luki2 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Czyli taka konfiguracja jest dopuszczalna na tej płycie :?: Myślałem, że pary muszą być identyczne czyli 2x256 + 2x256 albo 2x512 + 2x512 :wink: Eee pierwsze slysze :D Tylko wiesz w moim przypadku jest tak, ze geil value znacznie ogranicza OC XBLK wiec jesli chodzi o OC to geil out. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Dobrze, że w ogóle chodzą ;P bo słyszałem że nowet serie( nie pamiętam jakie kości) mają problemy z def :-) a już lepiej nie mowic o zaniżaniu O/C ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Dobrze, że w ogóle chodzą ;P bo słyszałem że nowet serie( nie pamiętam jakie kości) mają problemy z def :-) a już lepiej nie mowic o zaniżaniu O/C ;) Mowa o geilach tak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Tak - Geik Value A ultra Platinum 400 2-3-3-6 na Bt-d43 robią srednio 230 ma 3-3-3-7 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) nForce4 series - Windows 2000/XP: http://www.nvidia.pl/object/nforce_nf4_win2k_6.86_pl.html Wersja: 6.86 Data publikacji: 7.7.2006 Certyfikat WHQL Temat o nich: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=206157 Edytowane 11 Lipca 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) Tak - Geik Value A ultra Platinum 400 2-3-3-6 na Bt-d43 robią srednio 230 ma 3-3-3-7 ;/ To moje value synchro z procem robia 240 2,5-3-3-7 :lol: I teraz jak pomysle, ze moje XBLK robia niestabilnie 267 na 3-4-4-8 to mnie krew zalewa :mur: Edytowane 11 Lipca 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Moje wiełbłądy jadą na takich samych Mhz tylko ze na 1,5-2-2-0 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) Moje wiełbłądy jadą na takich samych Mhz tylko ze na 1,5-2-2-0 :D I gdzie te 300 przy cl2,5 :lol2:(mowa o TCCD) Szmelce na maxa. Dobrze, ze za nie dalem 400zł, a nie wiecej. Edytowane 11 Lipca 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 ja bym to sprzedawał i szukał innych bo te tccd to kaleki ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 ja bym to sprzedawał i szukał innych bo te tccd to kaleki ;/ No ja na takie trafilem:( Sa przeciez takie co ida na minimum 580, a nawet 600. Pozatym jak bede mial szczescie i na 533 3-4-4-8 beda sypaly bledami czesciej to podlega to rowniez reklamacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Mam pytanko - jaka jest bezpieczna granica temp. chipsetu - bo w te upały (+grafika) mam temp rzędu 66c ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Mam pytanko - jaka jest bezpieczna granica temp. chipsetu - bo w te upały (+grafika) mam temp rzędu 66c ;/ To ja sie martwie 54 stopniami, a ty 66 stopnii masz?? O kurde zmien lepiej chlodzonko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Nie wiem co wy macie w tych obudowach... 54C? 66C na chipe?!!!! Jak się dobrze pomysli to mozna miec poniżej 40... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 he to ja na swoim mam 37*C w ciaglym stresie juz od tygodnia :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Nie wiem co wy macie w tych obudowach... 54C? 66C na chipe?!!!! Jak się dobrze pomysli to mozna miec poniżej 40...O ile pamiętam to NF4 wytrzymuje do 90 st. C, więc po co się przejmować ? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 he to ja na swoim mam 37*C w ciaglym stresie juz od tygodnia :)) Czyli co grasz 24h na dobę od tygodnia? :lol: :mur: Przecież NF4 nie grzeje się od tego, że proc i HTT podkręcone i np. leci seti czy coś takiego... On grzeje się od HT, jego MHz i wykorzystania. Także puknijcie się w głowę podając temp NF4 w stresie uważając stres za np. zapuszczony prime na podkręconym prosku. Ludzie zacznijcie czytać. A NF4 głównie rozgrxewa grafa (czyt. gry) bo wtedy jest wykorzystywane HT (dla niedoinformowanych HyperTransport a nie HyperThreading). Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Czyli co grasz 24h na dobę od tygodnia? :lol: :mur: Przecież NF4 nie grzeje się od tego, że proc i HTT podkręcone i np. leci seti czy coś takiego... On grzeje się od HT, jego MHz i wykorzystania. Także puknijcie się w głowę podając temp NF4 w stresie uważając stres za np. zapuszczony prime na podkręconym prosku. Ludzie zacznijcie czytać. A NF4 głównie rozgrxewa grafa (czyt. gry) bo wtedy jest wykorzystywane HT (dla niedoinformowanych HyperTransport a nie HyperThreading). Pozdr W idle mam 46-48. