Plasma Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Potrzebuje neizawodny programik pod winde zebym mogl bez problemu obnizyc speeda mojego procka i napiecie na nim. Clockgen'a probowalem - obniza dzielnik i zegary ale nie napiecie :( Mozecie cos polecic? RightMark CPU Clock Utility. Jak tego używać masz napisane tutaj, choć dotyczy to starszej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) Przesiadlem sie z DFI nf3 na AGP + 6600GT na DFI nf4 PCI-E + 7900GTO i mam straszne problemy z wydajnoscia w grach... Na poprzednim zestawie (teoretycznie o wiele gorszym) wszystko chodzilo jeszcze raz lepiej!!! :mur: Nie wiem o co chodzi, oczywiscie format byl z nowym sprzetem..Moze to cos w biosie? Prosze o pomoc, bo w nic nie moge grac, bo albo doczytuje z dysku albo strasznie zwalnia gra! PS.Odnosnie doczytywania z dysku...ma znaczenie do ktorego sata mam podczepiony dysk? PS1.Po zmianie plyty mam strasznie skaczace pingi w grach! To nie net, poniewaz mam drugi PC i na nim jest ok! Edytowane 24 Października 2006 przez DeeJayWaski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) PS1.Po zmianie plyty mam strasznie skaczace pingi w grach! To nie net, poniewaz mam drugi PC i na nim jest ok! Jeśli wgrywałeś nVidia Network Management i nVidia Firewall to może to być przyczyną. Jeśli to Ultra to włóż kabel do drugiej sieciówki. Nie wgrywałem nVidia IDE SW i sterów do zarządzania sieciówką i wszystko gra :) IDE SW powoduje czasami problemy z nagrywarkami. Edytowane 24 Października 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariomc Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Jeśli wgrywałeś nVidia Network Management i nVidia Firewall to może to być przyczyną. Jeśli to Ultra to włóż kabel do drugiej sieciówki. Nie wgrywałem nVidia IDE SW i sterów do zarządzania sieciówką i wszystko gra :) IDE SW powoduje czasami problemy z nagrywarkami. witam wszystkich, też miałem problem po wgraniu sterów IDE SW i sieciówki, po wywaleniu tego syfu wszystko mam ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Powiedzcie mi czy podniesienie napięcia na LDT podnosi napięcie na slotach PCI-E ?? Jeśli nie to gdzie sie podnosi napięcie na PCI-E?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 A po co Ci wyzsze napiecie na PCI-E? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Po to samo w jakim celu podnosiło się napięcie na AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Podnoszenie napięcia AGP nic nie dawało (sporadycznie poprawiało stabilność ale to były wyjątki od reguły). Podniesienie napięcia magistrali nic nie da a może uszkodzić kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmic Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) Witam, dysk Hitachi DeskStar T7K250 160 GB (Sata II) + płyta DFI Lan Party UT nF4 Ultra-D (obsługująca Sata II) a we właściwościach kontrolera mam "Serial ATA generation I - 1,5 GB"... :/ Jak włączyc SATA II?! Odpowiadam sobie: na stronie hitachi jest do znalexienie programik Feature Tool z pomoca ktorego mozna miedzy innymi wlaczyc obslugę SATA II. :) Włączyłem. Działa. Przyrost prędkości jednak żaden? Co może być nie tak? Edytowane 26 Października 2006 przez mmic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 @ mmic Nic - tak naprawdę różnice pomiędzy Sata I i Sata II zaobserwować można dopiero przy RAIDach. A i tak nie są one spektakularne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Witam! Nie moge sobie poradzic z skaczacym pingiem! Sprawdzalem lacze na innym kompie i pingi sa ok,ale jak podlaczam modem pod DFI nf4 to pingi w grach wariuja! Zachowuje sie tak jakby cos sobie sciagalo w tle...ale to wykluczam! To musi miec jakis zwiazek z plyta. Nie instalowalem "nvidia firewall'a" ani "IDE Drivers"! Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Sprawdź na drugiej sieciówce czy też tak skacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Sprawdź na drugiej sieciówce czy też tak skacze.Niestety jestem "zmuszony" do posiadania neoshitu i lacze sie poprzez modem na usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unuk Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Witam wszystkich serdecznie mam maly problem z kreceniem procesora pewnie cos zle robie :) czytalem prawie wszystko o dfi i a64 x2 ale potrzebuje pomocy bo juz sam sie zakrecilem ... ale od poczatku moja konfiguracja: a64 x2 3800+ Manchester ldbfe 0626gpmw - maksymalnie wykrecilem go na 2400Mhz a64 x2 4400+ Toledo to samo 2400Mhz - wiecej nie idzie :( DFI LanParty UT nF4 Ultra-D s939 - bios oficjalny ld406 2x1gb patriot llk (INFINEON) max 240Mhz asus 1900xt Samsung 250 GB SATA II Tagan 580W - U22 chlodzenie Scythe Infinity i Thermalright HR-05 za kazda dobra rade bede wdzeczny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Podaj ustawienia Biosu bo wróżek tu nie ma. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 No i jak jest z tym napięciem na PCI-E?? Czy to nie jest to LDT CORE CONTROL?? Ono jest u mnie ustawiuone na 1,2V na standardzie. I darujcie sobie wypowiedzi, że coś może się zepsuć mam kompa nie od dziś i mam tego pełną świadomość z jakimi konsekwencjami wiąże się zmiana napięcia i OC. Che się tylko dowiedzieć która opcja podnosi napięcie na PCI-E, jak to mawiają amerykańce THAT'S ALL :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 I darujcie sobie wypowiedzi, że coś może się zepsuć mam kompa nie od dziś i mam tego pełną świadomość z jakimi konsekwencjami wiąże się zmiana napięcia i OC. to powinienes miec tez pelna swiadomosc ze podniesienie napiecia na magistrali nie pomoze w OC karty graficznej. To ze dasz wieksze napiecie na magistrali nie oznacza ze rdzen karty czy pamieci beda mialy od razu wieksze napiecie. Na samej karcie sa zapewne regulatory napieć i wlasnie poprzez vmody na samej karcie graficznej mozna ominac niektore elementy i przez to podniesc napiecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariomc Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 witam wszystkich mam pytanko, włączyłem dzisiaj kompa i o dziwo pojawiło się jakieś brzęczenie czy piszczenie, nie wiem co to jest, przyłożyłem ucho do wszystkiego i wygląda jakby coś na płycie piszczało w okolicach chipsetu, zasiłka ok, twardziel też, grafa ok, nie wiem co mam zrobić czy to jakiś znak przed dużym boom, jeśli wiecie co to może być proszę o pomoc, dzięki i pozdrawiam. Venice 3000+ 1800@2520 DFI Lanparty nf4 ultra-d 2x512 Twinmos HDD Maxtor 160 DVD-RW Nec Galaxy 7600gs 256MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Pewnie cewki Ci piszczą - są odpowiedzialne za zasilanie m.in procka. Jest to niegroźne i nie ma czym sobie głowy zawracać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 czy konieczne jest wpinanie dodatkowego zasilania na płytę do molexa 4pin koło NB ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Jakbyś przekartkował ten temat to znalazłbyś kilka postów o tym w tym mój i dowiedziałbyś się, że 4pin może być przydatny przy SLI. U mnie np. przy konfiguracji z siga nic nie się nie zmieniło, o/c nie poprawiło się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 witam wszystkich mam pytanko, włączyłem dzisiaj kompa i o dziwo pojawiło się jakieś brzęczenie czy piszczenie, nie wiem co to jest, przyłożyłem ucho do wszystkiego i wygląda jakby coś na płycie piszczało w okolicach chipsetu, zasiłka ok, twardziel też, grafa ok, nie wiem co mam zrobić czy to jakiś znak przed dużym boom, jeśli wiecie co to może być proszę o pomoc, dzięki i pozdrawiam. Venice 3000+ 1800@2520 DFI Lanparty nf4 ultra-d 2x512 Twinmos HDD Maxtor 160 DVD-RW Nec Galaxy 7600gs 256MB nie masz sie czym martwic tez tak mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMkiLeR Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) witam panowie ponawiam pytanie luki2 odnośnie jakiegoś miodnego biosika pod TCCD dla lp ultry jest coś godnego zainteresowania, w miare świeżego? Co możecie polecic z userów mających tccd, bo właśnie dorwałem ocze 2x512 tccd i chce sie z nimi ładnie pobawić :D na początku chcę póscić proca w okolicach 2,2giga przy jak najmniejszym