam ;) A64DDRMHz v1.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Dzięki Mardok :) Fajna opcja za zmianą logo ;) BTW Też mam jazdy z pokazywaniem napięcia 12V. ITE pokazuje 11.8 w porywach nawet 11.7 do 11.96, a miernik pokazuje 12.2-12.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 aa procka pewnie ma semprona ?? jesli tak to masz wszystko w Fqo jak ustawic w biosie zeby wszytsko dizallo .. wszystko masz tutaj wystarczy przestawic na 4x i bedzie gites jeżeli chodzi Ci o LDT to chyba na 3x nie na 4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Dzięki Mardok :) Fajna opcja za zmianą logo ;) BTW Też mam jazdy z pokazywaniem napięcia 12V. ITE pokazuje 11.8 w porywach nawet 11.7 do 11.96, a miernik pokazuje 12.2-12.3 Logo było już wcześniej, do wersji liczącej RP z osobna dla konkretnego modelu CPU ;) Z nowych rzeczy dodanych to : - Nowy dzielnik 250MHz - Odd Divisor - Informacje o HT Zagraniczne fora mogą mieć własne programiki do tego typu obliczeń czemu nasze nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Logo było już wcześniej, do wersji liczącej RP z osobna dla konkretnego modelu CPU ;) Z nowych rzeczy dodanych to : - Nowy dzielnik 250MHz - Odd Divisor - Informacje o HT Zagraniczne fora mogą mieć własne programiki do tego typu obliczeń czemu nasze nie ;) powedzcie mi po co komu to Odd Divisor ? przeciez wydajnościowo nie ma zadnej róznicy, a jak tą funkcję rozgryzie więćej osób zacznie sie masowy najazd oszustw . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 powedzcie mi po co komu to Odd Divisor ? przeciez wydajnościowo nie ma zadnej róznicy, a jak tą funkcję rozgryzie więćej osób zacznie sie masowy najazd oszustw . . . Najnowsze CPU-Z v1.33.1 bez problemu podaje prawdziwe MHz z użyciem ODD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Mardok Może i było ale miałem tylko pierwszą wersje twojego programiku... Co daje to ODD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Mardok Może i było ale miałem tylko pierwszą wersje twojego programiku... Co daje to ODD? "Odd divisor correct acts pretty much like a down clock ratio dependant on the CPU multi and the ram ratio you are running. You can with a 9 or other odd cpu multi think you are running 300fsb 1:1 when in fact your ram is running a lot lower." http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=95860 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Z okazji nowego biosu (no może nie tak już nowego) co za tym idzie dodatkowych opcji mały UpDate aby nie było że się obijam ;) A64DDRMHz v1.3 Coś żle robię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Coś żle robię? ... To jest program do liczenia MHz (podobnie jak A64 MemFreq v1.1) oraz RP a nie kopia CPU-Z, trzeba ręcznie podać wartości i kliknąć w ikonę kalkulatora, to nie program diagnostyczny tylko program do obliczana wartości głownie MHz ramu przed ich ustawieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 :) Wpadłem na to tuż po napisaniu tego posta ;) Jednak alkohol w moim wypadku nie wyostrza umysłu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 "Odd divisor correct acts pretty much like a down clock ratio dependant on the CPU multi and the ram ratio you are running. You can with a 9 or other odd cpu multi think you are running 300fsb 1:1 when in fact your ram is running a lot lower." http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=95860 A po polsku?? ;D :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 jeżeli chodzi Ci o LDT to chyba na 3x nie na 4 :) ojj chyba jednak na 4 sie przestawia :] hehe sprawdz ;] ja mam u siebie na 4 w kazdym razie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 ojj chyba jednak na 4 sie przestawia :] hehe sprawdz ;] ja mam u siebie na 4 w kazdym razie :P 3x czy 4x bez różnicy byle by nie 5x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 aa co to daje ?? tak apropo ??:> aa i jeszcze jedno do ciebie mardok bo w tym programiku masz DVI 250 u mnie w biosie jest najwiecej 233 ?? mimo ze mam ten najnowszy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 A na mojej płycie LTD było na Auto i sempron pracował bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 ojj chyba jednak na 4 sie przestawia :] hehe sprawdz ;] ja mam u siebie na 4 w kazdym razie :Pumnie ani na DFI non expert ani na expercie na innym LDT jak 3 płta nie wstawała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 aa co to daje ?? tak apropo ??:> aa i jeszcze jedno do ciebie mardok bo w tym programiku masz DVI 250 u mnie w biosie jest najwiecej 233 ?? mimo ze mam ten najnowszy ?? W którymś poprzednich mniej popularnych biosów byłą takowa opcja z której potem się wycofano, w zasadzie jest aby była ponieważ kto używa DIV-ów większych niż 200 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 właściciele fx'ów z ku***skim coldbugiem i za***bistymi winbondami :P ale ja nie znam takiego :lol: pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Witam, ...a spotkaliście się może z problemem niedziałającej klawiatury USB na DFI LP SLI-D ? WinXP ją wykrywa ale opóźnienie jest tak duże, że zupełnie się nie da nic zrobić.. Próbowałem już zmiany zworek JP5 i JP6 - bez skutku, wszystkie services packi, najnowsze stery, żadnych konfliktów i nic, żadnego efektu. Myszka się czasem też zacina (też na USB) W topicu tematu nie pamiętam ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 hej Może ktoś sie spotkał z czyms takim: BARDZO często ostatnio LP nie wykrywa mi dysku SATA, musze non-stop resetoać CMOS i przekładać kabelki do innych gniaz. To jest DOŚĆ męczącze i czasmi potrzebuje kilkanaście minut by uruchmić kompa, czasmi od razu pyk i działa :/ Wie ktoś co to i może jak to wyłączyć ? :) będe wzieczny ps na innych dyskach SATA też tak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polish... Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) To teraz jako ze nie jestem zaawansowanym podkrecaczem przetlumaczcie co to oznacza.. Domyslam sie ze o proca chodzi ;p Edytowane 11 Maja 2006 przez Polish... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Sądząc po wskazaniach MBM raczej tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 To teraz jako ze nie jestem zaawansowanym podkrecaczem przetlumaczcie co to oznacza.. Domyslam sie ze o proca chodzi ;pprocus chce więcej papu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 procus chce więcej papu :PAle on już dostał 1,65V papu. Żeby nie padł z przejedzenia ... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polish... Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Sadzicie ze to za duzo ? :P Temp jak widac ma w normie.. I pamiatek to nie jest przeciez wina. Widac proc o kant [gluteus maximus]! :mur: Edytowane 11 Maja 2006 przez Polish... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Sadzicie ze to za duzo ? :P Temp jak widac ma w normie.. I pamiatek to nie jest przeciez wina. Widac proc o kant [gluteus maximus]! :mur: Z VCore to chyba lekko przegiąłeś jeszcze 0,03v i będziesz miał tyle ile ja max dawałem na FC ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polish... Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Proc max ustawiany byl 1,55V + 10% :P Ogolnie chyba proc wiecej nie pociagnie, chyba ze cos radzicie jesli cos sie jeszcze da, narazie testuje takie ustawienia: VCore 1,525 na powyzszym zdjeciu.. Edytowane 11 Maja 2006 przez Polish... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...