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 W idle mam 46-48. Ja też :wink: Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Jak miałem 7300Gs To na chipie miałem około 39c jak załozyłem x1800gto to dopiero temp poleciała mi do góry(ponieważ tak umiejscowiony jest radiator) a podkręcony safir ma około 80-90c :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) No u mnie grafa "doslownie" podgrzewa chipset, ciezko jest cos wykombinowac z chlodzeniem i nowymi grafami co caly chipset, przeslaniaja, ja mam teraz 44-45 stopni w idle z nawiewem z akasy, ale jak bylo wczoraj chlodniej to od razu spada do 41-42. Paradoksalnie to wlasnie chipset u mnie jest najgoretsza czescia w kompie... :D EDIT dla zainteresowanych Udalo mi sie zmiescic Accelero bez zbytniego "ubytku" w zalmanie, scisk jak ch.olera... :-) Edytowane 13 Lipca 2006 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Nierozumie u was pojęcia - IDLE - STRESS - zawsze mam taką samą temp na chipsecie - bez wpływu czy proc czy karta jest w idle czy(:D) w stressie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Bzdura, odpal jakas gre i popatrz na temp gdzies po 5-10min, na bank musi wzrosnac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) tu jest problem - nie wzrasta - w Sp też ;/ Może coś z czujnikiem nie tak? Edytowane 13 Lipca 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 jaka jest szansa ze uda mi sie zmodowac ultra-d A3 do SLI ?? rozgladalem sie po tym chipie i jest takei zabespieczenie ze jakims klejem jest to zamalowane .. .gdyby udalo mi sie to zmyc i polutowac to myslicie ze by dzialalo ?? ?i czy wtedy mogl bym uzywac dwoch VGA ?? podlaczonych w SLI ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 jaka jest szansa ze uda mi sie zmodowac ultra-d A3 do SLI ?? rozgladalem sie po tym chipie i jest takei zabespieczenie ze jakims klejem jest to zamalowane .. .gdyby udalo mi sie to zmyc i polutowac to myslicie ze by dzialalo ?? ?i czy wtedy mogl bym uzywac dwoch VGA ?? podlaczonych w SLI ??Bardzo duza jak bedziesz ostrozny.Pogadaj Z CHOSEM on pare dni temu robil to usiebie.Wejdz do wontka 7600gt/7600gs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 U mnie na chipsecie caly czas mam temp. w okolicach 46-47 st. C. skoro mozna 'bezbolesnie' przelozyc grafike do dolnego slotu PCIe to zastanawiam sie czy moze nie kupic tego miedzianego pentagrama na chipset i jakis sensowny wiatraczek do tego, czy kto juz montowal to u siebie i moze sie podzielic jakimis uwagami, sugestiami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Co wy z tymi temperaturami chipsetu te chlodzenie od DFI styka ze jest tam 46-50 i co z tego .Umnie dwie grafy go podgrzewaja i jakos to chodzi caly czas stabilnie 311x9 mem-275.To po jaka go zmieniac jak glosny do w biosie podniesc mu temp do max obrotow na 50c(ja tak mam) i wlancza sie dopiero w gierkach gdzie tego nie slychac bo muza nawala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 jaka jest szansa ze uda mi sie zmodowac ultra-d A3 do SLI ?? rozgladalem sie po tym chipie i jest takei zabespieczenie ze jakims klejem jest to zamalowane .. .gdyby udalo mi sie to zmyc i polutowac to myslicie ze by dzialalo ?? ?i czy wtedy mogl bym uzywac dwoch VGA ?? podlaczonych w SLI ??Łatwy Mod - tylko musisz wszystko robi ostrożnie bo jak coś skrzanisz to będzie kłopot.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 oki dzieki :)) ale gdzies czytalem ze na rev. 2 jest ciezko aa o 3 juz nie wspomne .. wiec jakto jest ? ? usune ten klej czy co to jest i bede mogl zmodowac ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 U mnie na chipsecie caly czas mam temp. w okolicach 46-47 st. C. skoro mozna 'bezbolesnie' przelozyc grafike do dolnego slotu PCIe to zastanawiam sie czy moze nie kupic tego miedzianego pentagrama na chipset i jakis sensowny wiatraczek do tego, czy kto juz montowal to u siebie i moze sie podzielic jakimis uwagami, sugestiami?Jak masz radka to niekoniecznie bezboleśnie bo nie każdy będzie działał w dolnym pcie czyli x8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...