napieciu i div180 przy cl2 2-2-5 myśle że przy tych wartościach dadzą rade te 220mhz :wink: czego moge spróbować z biosów ? pozdro /aha przy okazji tccedeki wytrzymują chyba max 2,9v tak? Edytowane 6 Listopada 2006 przez ToMkiLeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo64 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Witam wszystkich ,jestem nowym użytkownikiem płyty DFI LanParty UT nF4 Ultra-D.Mam pytanie do fachowców: Jak to jest na tej płycie z kartami sieciowymi -co trzeba instalować a co nie i którą wybrać do pracy .Posiadam NET z kablówki za pomocą modemu zewn podłączanego do karty sieciowej i muszę dostawcy podać adres MAC karty aby mi aktywował net i chciałbym uniknąć podawania ciągle innego adresu-opcja płatna. Z góry dziękuję za wszelką pomoc nowemu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Witam wszystkich ,jestem nowym użytkownikiem płyty DFI LanParty UT nF4 Ultra-D.Mam pytanie do fachowców: Jak to jest na tej płycie z kartami sieciowymi -co trzeba instalować a co nie i którą wybrać do pracy .Posiadam NET z kablówki za pomocą modemu zewn podłączanego do karty sieciowej i muszę dostawcy podać adres MAC karty aby mi aktywował net i chciałbym uniknąć podawania ciągle innego adresu-opcja płatna. Z góry dziękuję za wszelką pomoc nowemu <_< Sieciówka nVidii (górny port) powinna działać po zainstalowaniu sterów do nF4. Do drugiej karty (Marvell) sterowniki są na CD dołączonym do płyty głównej. Nie instaluj nVidia firewall bo są z nim problemy. Ja korzystam z karty Marvella bo w przeciwieństwie do nV, działa mi dla niej opcja wyłączania w oknie połączeń sieciowych w Win. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo64 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Czyli wnioskuję z tego że mogą działać ( i powinny być zainstalowane ) obie karty sieciowe.Gdzieś tu czytałem aby nie instalować sterów Nvidia IDE SW (ciekawe dlaczego) .Mam również pytanie odnośnie osadzenia dolnego slotu PCI Expres kartą ATi X550?. Podobno nie bardzą ATI tam chce pracować? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Niektóre ATI nie lubią dolnego slotu. IDE SW może powodować nieprawidłową pracę nagrywarek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo64 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Dziękuję wszystkim na pomoc .Właśnie dziś się okazało że nie dostanę już w Polsce tej płyty DFI.Importer wycofał ją z rynku,a szkoda bo już na nią się cieszyłem. Podobno miała pewne wady i dlatego DFI wycafało się z niej>Myślę o kupnie Asus A8R-MVP-2 na ATI Radeon Xpress 200 CrossFire. Podobno jest też stabilna i daje się kręcic.Pozdrawiam wszystkich . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) Witam! Mam problem! ostatnio posypal mi sie system wiec musialem zrobic formata i zainstalowac XP! i tu nastapil problem :mur: podczas instalacji komp zawiesza sie na instalacji urzadzen jak pisze ze pozostalo 33min do konca instalacji!!! po jakie 10-15min rusza niby normalnie ale po ustawieniu opcji regionalnych wyskakuje ze nie moze znalezc plikow z folderu i836 czy jakos tak i nie widzi mi wogole DVD a przed chwila jeszcze korzystal z niego :mur: :mur: :mur: myslalem ze nagrywarka padla albo ze mam skopana kopie WinXp wiec pozyczylem od kumpla to i to! i znow to samo :mur: mysle sobie moze przez to ze jest podkrecony-wiec ustawiam wszystko na default i ku... znow to samo!!!! a najlepsze jest ze jak poszedlem do kolesia to za pierwszym razem zainstalowal sie bez problemu!!! Mial juz moze ktos takie problemy?A moze jakies propozycje rozwiazaania mojego problemu?!! Z gory dzieki za kazda sugestie :unsure: Edytowane 9 Listopada 2006 przez dr@bollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leer Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Witam mam problem z DFI LP ULTRA - po nocy nie wstaje... trzeba restertowac.. ktos ma podobny problem : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2384382 probowalem juz prawie wszystkiego... ktos moze pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...